פשטידת חצילים ופטריות שמתעלה על כל ציפיות

פשטידת חצילים ופטריות

בואו נדבר על משהו שהדעת מדברת עליו הרבה, אבל כשהגעתם למקום הנכון! פשטידת חצילים ופטריות שהיא פשוט מדהימה! אם אתם מחפשים מנה בריאה, ממכרת ומעלפת, אז הגעתם למקום הנכון. הפשטידה הזו לא רק נראית מושלמת על השולחן, אלא גם היא כל כך טעימה שכל ביס ממנה יגרום לכם לרצות עוד אחד. זהו המאכל שיגרום לכל האורחים שלכם ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפשטידה המושלמת הזו, אתם צריכים את הרכיבים הבאים:

  • 2 חצילים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 400 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 ביצים בינוניות
  • 100 גרם גבינת פטה, מפוררת (אופציונלי)
  • 100 גרם פירורי לחם
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית שטוחה של כורכום
  • 1/2 כפית שטוחה של כמון
  • 1/2 כפית שטוחה של פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית שטוחה של פלפל שחור
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
  • לימון להגשה

שלבי ההכנה

ברוכים הבאים לעולם הקסום של הפשטידה שלנו. באמת שאף דבר לא יכול להיות יותר פשוט, אז בואו נתחיל!

  1. מחממים מחבת גדולה על חום בינוני ומוסיפים את 1/4 כוס שמן זית.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא רך ושקוף.
  3. מוסיפים את החצילים הקלופים וחותכים לקוביות ומערבבים היטב, עד שהחצילים מתחילים להתרכך.
  4. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומערבבים. זה הזמן להוסיף את התבלינים – מלח, כורכום, כמון, פפריקה ופלפל שחור. יהיה ריח מדהים!
  5. מבשלים כ-10-15 דקות עד שכל הנוזלים מהפטריות יתאדו.
  6. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומניחים לה להתקרר קצת.
  7. מוסיפים את הביצים, גבינת הפטה והפירורי לחם. מערבבים הכל יחד לתערובת אחת אחידה.
  8. מחממים שוב את המחבת עם שאר השמן שתפסנו.
  9. יוצרים עיגולים או קציצות מהתערובת ומניחים בזהירות במחבת.
  10. מטגנים עד שהפשטידות משני הצדדים הן זהובות ופריכות.
  11. מניחים על נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
  12. קורעים את הפשטידות לעלות ולעטר את הצלחת עם פרוסות לימון רעננות.

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לשדרג את הפשטידה, יש מגוון אפשרויות. אפשר לשלב קישואים מגורדים במקום חצילים. או אם אתם טבעוניים, ניתן להשתמש בטופו כמחליף לביצים כדי לשמור על הטעם המשגע.

לגרסה ללא גלוטן, בחרו בפירורי לחם ללא גלוטן או חצי כוס קמח שקדים.

שדרוגים ותוספות אפשריים

אוקי, דבר אחד ברור – אפשר לשדרג כל פשטידה, אז בואו נדברים על זה!

לאוהבי החריף, הוסיפו קצת צ'ילי קצוץ לתערובת או חתיכות של פלפל חריף. אז שימו לב, זה אגדי!

לשדרוג נוסף, אפשר להוסיף סוגי גבינות נוספים כמו מוצרלה או גבינת פרובולון שמתמזגות ומוסיפות להן טעמים נוספים.

בצד, תוספת סלט ירוק קל עם חומץ בלסמי תעזור להרענן את המנה.

שאלות ותשובות

איזה חצילים כדאי לבחור?
חצילים שרק קנינו ומריחים טוב. חפשו חציל קל יחסית, עם מינימום כתמים על הקליפה.

באיזה זמן הפשטידה נשמרת במקרר?
כשהיא בתוך קופסה סגורה, אפשר לשמור אותה במקרר יומיים-שלושה. הוא רק יוסיף לעסיסיות!

האם אפשר לקפוא את הפשטידות?
בוודאי! קפאו אותן כאשר הן מבושלות ומקומטות, והן יחזיקו במקפיא עד חודש.

האם אפשר לאכול את הפשטידה קרה?
כן! יש כאלה שאוהבים לאכול אותה קרה עם רוטב יוגורט בצד. זה משגע!

באיזה סוג תחתית אפשר להכין?
אפשר להכין אותה גם בתבניות חד פעמיות או בתבניות סיליקון, רק צריך לשים לב שהן לא יתפרקו.

מאיזה תוספות אפשר להוסיף לפשטידה?
יאמממ! אתם יכולים לשים גבינות שונות, חיטה מגורדת, ירקות שתרצו אפילו פסטו!

האם אני יכול להפוך את המתכון ליותר דל פחמימות?
אולי להחליף את פירורי הלחם בקמח שקדים או בקורנפלור – הכל בגבול הטעים!

מהי הדרך האידיאלית להגיש את הפשטידה?
מניחים על צלחת עם פרוסות לימון ורוטב יוגורט. זה מושלם!

האם אני צריך לבשל חצילים לפני הטיגון?
לא, טיגון על חום בינוני מספיק! כל הקסם יקרה במחבת.

מדוע הבצק שלי לא נותר מסביב?
יכול להיות שהבצק דורש יותר פירורי לחם או שאולי לא הייתם בטוחים בבחירת הביצים!

לסיום, דאגו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות! אין דבר יותר כיף משיתוף אוכל טוב!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
עיצוב שיער לגברים: הטרנדים החמים של השנה
עיצוב שיער לגברים: הכל מהכל, או פחות מזה? שיער הוא הרבה יותר מאשר פשוט אוסף של שערות שיוצאות מהקרקפת....
קרא עוד »
אוק 22, 2024
למה אסור להשתזף אחרי לייזר? הכל על הסכנות!
```html למה אסור להשתזף אחרי לייזר? ההסבר המלא שלא סיפרו לכם! כשהשמש זורחת והשמים בהירים, הרבה מאיתנו...
קרא עוד »
מרץ 17, 2025
נוקידס מתכון קל להכנה שכולם יאהבו
נוקידס מדהימים – מתכון שמשגע את המטבח! מכירים את הרגע הזה שכולכם מתאספים סביב השולחן, והנודניק הקטן...
קרא עוד »
פבר 22, 2025