פשטידת פטריות עם קמח שקדים שתשגע אתכם!

"`html

פשטידת פטריות עם קמח שקדים – מתכון אגדי ושווה!

לא כל יום פוגשים מנה שהיא גם כל כך פשוטה, גם בריאה וגם מספקת חווית טעם מדהימה. הפשטידה הזו, המורכבת מפטריות וקמח שקדים, מרגשת וממכרת. היא יכולה להתאים לכל ארוחה – מהצהריים ועד לערב משפחתי משגע. מה שמיוחד בה הוא השילוב המופלא שהיא מצליחה ליצור בין המרקם הנימוח של הפטריות לבין הקראנצ'יות של קמח השקדים. מדובר במנה שגם ילדים אוהבים, וגם המבוגרים לא יכולים להפסיק ללקק את האצבעות. תחשבו על שבת בבוקר, ריח של פשטידה טרייה מתפשט בכל הבית – לא תעזו להחמיץ את זה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8 מנות

מרכיבים דרושים

בואו נצלול לרשימת המרכיבים! אחרי שתכינו את הפשטידה החמה והנפלאה הזו, תבינו למה מדובר במתכון כל כך מושלם!

  • 500 גרם פטריות, קצוצות (פטריות שמפיניון או פטריות פורצ’יני)
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 ביצים גדולות
  • 200 גרם קמח שקדים
  • 50 גרם גבינת פטה (אופציונלי, אם אתם אוהבים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כורכום (להוספת צבע וטעם)
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר להשתמש בשמיר או בזיליקום)
  • 2 כפות שמן זית

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים להפוך את הפשטידה לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים ב-4 כפות רסק תפוחים או ב-1/2 כוס טופו מרוסק. גם גבינת הפטה אפשר להחליף בסויה טבעונית או להשאיר את הפשטידה ללא גבינה. ואל תשכחו לבדוק את קמח השקדים – אם אתם סובלים מאלרגיה לנוגדי גלוטן, קמח קוקוס יכול להתאים כאן מצוין!

שלבי ההכנה

אז לאחר שהתמלאנו במרכיבים מושלמים, הגיע הזמן להכין את הפשטידה שגרמה לי להתאהב מחדש במטבח.

  1. מחממים מחבת גדולה עם שמן זית על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים במשך 5 דקות, עד שהוא מתרככות.
  3. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומבשלים כ-10 דקות עד שהן רכות ומשחררות נוזלים.
  4. מעבירים את תערובת הפטריות לקערה גדולה ומניחים לה להתקרר מעט.
  5. מוסיפים לקערה את הביצים, קמח השקדים, גבינת הפטה (אם בחרתם) ואת כל התבלינים.
  6. מערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
  7. מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.
  8. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה מרוצפת בנייר אפייה.
  9. שופכים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה בעזרת כף.
  10. מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך 25 דקות.
  11. מסירים את הכיסוי ואופים לעוד 15 דקות נוספות כדי לקבל קראנץ' מושלם.
  12. מוציאים מהתנור, נותנים לפשטידה להתקרר 5 דקות לפני שחותכים ומגישים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם אוהבים לשדרג את המתכון, אפשר להוסיף חצילים קלויים או תוספות אחרות כמו קישואים, תפו”א מרוסק – הכל פה אפשרי! תוספת של אגוזי מלך קצוצים או כמה צנוברים קלויים על הפשטידה יוצרת קראנצ'יות מדהימה! אם אתם אוהבים חריף, תוכלו להוסיף מעט צ׳ילי או פפריקה חריפה לתערובת.

שאלות ותשובות

מה הסוד לפשטידה שהיא גם אוורירית וגם משגעת?
חשוב להקפיד לא להעביר את התערובת בתהליך הכנה. ההקפצה המדויקת של הפטריות עם הבצל לפני הוספת החומרים האחרים היא קריטית.

האם הפשטידה מתאימה גם ליום יומיום?
בהחלט! היא מחזיקה מעמד היטב במקרר, והטעמים רק משתבחים ביום שאחרי.

מה עושים אם אין קמח שקדים?
אפשר להמיר לקמח תפו”א או לא להשתמש בסוגי קמח אחרים המיועדים לאפות, אך התוצאה תהיה שונה במעט.

האם ניתן לאפות את הפשטידה בתבנית עגולה?
כמובן! זה מאפשר לפשטידה להתבשל בצורה אחידה. יש להתאים את זמן האפייה במעט.

אם אני רוצה שהפשטידה תהיה יותר רכה, מה לעשות?
נוסף יותר ביצים או מעט שמן זית ייתן לו את המרקם הרך יותר.

איך להגיש את הפשטידה בצורה מרשימה?
חתכו אותה למלבנים, הניחו על צלחת שטוחה ותוסיפו רוטב טחינה או רוטב יוגורט על גבי הפשטידה!

מה ניתן להוסיף לפשטידה כדי שתהיה צבעונית יותר?
אתם יכולים להוסיף קוביות גזר צבעוניות או פלפלים קצוצים ליצירת צבעוניות מדהימה.

כמה זמן הפשטידה מחזיקה במקרר?
הפשטידה מחזיקה מעמד במקרר במשך 3-4 ימים, רק חימום קל ואפשר לשוב להנות ממנה.

האם אפשר להקפיא פשטידה?
כן, כמובן! הקפיאו את הפשטידה אחרי שצננה לגמרי. חימום חוזר במיקרוגל ויהיה מדהים כמו ביום הראשון.

האם ישנן דרכים להכין את המתכון הזה גרסה דלת פחמימות?
בהחלט! נדע להוריד את כמות קמח השקדים ולשלב עם קמח חומוס או קמח קוקוס.

אז, הפשטידה המהממת הזו במרכיבים פשוטים, טעמים משגעים וכל כך הרבה אפשרויות לשדרוג ושילוב חומרים – איך אפשר לא לאהוב? יש לכם מתכון מעולה ביד! אם ניסיתם, ספרו לנו איך יצא או איזה תוספות נוספות אתם אוהבים לשים בפשטידת פטריות – נשמח לשמוע משוב! והכי חשוב, שתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות כי כולם צריכים לטעום כמה שהוא טעים!

"`

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
צואה שחורה מה זה אומר? גלו את הסיבות המפתיעות!
```html צואה שחורה: מה זה אומר ואיך כדאי להתייחס לזה? האם אי פעם הסתכלת על השירותים ונתקלת בצבע צואה לא...
קרא עוד »
דצמ 06, 2024
גילינו: קשיו לא בריא? מה שצריך לדעת!
קשיו לא בריא? הדברים שצריך לדעת! כולנו מכירים את הקשיו - אגוז קטן, מתוק וטעים, שמקשט את המנות שלנו...
קרא עוד »
אוק 26, 2024
כמויות קלוריות מפתיעות בחמאת בוטנים חשפו מידע חדש
```html כמה קלוריות יש בחמאת בוטנים? התשובות המפתיעות! אה, חמאת בוטנים. האם זהו המאכל האהוב עליכם? אם כן,...
קרא עוד »
דצמ 02, 2024