פנקייק יפני מתכון שישנה לכם את הבוקר
"`html
מתכון לפנקייק יפני – שיעשה לכם את היום
אז אתם עומדים לגלות את אחד המתכונים הכי מדהימים ומפנקים שיש – פנקייק יפני! זה לא סתם פנקייק, אלא פנקייק אוורירי, נימוח ושימנע מכם לקום מהשולחן. מדובר במנה שמשלבת טעמים קסומים, פריכות מצוינת וניחוחות של קינמון או וניל – כמו לדמיין דקות של הנאה קלה, בזמן שהפנקייק נחרט בגובה ובמרקם, ארוחת הבוקר שלכם עומדת להפוך לחוויה על חושית. מדובר בפנקייקים כל כך אגדים, שתסרבו לדמיין יום בלי טעם מתוק שיתפוס אתכם בצורה מושלמת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 פנקייקים
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך הכנת הפנקייקים המעלפים האלה, חשוב לדעת שהמרכיבים פשוטים, ויש לנו החלטה על התוספות גם. שימו לב שהפנקייק היפני הזה הוא סוג של מתכון של סבתא, עם טוויסט מודרני!
- 3 ביצים בגודל XL
- 50 גרם סוכר
- 80 מ"ל חלב (אפשר גם חלב שקדים לגרסה טבעונית)
- 50 גרם קמח (לגרסה ללא גלוטן – השתמשו בקמח תפו”א)
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית תמצית וניל (או קינמון, לכל מי שמחפש את הקסם)
- חמאה או שמן קוקוס לשימון המחבת
שלבי ההכנה
לאחר שהשגנו את כל החומרים, הגיעה הזמן להכין את הפנקייקים המושלמים! כתבו את הצעדים כמו שצריך ותזכרו, ההנאה נמצאת בפנים!
- הניחו את הביצים והסוכר לקערה וכוונו להקצפה עם ערבוב עד שהן מגיעות למרקם אוורירי ומרקם בהיר.
- הוסיפו את החלב ותמצית הווניל והמשיכו לערבב עד שהתערובת מתאחדת.
- בקערה אחרת, ערבבו את הקמח ואבקת הסודה לשתייה ותערבבו בתערובת הביצים.
- חשוב לערבב בעדינות – אל תערבבו יותר מידי!
- כשהתערובת אחידה, חם היטב מחבת בעלת ציפוי נון-סטיק על חום בינוני.
- שימו מעט חמאה במחבת ותהפכו את הפנקייקים על ידי כף או תבנית פנקייק.
- אפשר להתחיל בתהליך טיגון: לשים את התערובת ועליה להתרומם גבוהה! בואו נבנה פנקייקים גבוהים и סופר ללקק את האצבעות!
- לאחר 4-5 דקות כאשר הפנקייקים הופכים מוזהבים, הפכו לצד השני למשך 3-4 דקות נוספות.
- הוציאו את הפנקייקים והניחו על צלחת, חזרו על התהליך עם שאר התערובת.
- לסיום, שימו על הפנקייקים ציפוי של סירופ מייפל, פירות יער או קצפת – והחגיגה מוכנה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
לגבי התוספות, הכנו לכם כמה רעיונות שיגרמו לפנקייקים שלכם להיות מרעננים, משגעים ומעלפים!
- פירות טריים: תותים, בננות וחיוניות כמו פירות יער יכולים להוסיף טעם ופריכות לפנקייקים שלכם.
- ציפוי שוקולד: אם אתם חובבי שוקולד, אל תריסו בפעם הבאה להוסיף שוקולד קקאו לתערובת!
- אגוזים וכשיים: השקדים או אגוזי לוז קצוצים יכולים ללוות את הפנקייק עם קראנצ'יות מיוחדת.
- שמנים ארומטיים: תוספת של כמה טיפות שמן קוקוס או שמן כוסברה יכולה להקפיץ את הטעמים!
שאלות ותשובות
איך מומלץ לאחסן את הפנקייקים?
פנקייקים מומלץ לאחסן במקרר בתוך שקית זיפ או קופסה סגורה. יש לחמם כשיוצאים לאכול.
האם הפנקייקים מתאימים לאנשים עם רגישות לגלוטן?
כן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח אורז.
מהם הטיפים הקטנים להצלחה?
לערבב בעדינות וללא קצבת הרבה חום בכדי לשמר אווריריות.
האם אפשר לשמר את הפנקייקים?
בוודאי, ניתן להקפיא את הפנקייקים ולעשות אותם בטבעיות בכל עת!
מהם הרעיונות לכלים לשירות?
הגשה יפה בקערות צבעוניות עם סירופ או קצפת הולמת.
האם אפשר להכין גרסה טבעונית?
בהחלט, פשוט ניתן להחליף ביצים בחלב סויה עם חצי בננה לייעול.
איך הגיע המתכון הזה מהמדינה שלו?
פנקייק יפני נחשב לא מזמן להקינוח המרגש ביותר בתרבות היפנית!
מה עוד אפשר לעשות עם השאריות?
אתם יכולים ליצור מתכוני פודינג או צרפתי שיאוסיף טעם ייחודי.
כמה פנקייקים יוצרים מתכון אחד?
מתכון זה يسفر על 4 פנקייקים חמודים.
מהי השמועה שמתישהו נוצרו פנקייקים בסגנון הפוך?
זוהי שמועה חמודה – פנקייק צלוי במסורת יפנית השפיע על עולם הקולינריה!
לסיום, אם אהבתם את המתכון הזה לפנקייק יפני משגע, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! תנו למישהו אחר לטעום את הנפלאות של פנקייקים חגיגיים וטעימים!
"`