פנקייק אוורירי ועבה: המתכון שיגרום לכם להתמכר
פנקייק אוורירי ועבה – המנה המושלמת ליום שישי בבוקר!
יש משהו פשוט מדהים בלקום בבוקר סתווי, ולגלות שהשמש זורחת, האוויר צלול, ומהחלון מפציעים קרני שמש רכות שמתמזגות עם ריח של פנקייקים שעולים על מחבת. אז נכון, יש עשרות מתכוני פנקייק ברשת, אבל את הפנקייקים שלנו, אווריריים ועבים, אנחנו מגלים לכל מי שחולם לקום בבוקר למשהו משגע ומעלף במיוחד.
פנקייקים הם לא רק אוכל, אלא חוויה! בכל Bite אנו שואלים את עצמנו: “איך הם מצליחים להיות כל כך רכים?” והסוד טמון בחומרים ובשיטות ההכנה הייחודיות שלנו. אלה לא פנקייקים רגילים – מדובר בפנקייקים עשויים עם הרבה אהבה, נדיבות של סבתא, ורבע קילו של סוכר.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפנקייקים האווריריים האלה, אנחנו צריך לרכוש את המרכיבים הבאים:
- 2 כוסות קמח מעבר (יוצא מדהים עם קמח חצי חצי אם רוצים להוריד פחמימות)
- 2 כפות סוכר (שאפשר לשים גם חצי חצי של דחוף וסוכר קוקוס – הממכר)
- 4 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים בגודל בינוני
- 2 כוסות חלב (אפשר חלב שקדים למי שרוצה להרגיש בריא)
- 4 כפות חמאה רכה
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
אפשר גם להוסיף שוקולד צ׳יפס, פירות יער, או אגוזי לוז כדי לתת טוויסט אגדי לפנקייקים שלנו.
החלופות למרכיבים
רוצים גרסה טבעונית? פשוט החליפו את הביצים ב-1/2 כוס רסק תפוחים או 1/4 כוס טחינה. גם החלב ניתן להחליף בחלב שקדים או סויה, ויש גם אפשרות של קמח ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
בואו נעבור לשלב המרגש – ההכנה!
- מניחים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, סודה לשתייה והמלח ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם החלב, החמאה ותמצית הווניל.
- יוצרים חור במרכז תערובת הקמח ויוצקים לתוכו את תערובת הנוזלים.
- מערבבים בעדינות, עד שהתערובת מתאחדת (לא לערבב יותר מדי!).
- מחממים מחבת עם מעט חמאה מעל להבה בינונית.
- יוצרים פנקייקים בעובי של 1.5 ס"מ ומבשלים 2-3 דקות משני הצדדים (או עד שהפנקייקים מזהיבים).
- חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת.
- מגישים חם עם סירופ מייפל, דובדבנים או שוקולד צ׳יפס.
כשאתם מגישים את הפנקייקים, אל תשכחו לקשט עם פירות טריים, קצפת גבוהה או אפילו כדור של גלידה. הכל הולך במנה המושלמת הזו!
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
אנחנו רוצים שתיהנו מהפנקייקים שלכם במלואם. אז ההמלצה שלנו היא לשדרג את המנה עם:
- שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ׳יפס בתוכנית לאורך ההכנה.
- פירות יער שנפלאים על הפנקייקים ומוסיפים להם טעם מרענן.
- קרם פרש או קצפת, בשביל המראה המפנק.
- דבש או סירופ מייפל – מתכון מדהים ולא חוסך.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הפנקייקים מבלי לחמם את השמנת? בהחלט! אפשר פשוט לערבב את כל החומרים יחד בקערה. ייתכן שתקבלו פנקייקים קצת פחות אווריריים, אבל עדיין טעם משגע.
האם אפשר להקפיא את הפנקייקים? בהחלט! אפשר להקפיא ולשמור אותם לשימוש מאוחר יותר. כדי להפשיר, הניחו אותם במיקרוגל או בתנור.
מה אפשר לשים במקום סודה לשתייה? אפשר להוסיף חצי כפית של אבקת סודה לשתייה, אבל יש לתקן את הטעמים.
מה אם יש לי אלרגיה חלב? ניתן להשתמש בחלב צמחי כמו חלב שקדים או חלב קוקוס, והמסמיך יוצא מדהים!
האם ניתן לשים פירות לתוך התערובת? בהחלט! אפשר לשים רבע כוס של פירות יער או בננות קצוצות.
באיזה סוג מחבת הכי טוב להשתמש? אנחנו ממליצים על מחבת נון-סטיק שתשמור על הפנקייקים מפני הידבקות.
מה הטמפרטורה האידיאלית להכנת פנקייקים? מומלץ לבשל על חום בינוני, כדי שהפנקייקים יהיו זהובים ולא burnt.
תוך כמה זמן מומלץ לאכול את הפנקייקים? הכי טוב לאכול מיד לאחר הכנה יחסית, כדי שלא יאבדו מהאיכות.
האם ניתן להכין את הפנקייקים בתנור? כן! אפשר לשים בתבנית ולבצע כעבה בשביל תוצאה גבוהה ונימוחה.
אם גם אתם מתלהבים מהפנקייקים אווריריים, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות! תנו להם גם לגלות את הקסם.