פנקייק בננה לילדים שילדים לא יפסיקו לבקש!
פנקייק בננה לילדים: מתכון מדהים ונפלא
לאחר יום עמוס, כאשר אתם עומדים במטבח עם רעיונות לארוחת בוקר מהירה, מתכון הפנקייק בננה עשוי להיות הפתרון המושלם! מדובר במנה שמושכת את הילדים ומביאה איתה ניחוח מתוק, רכים ואווריריים. אין כמו להרגיש את הפנקייקים מתמוססים בפה, ולראות את התגובות הנלהבות של ילדים אחרי ביס אחד. יש משהו פשוט אך במקביל גם משגע במנה הזו – היא ממכרת וגם מאפשרת לנו לנצל בננות שהחלו להתכהות. אז בואו נתחיל במסע האגדי אל עולם הפנקייקים! לפני כן, כדאי לבדוק את זמני ההכנה ורמת הקושי.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מגיש: 4-6 פנקייקים
הרכיבים הדרושים
כעת, לאחר שהכנו את האנרגיה שלכם (ויודעים אתם, אין כמו פנקייקים כדי לפנק את הילדונים!), נמשיך לרכיבים:
- 2 בננות בשלות (אפילו פחות טובות לאכילה – הן נהדרות לפנקייקים!)
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס חלב (אפשר להשתמש בחלב צמחי כמו חלב שקדים)
- 1 כוס קמח חיטה מלאה
- 2 כפות סוכר חום (אופציונלי, תלוי במתיקות הבננות)
- 1/2 כפית קינמון (לא חובה, אבל מוסיף ארומה מעלפת)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
אפשרויות חלופיות
כמובן, אפשר להתנסות עם רכיבים נוספים! אפשר למשל לשדרג את הפנקייקים עם שוקולד צ׳יפס או אגוזים קצוצים. מלבד זאת, אם אתם בחשש לגלוטן, אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן. זה מהווה פתרון מעולה גם למשפחות רגישות או טבעוניות.
שלבי ההכנה
בשלב הזה נתחיל בהכנה! כמה קל זה יהיה?
- מועכים את הבננות בקערה גדולה עד שהן נראות כמו פירה אחיד.
- מוסיפים את הביצה, החלב והסוכר, ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה, הקינמון והמלח.
- מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת (לא לערבב יותר מדי).
- מחממים מחבת על חום בינוני ומוסיפים מעט חמאה או שמן.
- שמים כף מהתערובת במחבת לכל פנקייק, ומחכים עד שיופיעו בועות בקטעים העליונים.
- מבשלים מכן עוד דקה ומשיכים לצד השני.
- חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת, ומניחים את הפנקייקים בצלחת עם נייר סופג אם יש צורך.
המלצות לשדרוג הפנקייקים
כדי לייצר פנקייקים אגדים עוד יותר, אפשר להוסיף סירופ מייפל או דבש מעל. אפשר גם לקשט עם פירות טריים כמו תותים, פסיפלורה או קיווי – זה מוסיף גם צבע וגם טעם. וכמובן, כשמדובר בילדים, אי אפשר לשכוח את השוקולד מרוסק או קצפת!
שאלות ותשובות על המתכון
מה אם אין לי בננות בשלות?
אם הבננות שלכם לא בשלות, הן לא יתנו את המתיקות הנדרשת. כדאי לחפש בננות רכות עם כתמים. אם אין לכם, תוכלו לנסות עם תפוחים מרוסקים!
האם אפשר לשים במקום סוכר דחוס אחר?
בהחלט! אפשר למקם במקום סוכר גם פירות מיובשים כמו תאנים קצוצות או תמרים מרוסקים.
האם אפשר להכין את זה ביום הקודם?
כן! תחזיקו את הפנקייקים בקופסה סגורה במקרר. החממם בטוסטר או במחבת כשאתם רוצים לאכול.
האם המתכון יכול להיות בריא יותר?
נכון! אפשר להחליף חצי מכמות הקמח לקורנפלור, ולהשתמש בחלב דל שומן.
אם אני רוצה שזו תהיה מנה דלת קלוריות?
אפשר להפחית את כמות השמן במחבת, לשים פחות סוכר ולשנות את קמח החיטה המלא לקמח שקדים.
איזה רוטב מומלץ להוסיף על הפנקייקים?
רוטב מייפל הוא קלאסי, אבל גם סירופ פירות, רוטב שוקולד או דחוס אגסים יהפכו את המנה למושלמת!
האם אפשר להקפיא את הפנקייקים?
בהחלט! תקלפו אותם, תשימו בין שכבות טישו ותכניסו למקפיא.
למה צריך סודה לשתייה?
סודה לשתייה עוזרת לפנקייקים להיות אווריריים וגבוהים יותר.
אפשר להחליף את הביצה ברכיב טבעוני?
כן! אפשר לשים כף של זרעי פשתן טחונים עם 3 כפות מים לתחליף ביצה.
מה עושים אם הפנקייקים יוצאים קשים מדי?
תנו את התערובת לנוח בזמן החימום, ואם הם עדיין קשים, מוסיפים עוד חלב ומערבבים בקלילות.
אז זו הדרך להכין פנקייק בננה שהילדים יאהבו! לא רק שעל מנת זו יש טעם אגדי וממכר, אלא היא גם מתכון למזון משפחתי חדשני, מבצע חוויה של תחושות, צבעים וטעמים. אתם מבינים, בכל פעם שאתם משדרים אותה, אתם עוזרים לילד לצלור זיכרונות מדהימים. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כי פנקייקים הם לחלוק באמת!