פילה אמנון על האש – טעמים שלא תשכחו!
פילה אמנון על האש: מתכון אגדי שישאיר אתכם בפה פעור!
אם אתם חובבי דגים, אתם בוודאי מכירים את התחושה המדהימה של פילה דג טרי, נעשה כמו שצריך על הגריל. הפילה בו אנו נתמקד היום הוא פילה אמנון, דג נהדר שמעביר מעניין שמייחד אותו במטבח. אף אחד לא יכול לעמוד בפני פילה אמנון עסיסי, רך ונימוח ממש, כזה ש“נמס בפה”! אם עד היום לא ניסיתם להכין פילה אמנון על האש, אז אתם לא יודעים מה אתם מפסידים. כל ביס פשוט משגע!
המראה של הדג המוקרן על המזנון, עם רצועות הלימון והעשבים הירוקים, מעורר חשק עז להיכנס למטבח וליצור את המנה המושלמת. ולכן, אם אתם מחפשים את המתכון הכי טעים שיש, כזה שישאיר את האורחים שלכם פעורי פה – הגעתם למקום הנכון. ובואו בואו נדבר על מהלכים בכדי שיכנסו לכם למנה הזו, כי כל פרט חשוב!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
אז לפני שנעבור לשלבים של ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך. המתכון שלנו הוא פשוט, אבל טעים עד כדי כך שתרצו להכין אותו שוב ושוב.
- 4 פילטים של אמנון, במשקל כ-150 גרם כל אחד
- 2 כפות שמן זית איכותי
- מיץ מלימון אחד סחוט
- שיניים של 2 שיני שום, קצוצות דק
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית מלח גס
- חצי כפית כמון טחון
- תיבול תיבול לפי טעמכם (גם תיבול פיקנטי אפשר כאן!)
- לימון פרוס להגשה
- עשבי תיבול טריים (כמו פטרוזיליה או תרד) לקישוט
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, אפשר להתחיל בהכנה. זה הולך להיות קליל, מהיר, ומעל הכל – טעים!
- מניחים את פילטי האמנון בקערה גדולה.
- מתבלים את הדגים עם שמן זית, מיץ לימון, שום, פפריקה, מלח וכמון.
- מערבבים את כל התבלינים על מנת להבטיח שהדג יתבל מכל הצדדים באופן אחיד.
- מניחים את פילטי האמנון במקרר ל-15 דקות לספוג את הטעמים.
- מחממים את גריל הפחמים או הגז.
- מניחים את הפילטים על גריל חם (כ-230 מעלות צלזיוס) למשך כ-5-7 דקות מכל צד.
- לאחר מכן, מסירים את הדגים ומניחים על צלחת שטוחה.
- מקשטים בפרוסות לימון ועשבי תיבול טריים.
- מגישים מיד, ניתן עם סלט ירקות טרי או תוספת פחמימות לפי בחירה.
כשתסיימו כל שלב, זה הזמן להפיץ את הריח המטריף ברחבי הבית. השכנים שלא יוכלו להפסיק לשאול מה אתם מכינים!
תוספות ושדרוגים
הבונוס במתכון הזה הוא שהסגנון שלו הוא גמיש! אפשר לשדרגו בדרכים רבות. הנה כמה רעיונות:
- להוסיף רוטב טחינה, זה משגע בטעמים!
- פטריות מוקפצות לצלחת בצד – עונג!
- סלט חסה מרענן – אין כמו קיץ!
- להכין רוטב הרדיס לסמפורים נהדרים.
- לשדרג את הפילה בפרוסות של אנשובי – טעים ומיוחד.
כמובן שתמיד אפשר גם לשמור על זה פשוט ונקי. כך או כך, תשתדלו להקפיד על פילה דג טרי, זה המפתח.
שאלות ותשובות
איך לדעת אם הפילה מוכנה?
כשהדג משנה צבעו ושקיפותו הלבנה השתנתה לאורה פנינתית, זה סימן שהדג מוכן לאכול. תזרימו עליו מעט שמן זית על מנת לשמור על עסיסיות.
אפשר להשתמש בדג אחר במקום אמנון?
בוודאי! דג בורי או דג סלמון הם חלופות נהדרות שמוסיפות טעמים מעולים.
האם אפשר להכין את הפילה בתנור?
בהחלט. אמנם זה יספק טעם שונה, אבל אם תשתמשו בגריל טורבו, התוצאה תהיה סופר!
האם המתכון בריא?
כן, מדובר במתכון בריא, דל פחמימות ואני ממליץ על שמן זית כבסיס לתיבול.
איך הכי טוב לאחסן שאריות?
אם נותרו פילים, ניתן לשמור במקרר בקופסה סגרה למשך יומיים. כדאי לאכול את השאריות במהרה.
מה כדאי להגיש לצד הדג?
סלט ירקות טרי, תפוחי אדמה אפויים או אורז עם ירקות מאודים – כל אלה ילוו את הדג בצורה מדהימה.
האם אפשר להקפיא את הפילה המוכן?
מומלץ לא להקפיא דגים מבושלים, אבל ניתן להקפיא פילטים לא מבושלים.
למה הדג שלי יבש?
אם השארתם את הדג על הגריל יותר מדי זמן, הוא יתייבש. חשוב לעקוב אחרי זמן הבישול.
מה תקליט בקיץ?
לצאת לגינה ולצלות דגים על האש זו חוויה מהנה, מי שרוצה מקסימום רעננות יכול לעטוף את הדג ברוזמרין לפני הצלייה.
האם המתכון מתאים למשפחות עם ילדים?
בהחלט! ילדים בדרך כלל אוהבים את מתכוני הדגה. ואפשר לשחק עם התבלינים כך שיתאימו גם לעדינות שלהם.
אז אתם יודעים מה לעשות. אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות – כל מי בסביבה שלכם ייהנה! להכנה מוצלחת!