פיצה מקמח מלא מתכון ב 10 דקות שכולכם חייבים לנסות

"`html

פיצה מקמח מלא ב-10 דקות: מתכון מדהים שכולם אוהבים

שום דבר לא משתווה להריח ריח של פיצה שנאפית טרייה בתנור. זה לא רק האוכל הכי טעים שיש – זו חוויה שלמה! ולמה אנחנו לא מוסיפים לכך שהפיצה הזו עשויה מקמח מלא, מה שהופך אותה למושלמת – גם בריאה וגם טעימה. תארו לעצמכם: בסיס אוורירי, רוטב עגבניות עשיר, גבינת מוצרלה וקצת תבלינים שנותנים לפיצה את ההתלהבות שלה. כעת, כשיש לכם את המתכון המהיר הזה, תוכלו להכין פיצה ב-10 דקות בלבד. מה יותר טוב מזה?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 2-3 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להפיק את המקסימום מהפיצה שלנו, נשתמש במצרכים פשטניים אך איכותיים. הפיצה המדהימה הזו תהיה לא רק מעלפת, אלא גם משגעת מבחינה תזונתית.

  • 250 גרם קמח מלא
  • 150 מ"ל מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 15 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם רוטב עגבניות
  • 150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • תבלינים לפי טעם (בזיליקום, אורגנו, פפריקה)

אפשר לשדרג את המתכון הזה על ידי הוספת ירקות קלויים, פטריות, זיתים או כל מה שהופך את הפיצה שלכם ליותר כיפית! אם אתם מחפשים איזושהי גרסה טבעונית, נסו להחליף את הגבינה בממיר גבינה צמחי. והכי טוב, הפיצה לא מכילה גלוטן במידה והשמרים הם מעל גלוטן – אז יש לכם גם אפשרות לקהל רחב יותר.

שלבי ההכנה

הכנת הפיצה הזו היא פשוטה ומטריפה! בואו נתחיל:

  1. שמים את השמרים באוגן ומערבבים עם מים פושרים וסוכר. ממתינים 5 דקות עד לתסיסה.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח המלא והמלח.
  3. מעבירים את תכולת השמרים לקמח ומוסיפים את שמן הזית.
  4. לשים את הבצק בעזרת הידיים במשך 5 דקות עד לקבלת בבצק רך ואחיד.
  5. מרדדים את הבצק גם עם מערוך לעובי של כ-0.5 ס"מ.
  6. הניחו את הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  7. ממרחים את רוטב העגבניות באופן אחיד על הבצק.
  8. מפזרים מעל את גבינת המוצרלה ותבלינים לפי הטעם.
  9. מחממים בתנור בחום של 220 מעלות צלזיוס במשך 10-12 דקות.
  10. אתם מוכנים! פיזרו קצת בזיליקום טרי מעל והגישו עם סלט צד מרענן

שדרוגים ותוספות אפשריות

אין גבולות כאשר מדובר בשדרוגים לפיצה. כך תוכלו להפוך אותה למנה של סבתא אמיתית!

  • תבלינים נוספים כמו חזרת, פפריקה חריפה או אפילו שום קצוץ.
  • מקרה המהפך? הוסיפו בטטה קלויה או דלעת קלוייה שייתנו טעם מתוק וטעים.
  • למשפחות עם ילדים, הוספת פרוסות פפרוני, נקניק חג, או צ'ילי תוסיף את הגורם המפתיע!

שאלות ותשובות

איך שומרים על הפיצה שנשארה?
לשמור את הפיצה בכלי אטום במקרר, היא תחזיק מעמד בין 3 ל-5 ימים. רק לחמם לפני ההגשה.

אפשר להשתמש בקמח אחר?
כן! אפשר לנסות גם עם קמח חצי מלא או קמח תפו”א. כמובן שהמרקם יהיה שונה, אבל עדיין ייצא טעים!

מה יעשה אם אני לא אוהב גבינת מוצרלה?
אין בעיה! ניתן להחליף אותו בגבינות אחרות, כמו פטה, גבינת שמנת או גבינת פרמזן.

מה אם אני רוצה פיצה חריפה?
פשוט הוסיפו מרכיבים חריפים כמו צ’ילי או רוטב סriracha. זה ייתן לפיצה טאץ’ מלהיב!

מה לעשות אם הבצק לא מתקרם?
לא לדאוג! תוודאו שהמים פושרים – לא חמים מדי ולא קרים מדי, ושמרים באיכות טובה.

האם אפשר congelar (להקפיא) את הבצק?
בוודאי! עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקפיא. הוא יחזיק לבית כחל חודשיים.

מה אם אני רוצה פיצה דל פחמימות?
החליפו את הבצק בקורק ולעשות קרצ'י או תבנית של פרוסות תפו”א במקום קמח.

אם אני לא רוצה להשתמש בשמרים, מה עליי לעשות?
אופציה נהדרת היא להכין בצק יוגורט. שמים יוגורט, קמח ומעט סודה לשתייה ליצירת בצק נעים!

האם ניתן להכין את הפיצה עם מרכיבים משותפים?
כמובן! הוסיפו ירקות קצוצים, פירות ים, או כל מה שמקפיץ את החיך שלכם!

איך עושה פיצה אישית?
ליצור עם קמחים קטנים יותר ולחלק את הבצק למנות אישיות. כל אחד שיבחר את התוספות שלו ואורח החיים שלכם יהפוך מהנה יותר!

שיתוף המתכון שלך ברשתות החברתיות היא הדרך הטובה ביותר להשתמש בחוויות עדכניות. החברים שלכם יכולים לרצות לנסות את המתכון ואתם תמצאו קהילה שניה עם אותו מערך טעמים!

"`

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
כרובית מטוגנת בנינג'ה שכבשה את הלבבות
כרובית מטוגנת בנינג'ה - המתכון המושלם שישאיר אתכם wanting more! פרוסת כרובית מטוגנת, פצפוצי חוץ זהובים,...
קרא עוד »
מרץ 10, 2025
הכל על לייזר: כל כמה זמן אפשר לעשות טיפול?
```html כל כמה זמן אפשר לעשות לייזר? תשובות לכל השאלות המטרידות בימינו, טיפולי הלייזר הפכו לפופולריים...
קרא עוד »
מרץ 07, 2025
כמה גרם חלבון בכוס חלב? גלו את התשובה עכשיו!
```html כמה גרם חלבון יש בכוס חלב? האם אי פעם שאלתם את עצמכם מה בדיוק נמצא בכוס החלב שאתם שותים? אם אתם...
קרא עוד »
מרץ 22, 2025