פשטידה עם גבינת טוב טעם שתשגע אתכם!
פשטידה מושלמת עם גבינת טוב טעם
אם אתם מחפשים מתכון אגדי שיביא אתכם לתחושת נוסטלגיה, הגעתם למקום הנכון! הנה מתכון לפשטידה עם גבינת טוב טעם, שהיא לא רק משגעת אלא גם ממכרת. כולם יודעים שפשטידה יכולה להיות הארוחה המושלמת לארוחת ערב או לנשנוש בכל שעה ביום. והפשטידה הזו? היא נימוחה, אוורירית ומעלפת, בכל ביס תרגישו את הטעמים המדהימים שמתמזגים יחד.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפשטידה המושלמת הזו, כל מה שצריך זה כמה רכיבים פשוטים, שתמיד אפשר למצוא במטבח שלכם.
- 250 גרם גבינת טוב טעם (מומלץ לבחור בגבינה עם אחוז שומן גבוה כדי לקבל טעם עשיר)
- 4 ביצים גדולות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגורדים
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- ½ כוס קמח (אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן אם רוצים)
- 1 קמצוץ מלח
- ¼ כפית שטוחה פפריקה חריפה (למרגישים adventurous)
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה (לגוון את הטעמים)
- שמן זית לטיגון
עכשיו, לפני שנגיע לשלב ההכנה, כדאי לאמר מילה על גבינת טוב טעם. היא ידועה בטעמה החלק והעשיר, והיא שהופכת את הפשטידה הזו למדהימה. כמו כן, עם הגבינה הזו כדי לעבוד, היא מתמזגת בצורה מושלמת עם יתר הרכיבים.
שלבי ההכנה
הנה כאילו מתכון פשוט שמביא את השילוב המושלם של טעמים וריחות, והכי חשוב – זה קל! כל אחד יכול להכין את זה בבית, גם אם יש לכם רק 20 דקות פנויות.
- מחממים מחבת עם שתי כפות שמן זית על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד שהוא שקוף.
- בצל התקרר? זה הזמן להוסיף את תפוחי האדמה המגורדים ולערבב היטב.
- לאחר כ-5 דקות של טיגון, צלינו אותו עד שהתפוחים מתחילים להתרכך.
- בקערה נפרדת, טורפים היטב את הביצים, ומוסיפים את גבינת טוב טעם ששברתם בעזרת המזלג.
- שמים את הקמח, מלח ופפריקה לתוך תערובת הביצים ומערבבים עוד.
- חברו את התערובת לתפוחי האדמה והבצל והוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים עד שהכל מתמזג היטב.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומיישרים בעזרת כף.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 30 דקות או עד שהפשטידה תזהיב למעלה.
- מצננים מעט לפני חיתוך ומציעים חם או בטמפ’ החדר – גם טעים!
תוספות או שדרוגים אפשריים
כמובן שתמיד אפשר לשדרג את הפשטידה הזו. למשל, מוסיפים ירקות קצוצים כמו קישואים או בולגרית גרוסה. גם תיבול בעשבי תיבול כמו טימין או רוזמרין יעשו את העבודה.
ואם אתם חובבי גבינות, תוכלו לשלב עוד גבינות, כמו גבינת פטה או מונטיזלה. זה יוצר ערבוב של טעמים מרהיבים! אם אתם רוצים להוסיף נגיעה מתוקה, הוסיפו 100 גרם קונפי שום – פשוט תענוג!
שאלות ותשובות
כיצד ניתן להפוך את הפשטידה לטבעונית?
אפשר להחליף את הביצים בתחליף ביצים טבעוני כמו "אקווה פאבה". בנוסף, כדאי להשתמש בגבינת טופו בתוספת תבלינים.
אני לא אוהב פטרוזיליה, מה לעשות?
אפשר לשים במקום פטרוזיליה כוסברה או אפילו תיבול אחר כמו מלח גס ופפריקה.
האם אפשר להכין קפיצה לפשטידה הזו?
בהחלט! פשטידה יכולה להיות מצוינת כש-100 גרם המילוי מגיעים ממילויים שונים – כנסו לשלל טעמים!
האם ניתן להקפיא את הפשטידה?
כן, זו פשטידה קפואה מצוינת. אחרי ההכנה, הניחו לה להתקרר לגמרי ואז עטפו היטב בניילון והקפיאו.
מהו הזמן הנכון לאכילת הפשטידה?
ביס חם מיד אחרי יציאתה מהתנור הוא ללא ספק המומלץ. יחד עם סלט ירוק – זה מושלם!
אם אני רוצה פשטידה גבוהה יותר, מה לעשות?
מומלץ להשתמש בתבנית גבוהה יותר – פשוט מגדילים את הבצק.
כיצד אני יכול לדעת אם הפשטידה מוכנה?
פשטידה מוכנה כשהיא מתייצבת לחתוך. וודאו שהחלק העליון משחים וזהוב.
האם קיימת אפשרות להכין את זה במיקרוגל?
מתכון זה מיועד לאפייה בתנור, במיקרוגל הוא לא ייצא באותו טעם וחוויה.
מה ניתן להגיש עם הפשטידה?
זה יכול להיות סלט ירקות רענן, תפוחי אדמה בגריל, או אפילו יוגורט מתובל.
האם תוכל לשתף טיפים נוספים?
כמובן! כדאי לנסות להחליף את מרכיבי גבינת טוב טעם בגבינות אחרות, בייחוד צהובות.
אז חברים, אם נהניתם מהמתכון המהפכני הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות! מי יודע? אולי מיוחדת במינה זו תהפוך למנה המועדפת על כל המשפחה!