ציפוי שוקולד לבן מתקשה שיעשה לכם חשק לחזור שוב
ציפוי שוקולד לבן מתקשה – מתכון מגרה ועשיר בטעמים!
שוקולד לבן במלוא הדרו הוא כמו קסם במנות של מתוק. ההתרגשות כשחושבים על העונג של ריכוך של שוקולד במרקם מושלם שהופך ליצירה בצלחת היא מדהימה! ריח השוקולד שמתפשט באוויר, המראה המבריק שלו… רגע, איך אפשר לחכות? אם גם אתם חולמים על ציפוי שמעניק למנות שלכם את האישיות שהן ראויות לה, הגעתם למקום הנכון. היום אנחנו הולכים להכין ציפוי שוקולד לבן מתקשה, כזה שיהיה כל כך טעים, מתוק וממכר שאף אחד לא יוכל להפסיק ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מתאים ל: 10-12 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הציפוי המושלם הזה, תצטרכו מספר מצרכים פשוטים אך איכותיים. תכינו את מרכיבי השוקולד שאתם אוהבים, ואם יש לכם רגישות או העדפות תזונתיות, אל דאגה! יש לנו חלופות.
רכיבים להכנה:
- 250 גרם שוקולד לבן איכותי
- 50 מ"ל שמן קנולה או שמן קוקוס
- 1 כפית תמצית וניל
- חצי כפית מלח
חשוב לבחור בשוקולד איכותי כדי שהטעם יהיה אגדי ומעשיר. שימו לב שגם השמנים חשובים, הם משפיעים על מרקם הציפוי.
מרכיבים חלופיים
עבור הצמחוניים או הטבעוניים בקרבכם, אפשר לשלב שוקולד לבן תחליפי (תשקלו שוקולד קקאו במשקה עצם) ואפשר גם לשים חמאת אגוזים כדי להוסיף ניחוח נוסף לציפוי. עבור החרשים, תוכלו להמיר את השוקולד הלבן בשוקולד מריר שיעניק טעם שונה אך מופלא ויחד עם זאת גם בריא יותר.
שלבי ההכנה
עכשיו לזמן האתגרים – הכנת הציפוי! מדובר במתכון מהיר שעשוי להתבל עם תהליך פשוט. עקבו אחרי השלבים ותיהנו מחוויית הכנה טעימה.
- חממים את השוקולד הלבן יחד עם השמן בסיר של מים רותחים (בני מרי). זה יוצר את ההמסת המושלמת שילדים אוהבים להזמין.
- ברגע שהשוקולד נמס, מורידים מהכיריים ומערבבים עם תמצית הווניל והמלח עד שהתערובת חלקה ונעימה.
- מתקנים את המרקם עם שמן במידת הצורך – השוקולד חייב להיות מספיק נוזלי כדי לכסות את העוגה או כל מנה אחרת.
- מניחים את המנה שברצונכם לצפות על נייר אפייה.
- יוצקים את השוקולד הנמס באופן אחיד על גבי המנה, ומשאירים מעט מהשוקולד לציפוי נוסף לאחר מכן.
- מניחים למנה להתקרר בטמפ' החדר עד שהשוקולד מתקשה.
- אם רוצים, חוזרים על הציפוי עם השוקולד הנותר, ואז שולחים למקרר להתמצקות נוספת.
בזמן שהשוקולד מתקרר, מתחשק לשתות כוס תה או קפה. המאמץ שהשקעתם בציפוי בהחלט משתלם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אז איך נוכל לשדרג את הציפוי הזה ואולי להפוך אותו למשהו אפילו יותר מושלם? כאן יש כמה רעיונות מיטביים:
- שדרגו עם קישוטים שונים כמו אגוזים, קוקוס קצוץ או צבעי מאכל.
- להוסיף קקאו על גבי השוקולד המתקשה כדי ליצור ניגודיות ויזואלית מדהימה.
- כחלק מכה להפתיע, נסו לשים פירות יבשים מוחדרים לשוקולד.
- שוקולריות – ערבבו בפנימה שוקולד מריר או חלב כדי לקבל עושר בטעמים.
השדרוגים האלו הופכים את הציפוי לשיגעון של טעמים, וההפתעה בוודאי תענג כל מי שטועם!
שאלות ותשובות
מה אם אין לי שמן קנולה?
שמן קוקוס הוא חלופה מצוינת ואפילו מעניק טעם מיוחד. יחד עם זאת, אם אתם מעדיפים לגמרי להימנע משמנים, אפשר לשלב מעט חלב קוקוס, אך זה יכול לשנות מעט את המרקם.
איך ניתן לשמור על הציפוי אם הכנתי יותר מדי?
תשמרו את השוקולד הנותר במיכל סגור במקרר. כשאתם רוצים להשתמש בו שוב, פשוט חממים אותו באמבט מים כמו בהכנה המקורית.
האם אפשר להכין את זה מראש?
בהחלט! תוכלו להכין את הציפוי יומיים לפני החגיגה לשמור במקרר. הקפיצות לשימוש בהכילה יגרמו לכך שתוכלו לקשט ברגע אמיתי.
האם לקשט עם שוקולד מריר לעומת שוקולד לבן נותן טעמים שונים?
כן, שוקולד מריר טעים יותר עם טעמים יותר חדים ומרווים, לעומת השוקולד הלבן שמציע מתיקות רכה וזה מתאמן לכם אפשרות שילוב מדהימה.
מהירות ההתקשות של השוקולד?
זה תלוי בגובה ובמרקם של התוספות. ולפעמים גם במזג האוויר. בדרך כלל, ציפוי נשאר קשת ומתקשה בתוך 30 דקות והכנת מנות יותר מסובכות ידרשו להתמודד עם השוקולד כ-60 דקות.
האם יש טכניקות לקשט בצורה מעניין?
אם אתם רוצים לחדש את הסגנון, נסו ליצור דוגמאות עם כלי קישוט לממתקים או עם צורות שונות.
מה אם הציפוי לא מתקשה?
אם התביישתם והמרקם דליל מידי, הוסיפו מעט שוקולד נוסף, חכו להמסה שוב והוזיזו לאט לכדי להתמזג.
האם אני יכול להשתמש בחלבון ביצה בתהליך?
בבלילה של כל ציפוי שאותו שוקולד לא יתפתח טוב מעלים את איכות השוקולד והפרי.
מה תהליך ההמסה של השוקולד?
בעיקרון, תטפלו את השוקולד במים רותחים ותחכו שהשוקולד יתמוסס בעדינות. לא להרתיח את המים אלא להניח אותם להתחמם לאט.
האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב?
כמובן! כל סוג שוקולד, במידה והוא באיכות גבוהה, יכול להעניק את הטעמים המיוחדים שאתם רוצים.
נשמע טעים? אל תשמרו את המתכון הזה לעצמכם! שתפו איתנו ברשתות החברתיות והפיצו לכל החברים. הציפוי הזה הוא פשוט יתרון גדול לכל מנה!