צ'יפס בנינג'ה גריל: מתכון קל שכולו טעמים!
צ'יפס בנינג'ה גריל: הטעם המושלם של בית
אם אתם מחפשים את הדרך המושלמת לגרום למשפחה שלכם להתמכר לרעיון של צ'יפס בריא ומלא בטעמים – הגעתם למקום הנכון! דמיינו את עצמכם יושבים עם חברים, מתפנקים על צלחת של צ'יפס עָסיסי ושחור-זהוב, שהשתחרר ממתכת חמה במכשיר בנינג'ה גריל המדהים. לקראת חורף, יחד עם משפחתכם, תפשילו שרוולים ותכינו את המתכון הממכר והריחני הזה – נקודת שיא חדשה בעולם הצ'יפס!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
הנה כל מה שאתם צריכים כדי להכין את המסע המתקתק הזה. רק וודאו שיש לכם את כל החומרים זמינים, וכשאתם מתכוננים, אתם תרגישו כאילו אתם עוסקים באומנות בעבודת יד!
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגולעים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח גזר
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית כמון (אופציונלי, אבל מדהים!)
- שום כתוש לפי הטעם (לא לוותר על זה!)
- אבקת בצל לפי הטעם
- אבקת עגבנייה לפי הטעם (אם רוצים טוויסט מרענן)
ובתור תוספת? אתם בהחלט יכולים לשדרג את הצ'יפס הזה עם ירוקים קצוצים (כמו פטרוזיליה או כוסברה) או אפילו זיתים קצוצים, כדי להוסיף עוד טעמים משגעים.
אם אתם חובבי צלייה, מומלץ לשקול לשלב ירקות נוספים כמו קישואים או גזר ברחבי הצלחת! טעים יותר, בריא יותר, ומושך את העין.
שלבי ההכנה
הפעם אנחנו עובר למערכת ההכנה שלה – פשוטה, מהירה, ועם חווית טעמים מרהיבה.
- חותכים את תפוחי האדמה לצ'יפסים באורך הרצוי, לא בעובי לא עבה מידי ולא דק מידי – כדי לשמור על פריכות!
- שמים את הצ'יפסים בקערה גדולה ומוסיפים שמן זית, כך שהסיכה תהיה אחידה על פני הצ'יפסים.
- מתבלים את הצ'יפסים במלח גזר, כמון, פפריקה וכורכום. אם אתם אוהבים טעמים עשירים, הוסיפו גם שום כתוש ואבקת בצל.
- מעבירים את הצ'יפסים לקולפן נינג'ה גריל, לא לעטוף בעיוורון מהחום – שהתיבול יחלחל!
- מפעלים את הנינג'ה גריל על מצב טיגון, מבשלים במשך 20-25 דקות, עד שהצ'יפסים מתפצלים ומקבלים גוון זהוב.
- בשלב זה, שימו לב בבחירה שלכם בדפוסי החום – אתם לא רוצים להחמיץ את הצבע המושלם הזה!
- ברגע שסיימתם, הוציאו את הצ'יפס והניחו לו להתקרר לדקה או שתיים, כדי לאחסן את כל הטעמים המדהימים.
- הגישו את הצ'יפס במגש מעוצב או קערית גדולה, עם רטבים אהובים על יד – רטבים כמו קטשופ או ממרח טחינה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
צחוק היא אחת מהמצלמות בחיינו. וכשאתם מכינים צ'יפס, זה הזמן להוסיף גוון נוסף למנה שלכם! אני ממליץ להוסיף גבינת פרמזן מגוררת מראש – זה משנה את המשחק לגמרי! צ'יפס שיחעם בגריל וימשוך את תשומת הלב של כל הסועדים סביבכם.
מעבר לכך, אפשר לשדרג את הצ'יפס באקסטרה תיבול מרחיב כמו שום פרוס, פפריקה חריפה, ולעשות אותו "חריף" יותר. ואתם יודעים מה? גם פירות יבשים כמו צימוקים יכולים להוסיף טעם מתוק דבר שלא ייאמן, אז תנסו את הכל!
שאלות ותשובות
איך להכין צ'יפס בנינג'ה גריל כך שיהיה פריך יותר?
יש לבחור תפוחי אדמה שמתאימים לטיגון, כמו תפוחי אדמה מסוג בעצם. חשוב גם לייבש את התפוחי אדמה היטב לפני התיבול, כדי שהשמן ייכנס טוב חם יותר.
אם אני רוצה להכין זאת בצורת דיאטה, מה לעשות?
אפשר להשתמש בשמן קוקוס קר, זה בריא יותר ונותן צליל אחר כששמים על הצ'יפסים.
האם אפשר לשמור את הצ'יפס לשימוש מאוחר?
לא מומלץ לשמור צ'יפס שנעשה בעבודה כזו, עדיף לאכול אותם מיד כשהם יוצאים מהגריל. אבל אם ברצונכם, תוכלו להכין כמות כפולה ולחמם אותם כמה דקות בקטן לגריל או בתנור.
איך לשדרג את הטעמים בצ'יפס?
שילוב של תיבול איכותי הוא הדרך הטובה ביותר לשדרג את הטעמים. תיבול של עשבי תיבול כמו טימין ורוזמרין עושה פלאים לשדרוג טעמי התיבול!
מהו שילוב הטעימה המושלם למי שאוהב חריף?
צ'יפס עם רוטב פרפיקה חריף או רוטב סרירצ'ה מתובל היטב הוא השילוב המושלם למי שאוהב טעמים נועזים!
איך לדעת אם הצ'יפס מוכן?
יש לבצע בדיקה של צלילת צ’יפס כדי לראות אם הוא צהוב זהוב מתקתק. אל תשכחו גם את הצליל – מחצלת! ברגע שבו החלפתם טמפרטורת חום זה שהצליל גובר, זה הזמן שלכם!
האם אפשר לעשות זאת בצורת עוגה במדויק?
לא ממש, בצורת עוגה יאבד את הפריכות והטעמים חייבים להיבחן בצורה פתוחה כמו בצורת צ'יפס.
אפשר לשים ירקות שונים יחד עם הצ'יפס כניסיון?
בוודאי, זה רק מוסיף ונותן לאוכל טקסטורה טובה יותר. זה יכול להוסיף טעמים מיטביים שלא הכרתם!
האם תוכלו להמליץ על רטבים שיוסיפו Flavor?
רטבים טחינה, פרפיקה ועגבניות הם מצויינים. אבל אל תשכחו לנסות טחנים עם צדפים כמו שמן זית ועדשים – זה שווה את החוויה!
אני מקווה שתהנו מההכנה כמו שאני נהניתי! אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף אותו עם כל החברה ברשתות החברתיות!