פילה עוף במרינדה בתנור – מתכון קל וטעים
פילה עוף במרינדה בתנור – המתכון האגדי
איך זה מרגיש כשאתם פותחים את הדלת ומקבלים את הריח המדהים של פילה עוף בתנור? אתם לא יכולים לעמוד בזה, נכון? כל התהליך מתחיל במרינדה, וטוב שיש לה את הכוח הענק להפוך נתחי עוף פשוטים למנה שהיא ממכרת, משגעת, ומעלפת! המתכון הזה ייקח אתכם למסע טעים, ותוך כמה דקות תפגשו את השף שגר בתוכה. כך תגלו איך להכין פילה עוף ברוטב מרינדה עם טעמים משגעים, שלא תשכחו כל כך מהר.
זמן הכנה: 30 דקות. רמת קושי: קלה. למי המתכון מתאים? למנה ל-4 מנות!
- 30 דקות להכנה
- רמת קושי קלה מאוד
- מספיק ל-4 אנשים מקסימים
הרכיבים הדרושים
ועכשיו לרכיבים שפתאום עושים את כל ההבדל! תנסו לדמיין את כל הטעמים מתמזגים ומאיינים כל רגע של רעב. כשתכינו את המתכון הזה, תתחילו לחשוב על זה בתור מסע כדי להביא את המנה הכי טעימה שיש לשולחן שלכם.
- 4 נתחי פילה עוף (בערך 600-800 גרם)
- 2 כפות שמן זית
- 4 כפות רוטב סויה
- 2 כפות דבש (או סילאן לגרסה טבעונית!)
- כפית כורכום טחון
- כפית פפריקה מתוקה
- קמצוץ מלח ופלפל שחור טחון
- מיץ מלימון אחד
- שיני שום כתושות (2-3 שיניים)
- רבע כוס כוזברה קצוצה (או פטרוזיליה)
שלבי ההכנה
תפסו מחברות, נישקחו את הסירים והמחבתות, כי כאן מגיע השלב המעניין באמת! ככל שתעמיקו בהכנה, כך תגלו עוד ניואנסים שיעשו את הפגישה עם המנה המושלמת הרבה יותר מרגשת.
- מחממים את תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מכינים את המרינדה: בקערה גדולה, מערבבים את שמן הזית, רוטב הסויה, דבש, כורכום, פפריקה, מלח, פלפל, מיץ לימון ושום כתוש.
- לפני שאתם זורקים את נתחי העוף לרוטב, דואגים למעוך קצת את החומרים עם מזלג, כדי שהטעמים מתמזגו.
- מאמנים את נתחי הפילה בעבודה הרומנטית של המרינדה. שימו אותם בקערה והקפיצו אותם היטב ברוטב. תנו לזה לנוח כך לחצי שעה לפחות.
- בינתיים, מכינים תבנית ואוכל מצוין ב-4 צידי תבנית השיש.
- מעבירים את נתחי העוף אל התבנית, לא לשכוח להשאיר מעט מרינדה. עם העשב הקצוץ, מפזרים מעל העוף.
- אופים בתנור במשך 25-30 דקות, עד שהעוף משחים ומתבשל לגמרי (מצננים את האש הנפלאה!)
- מוציאים, נותנים למנה לנוח כמה דקות, ואז חותכים לארג’ים ומגישים עם סלט ירקות רענן או תפוחי אדמה בתנור.
אווו, עכשיו אפשר ליהנות! אנחנו יודעים שאין כמו לשבת לשולחן עם חברים ולקשקש על כל הטעמים שהם טעמים ביתיים, במיוחד עם טעמים של הורים וסבתות שנושאים אללה סוכר.
תוספות ושדרוגים נוספים
אם אתם רוצים לשדרג את המנה, יש המון אפשרויות. יכול להיות שתרצו להוסיף תפוחי אדמה בתבשיל או מכוניות בדור קהות של ירקות, אתם יכולים להיות יצירתיים!
- אפשר להוסיף גזר קלוי לקבלת מתוק ומריר.
- כדי להפוך את המנה ליותר רעננה, ניתן לשים יחד עם פילה עוף פרוסות של קישוא.
- אוהבים חריף? הוסיפו כמה פלפל צ'ילי.”
- שימו לב כאשר עושים שדרוגים לא לשכוח את הסוד של הטעמים שמתחברים היטב.
שאלות ותשובות
מה המינון של המלח?
מומלץ להתחיל עם קמצוץ, אתם תמיד יכולים להוסיף אם תרגישו צורך.
אפשר להשתמש בעוף קפוא?
אם אתם מתגייסים בערב בשביל להכין, יותר מתאים להשתמש בעוף קפוא, אבל בפעם הבאה בהחלט כדאי לנסות טרי.
איך יודעים מתי העוף מוכן?
בדרך כלל, כשהעוף משנה צבעו בהדרגה ומראה שזוף, אז הוא כמעט מוכן.
האם יש גרסה טבעונית?
בהחלט! אפשר להחליף את העוף בטופו או סייטן, ולשדרגו את הטעמים עם תיבול עשיר.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
בוודאי! אפשר להכין מראש, להשרות בלילה במרינדה ואז לאפות לפני ההגשה.
כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
העוף נשאר רענן במקרר 2-3 ימים, לא לשכוח לחמם אותו שוב בתנור או במחבת.
האם אפשר להקפיא את המנה?
כן, להכין במחיצה נוספת ולשמור במקפיא.
מה ניתן להגיש בצד?
ניתן להתאים סלטים, מולוקיה, או פירה – מדובר במצב רוח!
מהי התערובת המומלצת למרינדה?
לאחר הניסיון שלי, התערובת של שמן זית, סויה ודבש היא הכי טעים שיש – תוכלו לכנות אותה אגדי.
האם זה מתאים לאורחים?
בוודאי! זה המנה שאתם רוצים להגיש לאורחים, תוסיפו יין באדום ליד – ותשאירו רושם זוגי ומיוחד.
ואחרון חביב, לא לשכוח לשתף את המתכון המיוחד הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, גם שכן הבא בטוח ירצה את הסוד המושלם הזה!