פול ירוק מתכון קל וטעים שיעשה לכם חשק
"`html
מתכון לפול ירוק מושלם שלא תפסיקו לרצות!
אם יש דבר שלא תצפו למצוא בשולחן האוכל, זהו משהו מעניין ובעל טעמים משגעים כמו פול ירוק! כשנתקלתי לראשונה בפול ירוק, זה היה כאילו פגשתי חבר חדש שמערער על כל מה שחשבתי על קטניות. צבע ירוק מדהים, טעמים אגדי, והתוצאה – לא פחות ממעלפת! בואו נצא למסע הקולינרי הזה יחד ונכין את המנה הנפלאה הזו!
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מגישים: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
להכנת פול ירוק מדהים, אנחנו צריכים לחבור לכמה רכיבים שיגרמו לכל לועס להרגיש על גג העולם. אז קיבלתם את המתכון המושלם – הגיע הזמן לשילוב כל המרכיבים!
- 500 גרם פול ירוק טרי או קפוא (צמודים לרצפת המקרר)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 3 שיניים שום, כתושות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שום ירוק קצוץ (לגימור)
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- עלים רעננים של נענע ופטרוזיליה
מרכיבים חלופיים
אם אתם צמחוניים או טבעוניים, אין בעיה! פשוט הוציאו את הבצל והבשר מכל תבשיל שתכננתם. לפול ירוק טעים יותר, תוכלו גם לשדרגו עם אגוזי פקטו, או שערות זעפרן – לתוספת של ניחוח שאי אפשר לעמוד בפניו.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל את ההכנה של המנה המעלפת הזו! בואו נתחיל!
- אם אתם משתמשים בפול קפוא, תחילה יש להפשיר אותו בחום החדר במשך חצי שעה.
- הרתיחו מים בסיר גדול עם מעט מלח.
- הוסיפו את הפול ונתנו לו להתבשל במשך כ-5 דקות עד שהוא רך.
- סננו את הפול והניחו לו להתקרר.
- במקביל, חממים את שמן הזית במחבת על חום נמוך והוסיפו את הבצל הקצוץ.
- טיגנו את הבצל עד שהוא שקוף וזהוב.
- הוסיפו את השום המועך והמשיכו לטגן למשך 1-2 דקות.
- הוסיפו את הפול המבושל למחבת וערבבו יחד.
- תיבלו בכמון, פפריקה, מלח ופלפל שחור וערבבו היטב.
- לאחר כ-5 דקות של ערבוב על הלהבה, הוסיפו את מיץ הלימון.
- העבירו את התכולה לצלחת שטוחה והקשטו בעלים הירוקים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
למי שאוהב להפתיע את האורחים, אפשר להוסיף צנימים של לחם כפרי קלוי על גבי הפול. שילוב מצוין של טעמים ופריכות! אם תרצו לגוון, ניתן להשיב את התיבול עם צ'ילי חריף לטעם פיקנטי או להכניס לתערובת גבינת פטה מפוררת למראה מושקע יותר.
שאלות ותשובות
איך שומרים על טריות הפול?
הדרך הטובה ביותר לשמור על פול טרי הוא לשמור אותו במקפיא, אך אם אתם משתמשים בפול טרי, מומלץ לאחסן אותו בתוך שקית במקרר בלא חותם.
האם ניתן להכין את המנה לפני הזמן?
אכן! ניתן להכין את הפול כמה שעות מראש ולחמם אותו על להבה נמוכה כאשר מגיעים האורחים.
מה לעשות אם אין לי כמון?
אם אתם חסרים כמון, אתם יכולים להשתמש בתיבולים נוספים כמו קימל או תבלינים אחרים כמו כורכום או פפריקה – מסכים גם כן!
האם אפשר להוסיף חומוס לפול?
כמובן! חומוס מצוין מוסיף טעם נוסף ואפשר גם להכין את המנה עם חומוס משולב לפולשית!
מהו מקור המנה הזו?
המנה מגיעה מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות דוגמת לבנון, מצרים וישראל, ויש המון גרסאות לה!
האם אפשר להכין גרסה נטולת גלוטן?
בוודאי! כל המרכיבים במנה הזו טבעיים ונטולי גלוטן, כך שאין בעיה.
איך לשדרג את המנה דלת קלוריות?
תוכלו להפחית את שמן הזית ולמקד יותר בשום ובתבלינים כדי לשמור על טעמים עשירים וללא הרגשה של כבדות!
מה המידע התזונתי של הפול?
הפול עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים ועמילן מה שמקנה לו יתרון בתזונה מאוזנת ובריאותית.
האם אפשר להקפיא את הפול לאחר הבישול?
כן, אך יש לשמור על תבנית מחולקת, וכל מנה שיכולה להתחמם בקלות.
מה אם אני אוהב מתכונים כבדים יותר?
סליחה מאוד חברה, אבל הפול הזה יכול להיות משגע גם עם תוספות של חזה עוף כבוש או בשר טחון על גבי הטוסט!
אם אהבתם את המתכון המושלם הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות! תנו לחברים ולמשפחה שלכם לגלות את הגרסה המעלפת שלכם לפול ירוק. מי יודע, אולי גם להם זה יהפוך לאגדי!
"`