צ'יפס הולנדי מושלם שכולם חייבים לנסות

צ'יפס הולנדי – המנה המושלמת לכל חובבי הפחמימות!

בואו נדבר על אהבתנו לצ'יפס, ובמיוחד על צ'יפס הולנדי. אם חשבתם שאתם יודעים מהו צ'יפס – תחשבו שוב! יש עשרות דרכים להכין צ'יפס, אבל הצ'יפס ההולנדי הוא בהחלט האגדי ביותר! הוא פריך מבחוץ, רך מבפנים ומושלם לכל אירוע: מסיבת יום הולדת, פיקניק בפארק, או אפילו ערב סרט עם החברים. כל ביס עוטף אותנו בתחושת שובע ומלאות, והשילוב של תיבוליות מנצחת נותן לנו תחושה שאי אפשר לשכוח. מה מפריד בין צ'יפס הולנדי לשאר הצ'יפסים?ובכן, רטבים, המון רטבים – תוספות שמביאות את הצ'יפס לשיאים חדשים!

זמן הכנת המתכון לרמות הביס המושלם

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: כ-4 מנות נדיבות

הרכיבים הדרושים

בואו נהיה כנים – המתכון הזה לא ידרוש מכם להביא איתכם את כל המצרכים מהולנד, אבל הוא בוודאי ידרוש מכם כמה רכיבים איכותיים. את הרכיבים האלה אתם יכולים למצוא בכל סופרמרקט. הבשורה המדהימה היא שאם תכינו את הצ'יפס ההולנדי הזה, תמצאו את עצמכם בדרך להתמכרות!

  • 1 קילוגרם תפוחי אדמה (באיכות גבוהה)
  • 2 ליטר שמן זרעי חמניות או שמן קנולה לטיגון
  • מלח גס לפי הטעם
  • רטבים לבחירה: רוטב מיונז, קצ'פ, רוטב חריף, רוטב שום ועוד
  • תוספות אפשריות לקרם פרש או רוטב צ'ילי עם שום לעובי הולנדי אמיתי

יש לכם את כל מה שצריך כדי להתחיל? יופי, כי כאן זה מתחיל להיות ממש משגע!

מרכיבים חלופיים

כרגיל, אם אתם מנסים להימנע מתוך התקופה האחרונה מחלק מהמרכיבים, לא צריך לדאוג. אפשר לצאת לפתרונות זרים:

  • לטבעונים – בחרו בשמן קוקוס או שמן זית במקום שמן קנולה.
  • אם אתם רוצים לגרסה דלת פחמימיות – אפשר להסיר את תפוחי האדמה ולבחור בקישואים, בטטות או אפילו פרוסות של פורצ'יני!

שלבי ההכנה

עכשיו, לאחר שצברנו את כל המרכיבים הנחוצים, יש לנו מספר שלבים פשוטים להכנה!

  1. נקלוף את תפוחי האדמה וחתוך אותם לרצועות בעובי של כ-1 ס"מ.
  2. נשאיר את הרצועות במים קרים למספר דקות כדי להוריד את העמילן.
  3. נייבש את רצועות תפוחי האדמה במדף רחב או במגבת נקייה.
  4. נעביר את השמן לסיר ונטגן אותו לחום של כ-180 מעלות צלזיוס.
  5. יוצאים בתור – נטגן את תפוחי האדמה ל-4-5 דקות עד שהם מקבלים צבע זהוב.
  6. נוציא את התפודים מהשמן ונהפוך את הלהבות לוחצות יותר לחום גבוה שיביא לפריכות.
  7. נחזור לטגן את הרצועות ל-3-4 דקות נוספות.
  8. נוציא את הצ'יפס מהשמן בעזרת כף מחוררת ונסנן בעזרת נייר סופג.
  9. נפזר מלח גס מעל הצ'יפס մինչ שהוא עדיין חם.

לאחר הכנה כל כך מהירה, תופתעו לגלות כמה קל לערוך שולחן של צ'יפס הולנדי ולפנק את העוזרים שלכם בתוספות מדהימות. אפרופו תוספות, בואו נדבר על מה שניתן להוסיף לצ'יפס למקסום החוויה.

