פטריות מטוגנות בטמפורה: טעם שלא תשכחו!

מתכון לפטריות מטוגנות בטמפורה

יש משהו במפגש עם פטריות מטוגנות בטמפורה, שמביא הישר לתודעה את כל החוויות הקולינריות הייחודיות של המסעדות היפניות, שנראה כאילו מצפות לנו בפינה הבאה של הרחוב. הפטריות האלה, מטוגנות במעטפת אוורירית, טורפות את החיך שלנו ומביאות אותנו להצטרף למועדון הנאמנים לאוכל אסיאתי. תפסו את הבלילה, פעולת הטיגון, ותתכוננו להרפתקה במטבח!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן טיגון: 10 דקות
  • רמת קושי: פשוט
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

על מנת להכין פטריות מטוגנות בטמפורה בצורה המדהימה ביותר, דרושים לנו מספר רכיבים פשוטים, אך המימוש שלהם הוא זה שמקנה למנה את הטעמים והמרקמים המושלמים:

  • 600 גרם פטריות שמפיניון או פטריות פורצ'יני, שטופות וחתוכות לפרוסות
  • 100 גרם קמח לבן
  • 50 גרם קמח תפו”א
  • 1 ביצה גדולה
  • 200 מ"ל מים קרים (עדיף ממקפיא)
  • מלח לפי הטעם
  • שמן לטיגון (כמו שמן קנולה או סויה)

שלבי ההכנה

ועכשיו למשהו מדהים שמקדש את הפטריות המיוחדות שלנו. רק הקפיצים והסירים יתנפלו על העבודה, ונתחיל בחוויה:

  1. נמלא סיר שטוח בשמן כך שיהיה בגובה של כ-5 ס"מ.
  2. נחמם את השמן על חום גבוה, עד שיבואו בועות קטנות לשטח.
  3. נניח בקערה את הקמחים ומעט מלח, ונערבב היטב.
  4. בקערה נפרדת, נפריד את הביצה, ונוסיף את הביצה וגם את המים הקרים.
  5. נחבר את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ונערבב בעדינות, רק עד שמתקבלת בלילה די סמיכה.
  6. כשהשמן חם, נטבל כל פרוסת פטריה בבלילה ונניח בזהירות בשמן החם.
  7. נטגן את הפטריות למשך כ-3-4 דקות, עד שהן מקבלות צבע זהוב ומרקם פריך.
  8. נוציא את הפטריות בעזרת כף מחוררת ונניח על מגבת כדי לספוג את עודפי השמן.
  9. נוסיף מלח לפי הטעם ונהיה מוכנים להגיש!

ובכך אנחנו משדרים את המנה המושלמת לאורחים, כשהיא לצידה פח של רוטב סויה בצד – שכן מה זה טמפורה בלי רוטב לטבול אותו?

גרסאות שונות למתכון

למי שאוהב לחדש ולגוון, יש לא מעט אפשרויות למודיפיקציות מעניינות:

  • ניתן להחליף את הפטריות בשילוב של ירקות כמו קישואים או בצל.
  • אוהבי הטבעונות יכולים להשתמש במים מוגזים במקומות אחרים.
  • לגרסה דל פחמימות, ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים או קמח קוקוס.
  • למראה צבעוני יותר, אפשר להכין פטריות בטמפורה במס’ סוגים: פטריות שימג’י, פטריות שיטאקי ועוד.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כל מתכון נפלא זקוק לעיתים לתוספות הכרחיות. תחשבו על כמה משגעות יהיו הפטריות עם תוספת של רוטב חריף, או הרוטב הנפלא של טריאקי. מה עם מנת אורז לצד למילוי הצלחת? כל תוספת תעזור להקנות למנה ערך מוסף.

שאלות ותשובות

מה עדיף, פטריות שמפיניון או פטריות פורצ'יני?
כמובן שזה תלוי בטעם האישי. פטריות שמפיניון מציעות טעם קל ושמנוני, בעוד פורצ'יני מקנות עושר נוסף ועמוק יותר.

האם אפשר להשתמש במים רגילים במקום מים קרים?
המלצה שלי, עדיף להשתמש במים קרים, במידה וניתן. זה עוזר לבלילה להיות אוורירית יותר.

באיזה סוג שמן הכי כדאי לטגן?
שמן קנולה הוא אידיאלי, בגלל נקודת רתיחה גבוהה. כמו כן, שמן סויה מעניק טעם עדין.

מה עושים אם הבלילה יוצאת סמיכה מדי?
אין בעיה, פשוט רוצים להוסיף יותר מים קרים, טיפה טיפה, עד שהיא מגיעה למרקם הנכון.

כיצד לשמור על הפטריות כך שלא יפגעו?
לאחר הטיגון, אפשר לשמור אותם מכוסות בצלחת במקרר ליום, אך הן הכי טעימות רטרואקטיבית.

אם נשארו פטריות אחרי הכנתן, מה ניתן לעשות?
שימו ברוטב או כמילוי בסלט טעים, תוך דאגה לא לצרוך לעיתים תכופות – זאת כדי לשמור על ערך המנה.

האם אפשר לטגן מנות נוספות באותו שמן?
כן, אבל שימו לב לשפיכות שומן. השמן עשוי להיות עמוס בטעמים מהפטריות.

האם ניתן לפספס את השלב של טיגון שמן?
בוודאי, אם לא תשים לב לחום השמן, המנה תצא לא מיטבית.

האם ניתן להכין את המנה בלי ביצים?
כן! אפשר להשתמש ביוגורט צמחי או בממרח מקמח אגוזים, כך תוכלו לשמור על טמפורה מוצלחת ומושלמת במיוחד.

האם ניתן להכין את המנה על כירת אינדוקציה?
בהחלט, רק כדאי לוודא שהסיר מתאימה לנוגדנים של אינדוקציה.

זוהי מנה מדהימה, מרגשת ואגנית שהופכת כל ערב סתם לערב שבת. אז קדימה, הגיע הזמן לשתף את המתכון הזה עם החברים שלך ברשתות החברתיות ולאסוף אותם למפגש טעים במיוחד!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
כיצד למנוע כאבי ברכיים מישיבה ממושכת?
```html כיצד להקל על כאבי ברכיים מישיבה ממושכת? כל מה שרציתם לדעת! יש לכם עבודה משרדית שמחייבת אתכם לבלות...
קרא עוד »
מרץ 11, 2025
באיזה מאכלים יש חלבון? גלו את הסודות!
צוללים לעולם החלבון: האוכל המפתיע שלא ידעתם שיש בו כל כך הרבה! חלבון הוא אחד הרכיבים החשובים ביותר...
קרא עוד »
אוק 28, 2024
ויטמין C לתינוקות: מאיזה גיל כדאי להתחיל?
```html ויטמין C לתינוקות - באיזה גיל להתחיל? ויטמין C הוא אחד הוויטמינים החשובים ביותר לבריאותנו, אך כאשר...
קרא עוד »
דצמ 05, 2024
נגישות