פיצה מקמח מצה: מתכון קל ומהיר שמשגע את כולם
פיצה מקמח מצה: המתכון המדהים שיגרום לכם לחייך
מי לא אוהב פיצה? אם יש סוג אוכל שמצליח להביא חיוכים על הפנים של אנשים בכל גיל, זו בהחלט הפיצה! אלא שהפעם, אנחנו לוקחים את הפיצה הקלאסית ומביאים לה טוויסט מדהים עם קמח מצה. imagine a light, crispy crust that breaks with the naughtiest of bites. פיצה כזו שיכולה לגרום לכל אחד שלו נעלם מ תוך כדי ליקוק האצבעות. משגע, נכון?
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפיצה המעלפת הזאת, נצטרך חומרים פשוטים ופעולות קלות. תכינו את עצמכם, כי הטעמים פה מעלפים!
- 250 גרם קמח מצה
- 300 מ"ל מים פושרים
- 2 ביצים
- 200 גרם גבינת מוצרלה, מגורדת
- 100 גרם רוטב פיצה (אפשר לקנות או להכין ביתי)
- 1 כוס ירקות קצוצים (פטריות, זיתים, בצל, פפריקה – מה שעושה לכם את זה)
- מלח, כמון, ושום לפי הטעם
- זיתים קצוצים וכמה עלי בזיליקום לקישוט
לגבי גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים במעט מים עם קמח חומוס ואפשר להשתמש בגבינה טבעונית! לא צריך לפרוץ את הראש, הכל אפשרי.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש בידינו את כל מרכיבי הפיצה המושלמת, הגיע הזמן להתחיל עם התהליך. גורם לכם לחשוב על טעמים במעולה? אני בטוח!
- מניחים קמח מצה בקערה גדולה ומוסיפים את המים הפושרים.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מתבלים במלח, כמון ושום לפי הטעם ומערבבים שוב.
- מערבבים את תוספות הירקות לתערובת באופן אחיד.
- מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן על חום בינוני.
- יוצרים בצק שטוח בעזרת כף ומניחים במחבת.
- מבשלים כ-5 דקות עד שהבסיס מזהיב.
- מוסיפים מעל את רוטב הפיצה, השום והגבינה המגורדת.
- מבשלים למשך 10 דקות נוספות על חום נמוך עד שהגבינה נמסה והפיצה משגעת.
- מעטרים בזיתים ועלי בזיליקום קצוצים ומבשלים עוד דקה.
- מוציאים מהמחבת ומניחים להתקרר לפני חיתוך.
- חוצים ונהנים – זה מתכון למושלמות!
נראה מתכון קליל? זה כי הוא באמת כזה. בפיצה הזו אפשר לשים כמעט כל תוספת שעולה בדעתכם, והטקסטורה שלה נימוחה ובעיקר אוורירית, אז זיכרו שהשמים הם הגבול!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הפיצה שלנו היא רק הבסיס המושלם. ישנן כל כך הרבה דרכים לשדרג את המנה שצריך משפחה שלמה כדי לנסות את כולם! רוצים להוסיף טעמים חדשים?
- אפשר להשתמש בגבינת פטה במקום מוצרלה לטעמה החמצמץ.
- לגרסה יותר חריפה, נוסיף פפריקה חריפה או חריף קצוץ.
- שדרגו עם מעט טחינה מעל לסיום – זה אגדי!
- אם בא לכם גיוון, החליפו חצי מכמות קמח המצה בקמח יבש ורך.
- אפשר גם להוסיף פירות יבשים קצוצים – השיגעון בעולם של טעמים!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הבצק גם בלעדיי ביצים?
בהחלט! ניתן לשים מעט מים עם קמח חומוס, זה נותן בצק נהדר.
מה קורה אם אין לי רוטב פיצה?
תוכלו להכין רוטב ביתי מירקות קצוצים עם קצת שמן זית ותיבול. מומלץ ובתוצאות מרהיבות!
האם אפשר להקפיא את הפיצה?
בהחלט! הפיצה נשמרת היטב בהקפאה. פשוט הוציאו ותחממו על מחבת או בתנור.
איך אוכל לדעת מתי הפיצה מוכנה?
כאשר הגבינה נמסה והקצה מזהיב – זה הזמן להוציא אותה ולהתענג!
האם יש אפשרויות ללא גלוטן למתכון זה?
קמח מצה הוא לא גלוטני, אז זו אופציה מצוינת – יש בעיה עם ביצים, רק שימו לב!
איזה ירקות זהים יכולים להתאים?
תמרים, פטריות, חצילים ואפילו תרד! אין סוף!
האם ניתן לעשות מתכון בריא יותר?
כמובן, אפשר לשים חצי כמות שמן ולהשתמש בירקות טריים.
מה אם אני רוצה פיצה דקה?
כדי להכין פיצה דקה יותר, פשוט לדחוס את הבצק יותר עם כף בעת ההכנה.
האם אפשר להשתמש בעשבי תיבול לאחר הבישול?
כמובן, זה משדרג את הפיצה ועושה אותה הרבה יותר מרעננת.
האם אוכל להכין את המתכון הזה בגרסה טבעונית?
בהחלט, פשוט הוציאו את הביצים והשתמשו בגבינה טבעונית!
אז איך היה? אם אתם מצאים את המתכון הזה מדהים, שתפו אותו עם חברים, המשפחה ומי שצריך השראה בארוחותיהם! בואו נביא את הפיצה הזו לכל שולחן ואולי גם למשפחה שלכם!