צלי בקר בסיר בישול איטי – טעמים שלא תישכחו
צלי בקר בסיר בישול איטי: טעמים שמתחברים לאהבה
הדבר הכי טוב בלוח השנה שלי הוא אותו יום בשבוע שבו אני מכין את הצלי המדהים הזה. הוא משגע, מסביר פנים, ונותן לי להרגיש כאילו אני בשולחן ערוך אצל סבתא. הצלי הזה מבשל את עצמו בסיר בישול איטי, ובעודכם עסוקים בכל מה שדורש מכם את תשומת הלב, הוא שוקט ומשמח את עצמכם. מהמרקם הנימוח שלו ועד העשן המתוק שמעמיק בכל נגיסה, הוא יותר ממנה – הוא חוויה. אז אם אתם רוצים לחוות את הטעמים המעלפים האלה, אתם במקום הנכון! בואו נצלול לתוך המתכון הזה ונגלה את הכלים הסודיים שמאחוריו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 8 שעות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להצליח במתכון הזה, עליכם להתארגן על המרכיבים המושלמים. מדובר באמריקאים – כך אומרים, אבל הרכיבים הם גלובליים!
- 1 ק"ג צלי בקר (צלוט או נתח שמן)
- 2 בצלים גדולים, פרוסים דק
- 3 שיני שום, כתושות
- 4 ס"מ גזר, חתוך לקוביות
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחזויות
- 2 כוסות ציר בשר (או מים אם אין)
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 2 כפות דבש
- תיבול: מלח, פלפל ושאלוטייב
- 4 גבעולי תימין טרי (אפשר גם יבש)
הצלי הזה מתאים לרבים – לחלופין, אם אתם מעוניינים בבריא לכם, ישנה אפשרות להכין את המתכון באמצעות נתח תחליפי כפי שהורסים לאכול. נתחי עוף או טופו יכולים להוות תחליף מעולה.
שלבי ההכנה
לאחר שכולם מוכנים זה הזמן להיכנס לתהליך ההכנה.
- חותכים את נתח הבשר לחתיכות בגובה של 5 ס"מ וממתינים.
- חממים את סיר הבישול האיטי על הגדר הגבוהה, מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל ומשחימים מכל הצדדים.
- מוציאים את הבשר מן הסיר ושמים בצד.
- באותו סיר, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם שקופים.
- מוסיפים את השום, הגזר, תפוחי האדמה וציר הבשר. מבשלים עד שהירקות מתחממים.
- מניחים את הבשר חזרה בסיר ומוסיפים את רוטב הסויה, דבש ותימין.
- סוגרים את המכסה ומבשלם על מצב נמוך במשך 8 שעות.
- מדי פעם יש לבדוק, ואם אפשר, לתת טעם.
מהמתכון הזה לא רק מפיקים טעמים גבוההים, אלא גם זיכרונות. כל נגיסה היא כמו סיפור חדש שמספר על האהבה לתהליך הבישול.
תוספות או שדרוגים אפשריים
ישנו עולם רחב של תוספות שניתן להוסיף למנה המדהימה הזאת. אפשר לשדרג את הצלי שלכם עם ירקות שורש נוספים כמו בטטה או לפת. וכמובן, אל תשכחו את היין! מוסיפים כוס של יין אדום רגע לפני שסוגרים את המכסה והנה, יש לכם מתכון ללקק את האצבעות!
שאלות ותשובות
מהו נתח הבשר הכי מתאים לצלי? נתח כמו צלי בקר ואפילו לפעמים נתח השומן הוא הכי מתאים.
האם אפשר להשתמש בבשר עוף? בהחלט, אם תרצו להכין משהו קליל ובריא, ניתן להכין צלי עוף בסיר כאשר כל השלבים דומים.
באיזה תיבול כדאי להשתמש? מומלץ להתחיל עם מלח ופלפל, אבל אתם יכולים לנסות תיבול נוסף כגו כמון או פפריקה מתוקה.
מה עושים עם שאריות? אפשר לשדרג סלטים או מנות נוספות עם שאריות ברוטב הטעים הזה.
האם ניתן להכין את זה על כיריים רגילות? בהחלט, אך תזכרו לכסות היטב ולבשל על חום נמוך כדי להבטיח עסיסיות.
האם יש אפשרות לגלוטן? יש לשים לב אם אתם מוסיפים רוטב סויה – קיימים גם רוטב סויה ללא גלוטן!
מה הדבר הכי טוב על מנת לשדרג את המנה? להגיש עם תוספת של פסטה או אורז זה בהחלט מוסיף צבע וניסיון חדש למנה.
כמה זמן אפשר להחזיק את הצלי במקרר? מומלץ לא יותר מ-3-4 ימים. במקרה כזה, ניתן להקפיא אותו.
מהו ההבדל בין בישול איטי לבישול רגיל? הבישול האיטי הוא מגעי, ביחס מעט אבל עם הרבה אהבה, מה שמביא לתוצאה נימוחה מהממת!
האם יש דרכים להכין את המתכון הזה בכמויות קטנות? כמובן! תוכלו להכין חצי מהכמויות ולהשתמש בסיר קטן יותר.
אל תשכחו לשתף!
אם אתם מתלהבים מהמתכון הזה כמו שאני מתלהב ממנו, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות והפיצו את האהבה למאכלים המדהימים הללו! בואו נביא את העולם ללקק את האצבעות!