פנקייק בננה בריא שיעשה לכם חשק לחזור לנשנש
מתכון לפנקייק בננה בריא, מושלם ואגדי
תארו לעצמכם בוקר קיץ שטוף שמש, ריח של פנקייקים מתפשט סביבכם, וצלחת פנקייקים רכה ועשויה היטב ממתינה לכם על השולחן. אבל לא סתם פנקייקים – פנקייקים בננה! מתוק, מרענן ובריא. פנקייק בננה זהו שילוב מנצח של טעמים ומרקמים – הם אווריריים, שווים על כל דמיון, ממכרים ובעלי ערכים תזונתיים גבוהים. בדיוק מתכון שאני רוצה לשתף אתכם! אל תיבהלו, מנסיון שלי זהו מתכון קל ומהיר להכנה, והכי חשוב – טעים יותר מהפנקייקים שאתם מכירים. נתחיל?
זמן הכנה: 15 דקות; רמת קושי: קלה; מספיק ל-4 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים לפנקייק בננה בריא
בואו נתחיל עם המרכיבים. החומרים הללו זולים, קלים להשגה וזו אחת הסיבות שהמתכון הזה כל כך משתלם. ברגע שיהיה לכם את כל מה שאתם צריכים, תוכלו להכין פנקייקים טעים בצורה פשוטה:
- 2 בננות בשלות
- 2 ביצים
- 100 גרם קמח מלא
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 100 מ"ל חלב (אפשר חלב צמחי)
- 1/2 כפית מלח
- שמן קוקוס או חמאה (לטיגון)
- מייפל או דחוס דחוף (להגשה)
לגרסה טבעונית, במקום ביצים, ניתן להחליף כל ביצה ב-1/4 כוס רסק תפוחים או 1/2 בננה נוספת. עבור גרסה ללא גלוטן, פשוט השתמשו בקמח תפו”א או קמח שקדים.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן לעבור לשלבי ההכנה. כמו פנקייקים מנצחים, כל שלב הוא קליל וכיפי.
- מועכים את הבננות בקערה גדולה בעזרת מזלג, עד שהן הופכות למסיך חלק.
- מוסיפים את הביצים למעוך ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח, קינמון, סודה לשתייה ומלח, ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את החלב בהדרגה, ומערבבים עד שהתערובת חלקה ובלי גושים.
- מחממים מחבת על חום בינוני, ומוסיפים מעט שמן קוקוס או חמאה.
- שמים כף מהתערובת במחבת לכל פנקייק ומשטחים כך שיתקבל עיגול בגובה 1-2 ס"מ.
- מטגנים כ-2-3 דקות עד שהקצוות מתחילים להזהיב, ואז הופכים בעזרת תרווד.
- לאחר 2 דקות נוספות של טיגון, מניחים את הפנקייקים לצלחת.
- חוזרים על התהליך עם יתר התערובת.
- מגישים עם מייפל, פירות טריים או אגוזים קצוצים – מישהו אמר "אגדי"?
ווואו, אני כבר מתפעל מהפנקייקים הללו!
פנקייקים אלה נכנסים בקלות לקטגוריה של מתכונים מעלפים. התחושה שהם משאירים בפה היא כה טובה, שבאמת כדאי לספר עליה לחברים שלכם. ואם עוד לא אמרתי – הם גם בריאים!
שדרוגים ותוספות אפשריות
למי שמחפש להוסיף טוויסט מעניין לפנקייקים, אפשר לשלב בשלב המעיכה את שוקולד מריר קצוץ, או אגוזי לוז קצוצים. תוספת של קטנה של וניל טהור גם עשויה לשדרג את הריח והטעם.
שאלות ותשובות
מה עושים אם הבננות לא מספיק בשלות?
אם הבננות לא מספיק בשלות, פשוט שמים אותן בתנור בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות. זה גם ייתן להן מתיקות טובה.
האם אפשר לשמור את הפנקייקים למאוחר יותר?
בהחלט! אפשר לשמור אותם במקרר ולהחמם טיפה על מחבת או במיקרו. אך הם הכי טעימים כשהם חדשים!
האם הפנקייקים יכולים להיות דל פחמימות?
כן! אם תשתמשו בקמח שקדים במקום קמח חיטה, תקבלו שילוב בריא ודל פחמימות.
האם ניתן להחליף את החלב בחלב צמחי?
לגמרי! חלב שקדים, סויה או קוקוס עושים פלאים, וב אופן כללי זה מאוד טעים.
איך יודעים אם הפנקייקים מוכנים?
יש להתרשם מהמראה שלהם ולקפוץ עליהם בעזרת תרווד. אם הם נוטים להתקפל, הם מוכנים.
מה לעשות עם שאריות?
שאריות פנקייקים פשוט מצוינות בארוחת הבוקר למחרת. שים אותן במקרר או הקפיאו.
האם הפנקייקים מכילים הרבה סוכר?
לא, הם מאוד בריאים. הבננות מספקות מתיקות טבעית.
האם אפשר להכין את הפנקייקים בגירסה לילדים?
בהחלט! הוסיפו קצת שוקולד נמס על הפנקייקים, והילדים יהיו מרוצים!
מה אפשר למזוג על הפנקייקים?
מומלץ לנסות דחוס דחוף, דבש, ריבה או יוגורט עם פרי. כולם טעמים מעלפים!
האם ניתן להכין את הפנקייקים ללא קמח?
כן! אפשר להשתמש בהכנה מכוסמת. זה נותן טעם מצוין!
אז מה מצפים? התחילו להכין את הפנקייקים הנפלאים הללו! ותזכרו, הפנקייק בננה הבריא הזה הוא פתרון מושלם לבוקר מוצלח. אם אהבתם, שתפו את המתכון הזה עם כל מי שצריך טיפה יותר מתיקות בחיים!