פיצה ללא גלוטן מתכון מהיר ב10 דקות שכדאי לנסות
"`html
פיצה ללא גלוטן – מתכון ב-10 דקות
דמיינו את הרגע: ריח של בצק חם ואפוי מתפשט ברחבי הבית. אתם פותחים את התנור ומוסיפים את התוספות האהובות עליכם. והכי טוב? אתם יודעים שהפיצה הזו היא מדהימה, ממכרת ובעיקר – ללא גלוטן! אם יש לכם 10 דקות פנויות, אתם בישראל פיצה מופלאה, משגעת שתשאיר את כולם עם טעם של עוד.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 2 פיצות אישיות
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפיצה המהממת הזו תצטרכו להשיג את המרכיבים הבא:
- 1 כוס קמח אורז
- 1/2 כוס קמח תפו”א
- 1/4 כוס גבינת פריזר (או גבינת שמנת רכה)
- 1/4 כוס מים חמים
- 1 ביצה
- 1 כפית שטוחה מלח
- רוטב עגבTomato (לפי ההעדפה)
- תוספות לבחירה (כמו פטריות, זיתים, פפרוני, גבינה צהובה)
מרכיבים חלופיים
למי שמחפש אופציה בריאותית יותר, אפשר להשאיר את הגבינה בחוץ! במקום קמח תפו”א ניתן להשתמש בקמח חומוס. הישגיה של הפיצה למי שמקפיד יותר על תזונה דלה בפחמימות מתאפשרים גם עם קמח שקדים, ויוצרים טעם חזק!
שלבי ההכנה
אז הנה אנו מגיעים למומחה – שלבי ההכנה המתרגשים!
- מניחים במערבל המזון את קמח האורז, קמח התפו”א, מלח וגבינת פריזר.
- מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את המים החמים לאט לאט תוך ערבוב מתמיד.
- יוצרים בעזרת הידיים בצק רך וכמה שיותר חלק.
- מחממים מחבת על חום בינוני עם מעט שמן זית.
- יוצרים בעזרת הידיים או רידוד פיצה בקוטר של כ-20 ס"מ.
- מניחים את הבצק במחבת למשך 3-4 דקות עד שהוא מתייצב.
- הופכים בזהירות עם מרית ומוסיפים רוטב עגבניות ותוספות לרחבה.
- מבשלים עוד 2-3 דקות עד שהגבינות נמסות יפה.
- מגישים חם ונהנים!
תוספות ושדרוגים
כאן מתאפשרת היצירתיות שלכם! הפיצה הזו מזמינה תוספות רבות ומשגעות. אתם יכולים להוסיף:
- פטריות טריות ופטרוזיליה קצוצה.
- תוספות של פרוסות זיתים ירוקים ושחורים.
- בצל קצוץ לעוד טעם מארח.
- שום כתוש ופריזר טפיוקה לפריך מושלם.
אם אתם רוצים לשדרג אפילו יותר, חתכו רצועות עוף ובשלים על הפיצה! כל תוספת שעושה לכם את זה, עשויה ליצר חוויות חדשות וטעימות!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בקמחים אחרים במקום קמח אורז?
כן, תוכלו לנסות קמח חומוס או אפילו קמח שקדים, וזה ייתן פיצה עם מרקם וטעם שונים.
כמה זמן שומרת הפיצה לאחר ההכנה?
הפיצה הזו טעימה הכי טוב כשנשאלת מדוד. אך אם נשאר משהו, שמרו אותו במקרר עד 2 ימים.
האם אפשר להכין פיצה ללא ביצים?
כמובן! ניתן לשים חצי בננה מעוכה במקום ביצה או לעבור על מתכון חלבון שמעודד.
מה יקרה אם אני אכין יותר מדי בצק?
תוכלו לקפוא אותו ולהשתמש בו בשבוע הבא! אל תשחקו עם האוכל, הוא שיחק בהתמודדות עם כולכם.
האם אני יכול להשתמש בשום גבינה בגרסה הזו?
בהחלט! גבייני פריזר, פטה, או גבינות דלות שומן יהיו מושלמות.
באיזו חום צריך לבשל את הפיצה?
על חום בינוני, עד שהגבינה נמסה והבצק מתייבש. אל תשכחו לפקוח עין!
האם ניתן להפוך את המתכון לטבעוני?
בוודאי! השתמשו בתחליפי גבינה טבעוניים וביצים או בשעועית כתחליף אוקסימורני.
למה כדאי להכין פיצה ביתית במקום להזמין?
ההכנה פשוטה, מהירה והדבר הכי חשוב – אתם יודעים בדיוק מה נכנס לתוך הפיצה שלכם.
מה לעשות אם הבצק לא מתאחד?
נראה שהכי טוב להוסיף מים רותחים בהדרגה עד שיתאחד. מחפשים פתרון מהיר !
האם אפשר להכין פיצה על צלחת פיצה?
בוודאי! זה ייתן לפיצה את הצורה המושלמת.
אז למה אתם מחכים? הקפיצו את הבצק הזה ושתפו את המתכון עם חברים! תנו לעולם לגלות את הפיצה המדהימה הזו, ולליקר ללקק את האצבעות!
"`