פשטידת כרובית בקלי קלות שאין להותר פספוס!

פשטידת כרובית בקלי קלות – מתכון אגדי!

האם אי פעם מצאתם את עצמכם מתלבטים מה להכין לארוחה? אנחנו כאן כדי לספר לכם על פשטידת כרובית מושלמת וכל כך ממכרת, שהטעימה הראשונה בלבד תגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות! לא משנה אם אתם חובבי כרובית או לא, המתכון הזה ידבר אליכם בצורה שאין לה תחליף. פשטידת כרובית לא רק שהיא קלה להכנה, היא גם אידיאלית לאירוח, לילדים ובפרט לכם – אנשים עסוקים שמחפשים משהו מהיר, טעים ולגמרי מדהים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפשטידת כרובית הזו נזדקק למספר רכיבים בסיסיים ביותר, שרובם ודאי נמצאים אצלכם בבית. שימו לב, ככל שהכרובית שלכם יותר טרייה, הפשטידה תיהנה ממרקם גבוה ומעלף!

  • 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס קמח תפו”ח (אפשר גם קמח חומוס לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת (או טופו לגרסה טבעונית)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם טימין או אורגנו)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון

אחד מהדברים הכי כיפיים במתכון הזה הוא שאפשר לשדרג אותו לפי הפלאים שאתם אוהבים. לדוגמה, ניתן להוסיף פטריות קצוצות, קישואים מגורדים או אפילו תיבול עם גבינות נוספות להדגשת הטעמים!

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע החלק המרגש – איך מכינים את הפשטידה המושלמת הזו! תהיו מוכנים — זה פשוט כמו 1-2-3!

  1. מכניסים את פרחי הכרובית לקופת מים רותחים ומבשלים כ-5-7 דקות עד להתרככות קלה.
  2. מסננים את הכרובית ומניחים לה להתקרר מעט.
  3. מועכים את הכרובית המוכנה במזלג עד שמתקבל פירור דק ולא אחיד.
  4. קולפים את הביצים ומערבבים בקערה יחד עם הקמח, הגבינה והפטרוזיליה.
  5. מוסיפים את הכרובית המעוכה לתערובת ומערבבים היטב.
  6. מתבלים במלח ופלפל, ומוודאים שהכל משולב היטב.
  7. מחממים שמן זית במחבת ומניחים בעזרת כף כפות מהתערובת על החם עד שמקבלים צבע זהוב.
  8. מטגנים מכל צד כ-3-4 דקות עד שהפשטידה משגעת בצבע מוזהב.
  9. עוברים לקולף טול מונח (סופג שומן) ומניחים להתקרר מעט.

לאחר שפשטידת הכרובית שלנו מוכנה, היא בעיקרה נכונה להגיש. היא משגעת, מגרה ומדיום בריאה, ואף יכולה להיות תוספת מצוינת לארוחה עם סלט מרענן!

תוספות ושדרוגים אפשריים

רוצים להוסיף קצת גוון למנה? ככה תעשו את זה! אתם יכולים לשדרג את פשטידת הכרובית עם חומרים נוספים. לדוגמה:

  • שום קצוץ להענקת טעמים עמוקים יותר.
  • קצת קפצ'י חריף כדי להגביה את הרמה.
  • תוספת של ירקות שורש קצוצים או גזר מגורר לפשטידה צבעונית ומגניבה.

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את הפשטידה במקרר?

כן, פשטידת הכרובית אפשר לשמור במקרר בכלי סגור עד שלושה ימים. אפשר גם לחמם את שאריות הפשטידה בתנור או במחבת.

האם אפשר להכין פשטידת כרובית מראש?

בהחלט! אפשר להכין את התערובת ולהכניס למקרר עד לשעת ההכנה.

מה אפשר להחליף במקום קמח תפו”ח?

אם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח חומוס, קמח אורז או קמח של תפו”ח ללא גלוטן.

איך להרגיש בטוח שאני לא מפספס את תהליך הטיגון?

חשוב לשים לב שהשמן מספיק חם לפני שמניחים את התערובת. אם השמן לא חם מספיק, הפשטידות עלולות להתרכך מידי.

האם אפשר להסיר את הגבינה?

בוודאי, אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית או דלת חלב, פשוט השמיטו את הגבינה או השתמשו בטופו כמחליף.

אשמח לדעת אם ניתן לאפות את הפשטידה?

כמובן! אם תרצו לאפות, מסננים את הכרובית היטב ומניחים בתבנית עם נייר אפייה, אופים בחום 180 מעלות כ-25-30 דקות.

נשמע מעניין, מה הצעתכם לשדרוגים בעת הכנת הפשטידה?

אנחנו ממליצים על להוסיף גזר קצוץ או אפילו בצל קצוץ עם תיבול כמו כמון או פפריקה.

האם אפשר להקפיא את הפשטידה?

בוודאי! ניתן להקפיא פשטידות לשימוש עתידי, ההקפאה שומרת על הטעמים.

איך אני יודע אם הפשטידה מוכנה?

הפשטידה מוכנה כאשר בצבעה זהוב ויפה, עם קצוות פריכים.

מה אפשר להגיש לצד הפשטידה?

סלט ירוק עם לימון, רוטב טחינה או יוגורט – תוספות מדהימות כנגד הפשטידה!

אז מה אתם מחכים? תתחילו להכין את הפשטידת כרובית הזו שמדברת אל הלב והטעם, ותשתפו עם כולם. מי יודע? אולי היא תהפוך להצלחה שלכם בשולחן האוכל. אל תשכחו לשוב ולספר לנו איך יצא!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
כמה זמן אחרי לייזר אסור לגלח? גילויים מפתיעים!
```html כמה זמן אחרי לייזר אסור לגלח? טיפולי לייזר לעיתים מציגים את עצמם כהזדמנות פז עבור אלה שמעוניינים...
קרא עוד »
מרץ 21, 2025
מתכון פאייה מושלם שיהפוך את הארוחה לחגיגה
פאייה פורטוגזית מדהימה – שפע של טעמים וארומה הגישה לפאייה היא כמו מסע מרתק של טעמים וריחות שמתקיים...
קרא עוד »
מרץ 27, 2025
טורטיה ללא גלוטן ב-10 דקות להכנה פשוטה ומהירה
```html טורטיה ללא גלוטן ב-10 דקות יש משהו בתורטיה המחזיר אותנו לשורשים, למטבח המקסיקני המוכר והאהוב. למה...
קרא עוד »
דצמ 12, 2024