תוספות או שדרוגים אפשריים

הצ'יפס ההולנדי הידוע בצורתו המושלמת בהחלט יכול להיעזר בכמה תוספות שיגרמו לו להיות הכי טעים שיש:

  • רוטב מיונז הולנדי – זהו קלאסיקה שתמיד מזדהה עם הצ'יפס ואפשר להוסיף לה שום קצוץ.
  • רוטב חריף – למי שאוהב את התוספת של הבעירה על הלשון.
  • צ'יפס עם זיתים – הוספת זיתים מותקנים עכשיו תביא לכם עוד טעמים מרעננים.
  • רוטב חלפיניו – תוספת לאוהבי החום הנוסף.

שאלות ותשובות

מהו הסוד לצ'יפס פריך באמת?
הסוד טמון בטיגון בשני שלבים. קודם כל, טיגון ב-180 מעלות כדי לבשל אותם, ולאחר מכן חום גבוה כדי לקבל פריכות.

אילו רטבים מומלצים ל accompaniment לצ'יפס?
אפשר לשלב רוטב מיונז, קצ'פ או רוטב שום מעניין. האפשרויות רבות.

האם ניתן לאחסן צ'יפס שהכנו מראש?
כמובן! את הצ'יפס אפשר להקפיא. לאחר ההכנה כדאי לתת להם להתייבש ולהקפיא בשקית אטומה.

איך אני יכול להכין צ'יפס טעים במיקרוגל?
אפשר לחתוך את תפוחי האדמה, לשים על צלחת מתאימה למיקרוגל ולהתיז שמן עליהם. טכנולוגיית המיקרוגל לא פוגעת בטעמים!

האם יש גרסה בריאותית לצ'יפס?
בוודאי! אפשר לאפות את הרצועות בתנור במקום לטגן, עם מעט שמן זית ומלח.

מה לגבי ילדים – האם הם יאהבו את הצ'יפס?
בוודאי! הצ'יפס הזה הוא ממכר כל כך שילדים מתאהבים בו מהר מאוד, במיוחד עם רטבים!

מה כל כך מיוחד בצ'יפס הולנדי?
הרוטבים השונים, התיבול הייחודי וההקפיצה על חווית האוכל הם מה שהופך אותו למיוחד.

אני רוצה לנסות משהו חדש, איזה תוספות כדאי לשלב?
נסו להוסיף גבינה קשה מעל הצ'יפס החם או אפילו תוספת של נתחי בשר שהכנתם.

מאיפה מקבלים את המתכון הזה?
המתכון נשען על מסורת הולנדית עם מגע אישי מהנסיון שלי!

האם אפשר להכין את הצ'יפס בסדנאות?
בוודאי! תמיד נעים לשתף את המתכון עם אחרים וליהנות מקולקטיב של טעמים!

אז עכשיו, כשאתם יודעים את כל הסודות והטיפים, הגיע הזמן לרוץ ולהכין את הצ'יפס ההולנדי המושלם! אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, והזמינו את החברים להצטרף אליכם למסיבת הצ'יפס. כי כשיש צ'יפס, תמיד יש שמחה!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
לפני שאתם נכנסים: הכללים הבלתי נאמרים של בחירת מרכז הגמילה האידיאלי
הכניסה למרכז גמילה היא אבן דרך מונומנטלית בדרך להחלמה. זהו מסע עמוס בתקוות, חששות ורצון לגבש עתיד...
קרא עוד »
ספט 25, 2023
שקשוקה טעימה שתשנה את בוקרכם לנצח
מתכון לשקשוקה מדהימה וממכרת שקשוקה היא לא סתם מנה - היא סיפור. כשאני נזכר בשקשוקה הראשונה שאכלתי, אני...
קרא עוד »
דצמ 17, 2024
בשר צלעות בתנור טעים במיוחד שכולם יקנאו
מתכון מענג לבשר צלעות בתנור לכולנו יש רגעים שבהם אנו רוצים להרגיש את השמחה והניחוחות של הבית שלנו,...
קרא עוד »
דצמ 31, 2024