פשטידת אטריות ופטריות עם שמנת לבישול שתרצו לנסות
פשטידת אטריות ופטריות עם שמנת לבישול
אם אתם מחפשים מנה שכל בני המשפחה יאהבו, הגעתם למקום הנכון! פשטידת אטריות ופטריות עם שמנת לבישול היא מנה שמשלבת טעמים, מרקמים ומזכירה לנו את הארוחות הביתיות של סבתא. מדובר באוכל שמנחם את הלב והנשמה, והתוצאה בסופו של תהליך היא מדהימה! עםנו תוכלו לגלות כיצד להכין את הפשטידה המושלמת שתגרום לכם ללקק את האצבעות.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 6-8 מנות
אז יוצאים לדרך. לאחר שהכנתם את כל החומרים הנדרשים, בדקו מה אתם לא מכירים או מה ששכחתם לשים ברשימה. כאן נמסור לכם את כל מה שצריך לדעת על מרכיבים, שלבים וכל פרט שיגרום לעובדה שאתם הולכים להכין פשטידה מדהימה להיות משגעת.
הרכיבים הדרושים
- 300 גרם אטריות (מומלץ אטריות ביצים)
- 200 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 300 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
- 3 ביצים
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שום כתוש (לפי הטעם, מומלץ 2-3 שיניים)
- 30 גרם פטרוזיליה קצוצה לקישוט
תכינו את הפשטידה הזו גם כארוחה קלה לשבת וגם בצהריים אחרי יום עבודה ארוך. ניתן לנסות מרכיבים שונים; למשל, למה לא לנסות להחליף את אטריות הביצים באטריות אורז כגרסה ללא גלוטן? אתם לא תאמינו כמה זה יכול להיות טעים!
שלבי ההכנה
עכשיו אנחנו באמת מתחילים להכין את הפשטידה המופלאה. כל שלב מדויק ומהיר מאוד, אז בואו נגמור את זה!
- בשלב הראשון, מבשלים את האטריות בסיר עם מים רותחים למשך 5-7 דקות עד שהן אל דנטה. מסננים ומניחים בצד להצטנן.
- בע while that אתם בשלב הזה, מחממים שמן בזנס גבוהה עם בצל קצוץ במקביל ומאדים תוך ערבוב עד שהבצל מתרכך ומשנה צבעו.
- מתווספות פטריות שמפיניון קצוצות ומבושלות עד שהן משחררות את הנוזלים שלהן.
- כשהפטריות מתבשלות, מוסיפים שום כתוש ומערבבים למשך 1-2 דקות.
- בעוד שהפטריות מתבשלות, מקציפים את הביצים עם השמנת, מלח ופלפל, עד שהתערובת אחידה.
- משלבים את האטריות המבושלות והפטריות בתערובת הביצים והשמנת ומערבבים למיזוג להפליא.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- ממתינים שהפשטידה תהיה זהובה וגבוהה, ומיד לאחר מכן מחכים כמובן שיתקרר מעט – אבל אתם יודעים שתהיה לכם ירידת צניחה מהמתכון!
- קוראים, חותכים ומקשטים בפטרוזיליה לקישוט.
- כמובן, אי אפשר לשכוח – ללקק את האצבעות!
לגבי תוספות או שדרוגים, אפשר להוסיף לפשטידה קצת פפריקה, חמין על גבינת פרמזן כדי לשדרג את הטעמים, או אפילו להשתמש בשם החלופי – גבינת פטה. הפשטידה הזו היא מושלמת גם כשיש לכם מעט ירקות מהגן שצריך להיעשות בהם שימוש, כמו קישואים או גזר. האפשרויות אינסופיות!
שאלות ותשובות
למה כדאי להשתמש באטריות ביצים ולא באחרות?
אטריות ביצים מעניקות פשטידה רכה וקלילה. הן נוספות לתערובת בצורה מושלמת!
אפשר להכין את הפשטידה מראש?
בהחלט! ניתן לאפות אותה ולאחסן במקרר ואפילו לחמם לפני ההגשה.
כמה זמן אפשר לשמור את הפשטידה במקרר?
הפשטידה נשארת טעימה במקרר עד 3 ימים. תהליך החימום מקרב את הטעמים מחדש.
מה ניתן להוסיף לפשטידה כדי שיהיה טעם יותר עשיר?
אפשר לשקול להוסיף קוביות בשר טחון או פירות ים עם ישר להרוג את הטעמים הגדולים.
אילו תוספות אפשר להגיש לצד הפשטידה?
סלט טרי, יוגורט מרענן או אפילו חלה של סבתא – הכל הולך!
מה לעשות אם הפשטידה יוצאת נמוכה ולא תפוסה?
השתמשו בכמויות ביצים מדויקות ובדקו שהאטריות מנותרות כמו שצריך.
האם אפשר להכין גרסה טבעונית לפשטידה?
כן! ניתן להחליף את השמנת בחלב קוקוס, את הביצים בטחינה ולהשתמש באטריות ללא ביצים.
מה אפשר לעשות עם פטריות נוספות שיש לי בבית?
כל פטריה יכולה להתווסף, המגוון הוא עצום! יערות מציעים טעמים חדשים ומפתיעים.
אפשר להקפיא את הפשטידה?
כן, סמכו על הקיפאון. לאחר ההקפאה יש לחמם בתנור לפשטידה פריכה ואוורירית.
מה מבצע את הגדרת המנה הזו כאגדי?
שילוב הטעמים, הזמן הקצר להכנה והיכולת להגיש כמנה עיקרית או כמתאבן לכל אירוע, בוודאי מוסיפים לקטגוריית הכנת האוכל
אז יקרים, אחרי שהבנתם את כל הסודות המיוחדים של פשטידת האטריות והפטריות עם שמנת לבישול, אנחנו ממש בתקווה שתשתפו את המתכון הזה עם המשפחה והחברים, כי מי לא רוצה להתנסות בבישול מהנה ופשוט שיביא את הכיף והטעמים לשולחן? בתיאבון!