ציפס בנינגה גריל: המתכון שיהפוך אתכם לשפים!

ציפס בנינגה גריל – הכנה מושלמת

נחושת פנימה, ריח מדהים של תיבול חודר את האוויר, טקסטורה קראנצ'ית שמתפרקת בפה, ולצידה טיפת רוטב עגבניות או רוטב צ'ילי חמוץ מתוקה. כשהחבר'ה מתאספים שוב במשמרת ערב, אין ספק שכאשר נשמע הצחוק והצחוקים, ציפס בנינגה גריל הוא המנה שלא תשכחו. אם אתם רוצים לייצר רגעים אגדייים בסגנון שישאיר את כולם מרוצים, מצאנו את המתכון המושלם עבורכם!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הציפס המדהים והמשגע הזה, נדרשים לנו כמה מרכיבים פשוטים אך איכותיים. מתכון זה תלוי גם בתיבול ובשיטת הבישול, ונשמח לשדרגו, יחד עם כמה טיפים לשימוש במרכיבים חלופיים!

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים (או בטטה למי שאוהב חידושים)
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • 5-6 כפות תבלינים (פפריקה, כמון, שום גבישי, פפריקה חריפה – מה שאתם אוהבים!)
  • רוטב עגבניות או רוטב צ'ילי מצוין להגשה
  • לדוברי הבריאות: תחליף שמן זית בשמן קוקוס, שיתאים לצליה בריאה יותר

שלבי ההכנה

לאחר שמאסנו את הציוד, הגיע הזמן לחלק המגניב – ההכנה! אחרי שהטעמתם תפוח אדמה בודד ותפסנו כמה שיניים, נרצה להימנע מתקלות – אז בואו נתחיל!

  1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל אחיד.
  2. מניחים בקערה ומוסיפים שמן זית יחד עם התבלינים.
  3. מערבבים היטב עד שהקוביות מצופות בתיבול ואילו טיפות שמן.
  4. מחממים את הגריל בנינג'ה לטמפרטורה גבוהה.
  5. מניחים את קוביות תפוחי האדמה על רשת הגריל.
  6. מצליחים לחרוך את הדברים עד שראיתם שהן קיבלו צבע זהוב עמוק.
  7. משאירים למספר דקות נוספות לאותם פריכים נוספים.
  8. מוציאים ומניחים להתקרר לרגע.
  9. מגישים עם הרוטב האהוב עליכם!

תוספות ושדרוגים

במהלך השנים גילינו שכדי להלהיב את המנה, תמיד אפשר לשדרג עם תוספות. למשל, אפשר לפזר מעל עשבי תיבול טריים לאחר הצלייה – נענע, כוסברה או פטרוזיליה הם כמה דוגמאות מהצומח שהופכות את הפנייה לטרייה ומרעננת. אפשר גם להוסיף גבינת פארמזן מגוררת או גבינה צהובה מעל, אם רוצים להוסיף שכבת טעמים עשירה.

שדרוג לא מובן מאליו יכול להיות תוספת של גזר מגזר, בטטה או דלורית, שכולם יביאו לתוצאה נימוחה ואוורירית בסגנון אחר לגמרי. החיים קצרים, אז תנסו הכול!

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות אם אין לי נינג'ה גריל?אפשר להשתמש במחבת טפלון עם שטח פנים רחב. ויש גם פתרון נוסטלגי – פשוט לאפות בתנור!

אילו סוגי תבלינים מומלץ להשתמש?תבלינים שאוהבים! פפריקה, כמון, וגם תיבול בדואי שעשוי להיות משגע על הציפס.

איך יודעים מתי הציפס מוכן?כאשר הוא מקבל צבע זהוב כהה, ומרגישים שבמבט אפשר לראות את הקראנצ'יות.

אפשר להכין את הציפס יום מראש?מומלץ לא. עדיף להכין את המנה טרייה כך שתשמור על פריכותה.

האם ניתן להכין את התערובת מראש?בהחלט! תכינו את התערובת ותשמרו במקרר, טוב לחינם.

איפה ניתן להשיג תפוחי אדמה איכותיים?סופרמרקטים מקומיים, חנויות חומרי גלם, וגם משווקים אקולוגיים הם המקומות האידיאלים.

אילו רטבים מומלצים להגיש לצד הציפס?תאפשרו לבחור ביניהם – רוטב צ'ילי מתוק, רוטב שום, וייל רטבים חריפים!

האם אפשר להכין גרסה טבעונית?בהחלט! פשוט וותרו על כל גבינה וגם על שמן מוזר.

האם ניתן לאכול את הציפס עם סלט?כמובן! צלחת ירקות קריספיים יכולה להחיות את המנה!

איך לשמור על הפריכות?לשמור את הציפס במיכל אטום ולא במקפיא או במקרר.

ולסיום, אם אהבתם את המתכון המושלם הזה, אני מאוד אשמח אם תשתפו אותו ברשתות החברתיות. תנו לחבריכם להרגיש כיצד אפשר לאכול ציפס מדהים ופשוט כמו מקצוענים! יום טעים ונהדר לכולם!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
עוגת גבינה ללא שמנת מתוקה שתשגע אתכם!
עוגת גבינה ללא שמנת מתוקה אם אתם כמו רוב האנשים, עוגת גבינה היא אחת הקינוחים האהובים ביותר. הניגוד...
קרא עוד »
פבר 03, 2025
מה לא לאכול כשיש טחורים – עשה ואל תעשה
```html מה לא לאכול כשיש טחורים? גלה את המזונות שחשוב להימנע מהם! טחורים הם תופעה מוכרת, ולמרות שהם לא...
קרא עוד »
פבר 09, 2025
כמה חלבון יש ב-100 גרם חזה עוף? גלו עכשיו!
```html כמה חלבון יש ב-100 גרם חזה עוף? התשובות המפתיעות שתמיד רציתם לדעת! חזה עוף הוא אחד המקורות...
קרא עוד »
דצמ 07, 2024