פשטידת כרובית בריאה שתשדרג את הארוחה שלך

פשטידת כרובית בריאה – מתכון מנצח

מה יקרה אם אגלה לכם שניתן להכין פשטידה מדהימה, בריאה וממכרת שהכרובית היא הכוכבת שלה? נכון, זה לא ייאמן! מדובר במנה שמרעננת את השולחן, מכילה המון ויטמינים, ובשום אופן לא תדרוש מכם שעות במטבח. בדיוק הפשטידה שיהיה לכם נחוץ לארוחת צהריים קלילה, ואולי גם לארוחת ערב. היא מתאימה גם בימי חול וגם בשבתות, ותוך כמה דקות תעברו לגמרי לעסוק בחלק הכיף של החיים – האוכל.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, הגיע הזמן להכיר את כל המרכיבים שיש לנו במלאי. הפשטידה מתעלה על עצמה בעזרת כמה מרכיבים פשוטים שדי קל למצוא בכל חנות. כאשר תראו את הפשטידה יוצאת מהתנור, תדעו שהשקעתם את כל מה שצריך.

  • 1 כרובית בינונית (בערך 800 גרם)
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 1/2 כוס קמח חומוס (או קמח חיטה)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • שמן זית לטיגון

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לגוון או להתאים את הפשטידה לדיאטה כזו או אחרת, יש לכם כמה אופציות. ניתן להחליף את גבינת הפטה בגבינת ריקוטה, עבור גרסה פחות מלוחה ומעט יותר קלילה. כמו כן, אם אתם מעדיפים פשטידה ללא גלוטן, השתמשו בקמח שקדים או תפו”א מרוסק. קחו בחשבון שהטעמים עשויים להשתנות, אך החוויה והעסיסיות יישארו שם.

שלבי ההכנה

ועכשיו, להיכנס למטבח ולהתחיל להפוך את כל המילים שעד עכשיו קראתם למציאות טעימה!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מפוררים את הכרובית לחתיכות קטנות בעזרת מעבד מזון או קלות באמצעות סכין.
  3. מעבירים את הכרובית המפוררת לסיר עם מים רותחים ומבשלים במשך 5-7 דקות עד שהכרובית מתרככת.
  4. מסננים את הכרובית ומניחים לה להתקרר למשך 10 דקות.
  5. בקערה גדולה, מערבבים את הביצים, גבינת הפטה, קמח חומוס, פטרוזיליה, כמון, מלח, פלפל ואבקת סודה לשתייה.
  6. מוסיפים את הכרובית המסוננת לתערובת ומערבבים היטב עד שהכל משולב יחד.
  7. מחממים שמן זית בשוליים של מחבת טפלון ומניחים מצבות של תערובת הפשטידה עם כף.
  8. מטגנים את הצד הראשון במשך 4-5 דקות עד שהפשטידות מזהיבות והופכים לצד השני. ממשיכים לטגן עד שהצד השני מזהיב.
  9. מעבירים את הפשטידות לתבנית אפיה במקביל להכנסת התבנית לתנור למשך 10 דקות נוספות.
  10. מוציאים את הפשטידות מהתנור, נותנים להן להתקרר מעט ומתחילים ליהנות!

תוספות ושדרוגים

מתכון זה מאוד גמיש, ואפשר לשדרגו בהתאם למה שזמין לכם במקרר.
ניתן להוסיף לפשטידה חתיכות של תפוחי אדמה מבושלים, גזר מגורר, קישוא או אפילו מעט חריף אם זה מה שאתם אוהבים. כמו כן, התוספת של רטבים כמו טחינה או סויה יכולה לקחת את הפשטידה לרמת גסטרונומית חדשה!

שאלות ותשובות

איך ניתן לאחסן פשטידת כרובית שנשארה מהארוחה?
מומלץ לשמור את הפשטידות בקופסה א airtight (אטומה) במקרר. כך, הן יישמרו טריות למשך 3-4 ימים.

האם אפשר להקפיא את הפשטידות?
כן, זה אפשרי. לאחר שטיגנתם אותן, תנו להן להתקרר לחלוטין ולאחר מכן ניתן להקפיא בעזרת עטיפת ניילון.

מה אם אין לי קמח חומוס?
אל דאגה! קמח חיטה או קמח שקדים יכולים להוות תחליף טוב לקמח חומוס במתכון זה.

האם אפשר להכין את הפשטידה בתנור בלבד?
בהחלט! אפשר פשוט לשים את כל התערובת בתבנית אפיה, לשמן אותה מעט ולהכניס לתנור עד שהיא מזהיבה ונהיית פריכה.

איזה רטבים מתאימים עם פשטידת כרובית?
טחינה, רוטב עגבניות חריף או אפילו יוגורט עם תבלינים יכולים להתאים מאוד ולתת טוויסט מיוחד!

האם יש מגבלות על זמן ההכנה?
לא ממש! אפשר לשחק עם כמויות או להכין פשטידה קטנה יותר או גדולה יותר על ידי התאמת הכמויות לפי הצורך.

האם הפשטידה מתאימה לילדים?
בהחלט! הילדים בדרך כלל אוהבים פשטידות קלות כאלה. ובטח אם הם יכולים לעזור בהכנה.

האם כדאי לדעת מראש אילו תבלינים אני אוהב?
כדאי! זה יוכל לעזור לכם ליצור פשטידה מדהימה שמתאימה בדיוק לטעמים שלכם.

האם זה יכול להיות מנות טבעוניות?
כן, אם תחליפו את הביצים בחתיכות טופו מרוסק או אפילו בחצי רבע מכמות של קמח תפו”א תוכלו להגיע לתוצאה טעימה וטעמה שונה!

איפה ניתן לקנות קמח חומוס?
קמח חומוס ניתן למצוא ברוב החנויות הטבעיות, חנויות תבלינים או באינטרנט. אם אתם רוצים לדלג על הצעד הזה, פשוט השתמשו בקמח חיטה.

אם אתם אוהבים את המתכון שלנו, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולפנק את חבריכם במנה מדהימה זו! תתחדשו.

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
שיפור זיכרון ואימון מוחי: חשפו את הסודות להצלחה!
```html איך לשפר את הזיכרון שלך: האימון המוחי שאף אחד לא סיפר לך עליו! כולנו חווינו את הרגע הזה שבו אנחנו...
קרא עוד »
פבר 28, 2025
אסאדו ללא עצם מתכון מושלם לכל בסעודה
```html אסאדו ללא עצם – המתכון המושלם לכל חובב בשר! אף אחד לא יכול להתווכח שהבשר הוא מהמאכלים הכי טעימים...
קרא עוד »
פבר 28, 2025
כמה גרם חלבון צריך ביום בחיטוב? המדריך המלא!
```html כמה גרם חלבון צריך לאכול ביום בחיטוב? כשמדובר בחיטוב ובשמירה על משקל בריא, החלבון הוא לא רק חבר...
קרא עוד »
ינו 01, 2025
נגישות