פיקניה בתנור בישול ארוך שכולם מדברים עליה
פיקניה בתנור בישול ארוך: רק ללקק את האצבעות
אם אתם רוצים לענג את החיך שלכם, עליכם לנסות להכין פיקניה בתנור בישול ארוך. מדובר בנתח בשר מדהים, טעים למדי ומלכותי, שלא יוותר עליכם. הפיקניה מתהדרת בטעמים עשירים, ונשארת עסיסית ונימוחה, כאילו נמסה לכם בפה. הניחוחות שעולים מהתנור יקפצו עליכם ויביאו את כל המשפחה לסביבת השולחן. האם יש משהו נעים יותר מזה?
זמן הכנת המתכון: 2-3 שעות | רמת קושי: בינונית | מתכון ל-6-8 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2-3 שעות בתנור
- מתכון ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהחשק לאכול פיקניה בתנור תוקף, הגיע הזמן להתארגן עם המרכיבים הכה חשובים הנדרשים להכנת מנת שך מושלמת זו. להלן המרכיבים שדואגים שישקפו את כל הטעמים הנפלאים של המנה:
- 1.5 ק"ג פיקניה טרייה
- 3-4 שיני שום קלופים ומקצוצים
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 1 כף מלח גס
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 1 כפית קימל מגורר
- 2-3 גזר קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 בצל גדול קלוף וחתוך לרבעים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מים או ציר בשר
- חצי כפית תימין יבשה (אופציונלי)
אגב, עבור גרסה טבעונית, ניתן להשתמש בנתח של פטריות פורצ'יני בדרך הכנה דומה, כך שפיצה חמה תוכלו להשאיר בצד! כמו כן, ניתן להמיר לחומרים ללא גלוטן את החרדל שנבחר לאחת חלופית מבוססת חרדל צמחי.
שלבי ההכנה
בכדי להכין מנת פיקניה מושלמת, יש לעקוב אחרי השלבים הפשוטים הבאים:
- חממים את תנור ל-150 מעלות צלזיוס.
- שמים את הפיקניה על משטח עבודה ומניחים עלה מצמדי נייר סנדוויץ' כדי להסיר שאריות טפיל.
- מערבבים את השום הקצוץ, החרדל, המלח, הפלפל הקצוץ והקימל בקערה.
- מוסיפים את השמן זית ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
- מעסים את הפיקניה היטב בתערובת השום, מוודאים שהיא כוסית מכל צדדיה.
- כבר בזמן הזה, חותכים את הירקות (גזר, תפוחי אדמה ובצל) ומניחים אותם בתבנית עמידה לחום.
- מסדרים את הפיקניה מעל הירקות.
- נוזלים את המים או הציר בתבנית סביב הפיקניה.
- שמים את התבנית בתנור הנחם.
- מבשלים במשך 2-3 שעות, או עד שהבשר רך ונשבר בקלות.
- מוציאים מהתנור ומניחים לבשר לנוח כחצי שעה לפני הפריסה.
- חותכים את הבשר לנתחים גסים ומניחים על צלחת עם הירקות שעליהם התבשלה.
תוספות ושדרוגים
מי שמחפש להעשיר את הפיקניה הייחודית הזו יכול בהחלט לעשות זאת בקלות. כמה רעיונות שיכולים לשדרג את המנה הם:
- פירות יבשים: הוסיפו כמה תכנים של שזיפים או משמשים יבשים כדי להכניס טעמים מתוקים למנה.
- תבלינים נוספים: נסו להוסיף תבלינים כמו כמון או פפריקה לאריזת הטעמים.
- עונש בעדינות: הוסיפו קמצוץ של צ'ילי אדום כדי להעניק חריפות קלה.
- רוטב בצל: הכינו רוטב מבצל מטוגן עם חצי כוס שמן זית ותיבול בקצת מלח ופלפל.
שאלות ותשובות
מה זו פיקניה ולמה היא כל כך פופולרית?
פיקניה היא נתח בשר צמוד הפלונה שמקורו בדרום אמריקה ובעל טעמים עשירים. רבים אוהבים אותה בשל העסיסיות שלה והקישור הקלאסי שלה עם הגריל.
האם ניתן לשמור פיקניה שהכנו ליום אחר?
בהחלט. אפשר לשמור את הפיקניה במקפיא למשך מספר ימים. פשוט חמים אותה בתנור בתוספת כמה כפות מים.
כמה זמן לוקח להכשיר פיקניה בתנור?
הכנת פיקניה דורשת זמן והסבלנות היא מפתח. בבישול ארוך אפשר לקחת 2-3 שעות עד שהבשר נימוח.
מה כדאי להגיש עם הפיקניה?
יש המון אפשרויות! תוספות נהדרות כוללות פירה, תפו”א אפוי או סלט ירקות מרענן.
האם אפשר להכין פיקניה על גריל במקום בתנור?
בהחלט! הכנה על גריל היא אהובה בקרב רבים. כל מה שצריך זה להיות עם ננעלים וניסיון נכון.
איך ניתן לדעת אם הפיקניה מוכנה?
מומלץ להשתמש במדחום בשר. הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות כ-60-65 מעלות צלזיוס.
האם ניתן לשדרג את המתכון לגרסה דלת פחמימות?
בהחלט! פשוט שייכו את הירקות בפחות פחמימות או הוסיפו יותר ירקות עלים.
מה הטכניקות הטובות ביותר לביצוע בישול איטי?
יש לוודא שהבשר יושם במתכון נוזלי יחסית כדי לשמור על לחות הבשר, ואם אפשרות אימצו סגירה תחת של כיסוי.
אילו תבלינים מומלץ להוסיף לפיקניה?
תוספות של קימל, כמון, תימין או רוזמרין מוסיפות טעמים מדהימים.
האם גרסה זו יכולה להיות בריאה?
בהחלט, אם מקפידים על מינון השמן והתבלינים בריאים או אפשריים.
אז למה אתם מחכים? שיתוף המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם יכול להביא לחיים שניים חדשים וגם את החברים שלכם מתוודעים למאכל אגדי זה!