פשטידת פטריות עם שמנת לבישול שתטריף אתכם

פשטידת פטריות המדהימה – איך הכנו את המנה הממכרת שלנו

דמיינו את עצמכם נכנסים למטבח, ריח פטריות מטוגנות ממלא את האוויר, יחד עם נגיעות של בצל מטוגן וקרם שמנת, ומעל הכל פרורי גבינת צהובה נמסה שמתאגדים יחד לכדי פשטידה יפה ומושלמת. אנחנו מדברים על פשטידת פטריות עם שמנת לבישול, מנה מעלפת אשר עוררה תגובות נלהבות שלא ניתן להתעלם מהן. פשטידה זו לא רק שמספקת טעמים מדהימים, אלא היא גם קלה להכנה, וכל אחד יכול להכין אותה בקלות. הודות למרכיבים הפשוטים שיש בבית, היא הופכת למנה אידיאלית לכל ארוחה – בין אם זה יום חול או אירוח של חברים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 6-8 מנות

יש משהו כל כך משגע בפשטידת פטריות – בניגוד למנות נוספות, היא מצליחה למשוך את כל האורחים, גם את אלה שלא בדיוק אוהבים פטריות. אחד הסודות המגובים של המתכון הוא השמנת עצמה, שהיא לא רק מוסיפה עשירות בטעם אלא גם מקנה לפשטידה את המרקם האוורירי שהיא כל כך ידועה בו. ולא, לא מדובר במלחמה ומי יהיה הגיבור שמכין את המנה ‒ כולם יוצאים נצחים!

הרכיבים הדרושים

  • 400 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות דק
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 3 ביצים גדולות
  • 200 מ"ל שמנת לבישול (אפשר להחליף בשמנת צמחית)
  • 100 גרם גבינת מוצרלה, קצוצה
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 70 גרם קמח (אפשר קמח ללא גלוטן)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון
  • 3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אך מוסיף נגיעה מרעננת)

אם אתם תוהים על מה שעבר עליכם אם יש לכם אורחים שמעורבים במנה של פשטידת פטריות – האמת, היא יכולה להיות גם גרסה טבעונית על ידי שימוש בחלב סויה או ערמונים במקום גבינות. פשוט אל תתנו לעצמכם להרגיש שיש גבולות דמיוניים כשזה נוגע למתכונים. כל אחד יכול למצוא גרסה שמתאימה לו!

שלבי ההכנה

כדי להכין את הפשטידה האגמית בפשטות ובמהירות, פשוט עקבו אחרי השלבים הבאים:

  1. קודם כל, מחממים מחבת עם מעט שמן זית על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך והופך להיות שקוף.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עוד כ-30 שניות.
  4. זורקים פנימה את הפטריות הקצוצות ומבשלים עד שהן רכות ומשחררות נוזלים.
  5. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
  6. מסננים את תערובת הפטריות ומניחים לה להיתקרר.
  7. בקערה נפרדת, מעבדים היטב את הביצים עם השמנת לבישול.
  8. מוסיפים את הגבינות המגורדות, קמח, תערובת הפטריות המוכנה ואת הפטרוזיליה הקצוצה אם בחרתם להשתמש.
  9. מערבבים הכל יחד עד שהתערובת אחידה.
  10. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  11. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת ואופים במשך 30 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה למעלה.
  12. סוגרים את התנור ומניחים לפשטידה להתקרר לפני החיתוך.

כמו כן, תוכלו להוסיף לא מעט שדרוגים שמוסיפים עניין וטעימות לפשטידה שלכם. למשל, אורגנו יבש יכול להוסיף נימה איטלקית מדהימה. יש לכם שום ירוק בבית? יש לעשות פס קול של חוויה ירוקה. גם רצועות זיתי קלמטה יכולות לעלות את החוויה לגבהים שלא דמיינתם!

שאלות ותשובות

למה פשטידת פטריות נחשבת למנה מזינה? מנה זו עשירה בחלבונים, ויטמינים ומינרלים, הודות לפטריות שמהן עושות אכילה, כמו גם בקשרים עם מטרות לשפר את הבריאות הכללית.

אפשר לשמור את הפשטידה במקרר? בהחלט, את הפשטידה ניתן לשמור במקרר למשך 3-5 ימים. תמיד אפשר לחמם שוב לפני ההגשה.

האם ניתן להכין את הפשטידה יום קודם? כן, זהו מתכון מעולה להכנה מראש. פשוט חם לפני ההגשה.

מה עושים אם אני לא אוהב פטריות? ניתן להחליף את הפטריות בירקות אחרים ככל שתרצו, כמו קישואים, גזר או תרד.

האם פשטידה זו מתאימה לילדים? בוודאי! ילדים רבים אוהבים את הפשטידה המושלמת הזו, ובמיוחד כאשר הם יודעים שיש גבינה נמסה!

האם אפשר להכין את המנה בגרסה טבעונית? כן, בהחלט. פשוט החליפו את הביצים עם תחליף ביצים כמו טחינה או פירה תפוחי אדמה.

מה הגובה האופטימלי של פשטידה? 4-5 ס"מ זהו גובה מושלם לפשטידה. זה מספיק גבוה כדי לאפשר מאפה אחיד.

מה לעשות אם השמנת לא מספיקה? ניתן להוסיף עוד מעט שמן או חלב כדי להגדיל את התערובת.

האם יש צורך בקמח? קמח הינו חובה כאן, אך לחובבי הגלוטן, אפשר להמיר לקמח תפו”א או קמח חומוס.

אז יאללה, עם כל התיאורים המדהימים על פשטידת הפטריות המשגעת, גשו למטבח והכינו את המתכון המפורסם שלנו! ואם נהנתם, אסור לשכוח לשתף ברשתות החברתיות – תנו לחברים שלכם ללקק את האצבעות גם כן!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
גלה את הסוד לחיזוק בטן תחתונה בקלות
```html חיזוק בטן תחתונה: כל מה שצריך לדעת כדי להתחיל אם אי פעם שאלתם את עצמכם מה עשוי להיות הסוד להראות...
קרא עוד »
דצמ 08, 2024
רוטב פטריות לבורקס כמו באולמות – מתכון מנצח!
רוטב פטריות לבורקס כמו באולמות נכון, נעים להכיר את החוויה שכולנו מכירים - בצק עלים פריך, מלית עשירה...
קרא עוד »
פבר 23, 2025
המתכון המושלם לקציצות עוף עם תפוחי אדמה ברוטב צהוב
קציצות עוף עם תפוחי אדמה ברוטב צהוב - מתכון מגניב במיוחד! אם יש משהו שיכול לגרום לנו לחייך בכל יום, זה...
קרא עוד »
ינו 25, 2025
נגישות