פאי תפוחים פרווה עם שמן בעשרת צעדים פשוטים
פאי תפוחים פרווה עם שמן – מתכון מדהים וממכר!
דמיינו בוקר שמשי, ריח של אפייה חם שממלא את הבית. אל תתבלבלו, לא מדובר בעוגיות שוקולד צ׳יפס או בבצק שמרים. כאן נכנס לתמונה פאי תפוחים – קלאסי כמו של סבתא, אבל עם טוויסט מקורי ושונה. כשחושבים על פאי תפוחים, עולים לנו המון זיכרונות מתוקים. עכשיו, תוסיפו לזה את העובדה שהוא פרווה, והרי לנו מתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות מכל ביס. זה מאפה כל כך טוב, שהעצם של להתנגד לו פשוט בלתי אפשרי! כשתכינו את הפאי הזה, סביר להניח שתהפכו אותו לאחד מהמאכלים האהובים עליכם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
אז לפני שאנחנו מתחילים עם שלבי ההכנה המרגשים, נוודא שיש לנו את כל החומרים. המתכון הזה מכיל כמה מרכיבים פשוטים שכולם מכירים, אבל התוצאה היא כל כך מעלפת שהיא בטוח תעורר התלהבות בכל שולחן חג. הנה מה שתצטרכו:
- 300 גרם קמח לבן
- 150 מ"ל שמן צמחי (כמו שמן קנולה או שמן זית)
- 100 גרם סוכר חום (דותן לא סוכר לבן!)
- 1 יחידה ביצה (אופציה: ביצה צמחית אם אתם רוצים גרסה טבעונית)
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 4-5 תפוחים בינוניים (תפוחי עץ מתוקים)
- 2-3 כפות מיץ לימון
- 2 כפות אגוזים קצוצים (אופציונלי, אבל אגדי!)
- קוקוס קצוץ לקישוט (אופציונלי)
כמובן שאם אתם בעניין של לשדרג את המנה, אפשר להוסיף גם רבע כוס צימוקים, או קוביות קטנות של שוקולד מריר – זה הופך את הפאי לעוד יותר אגדי!
שלבי ההכנה
שיפשפו את ידיכם והכנה את התבניות שלכם, אנחנו מתחילים!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, סוכר, קינמון, סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים את השמן והביצה ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
- לשים את הבצק עם הידיים עד שהוא חלק – אל תדאגו אם הוא קצת יבש, זה בסדר.
- חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ושמים בקערה נפרדת.
- מפזרים על התפוחים את מיץ הלימון והשקעים שמדברים על שדרוגים (אם בחרתם להשתמש).
- לוקחים כ-2/3 מהבצק ומניחים בתבנית משומנת, תוך דחיסתו היטב לתחתית ולצדדים.
- מניחים את התפוחים הקצוצים על הבצק בצורה אחידה.
- מפוררים את יתרת הבצק על התפוחים כמו פתיתי שלג (או פילסטרים, אם תרצו!).
- מפזרים מעל אגוזים קצוצים אם בחרתם להשתמש.
- אופים בתנור למשך כ-40 דקות עד שהפאי מזהיב וריח מקסים ממלא את האוויר.
- ממתינים שהפאי יתקרר מעט לפני חיתוך – זה קשה, אני יודע, אבל זה שווה את זה!
ולבסוף, תנו לכם ללקק את האצבעות! קרם סדוק לאחר מכן יהיה מושלם, עם כדור גלידה בעדינות בתוספת.
שדרוגים ותוספות
אם אתם רוצים לתת לפאי שלכם טאץ' אישי, יש כאן כמה רעיונות שיכולים להפוך אותו לעוד יותר מושלם:
- להוסיף קמצוץ של ריבה מעל התפוחים לאיזו מתיקות נוספת.
- שדרוג עם פירות יבשים כמו צימוקים או פירות מבושלות.
- לפרוס קוביות קטנות של שוקולד מריר על התפוחים – זה קלחמץ ומשגע!
- לשלב אינדיבידואלי עם מבחר של תבלינים כמו ג'ינג'ר או הודו.
- לקרר כמה שעות לפני ההגשה, זה רק מוסיף לכל הכיף.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הפאי הזה ללא ביצה?
אפשר בהחלט! ניתן להשתמש ב-50 גרם של רסק תפוחי עץ במקום ביצה, והוא ייתן הרבה לחות לפאי.
כמה זמן אפשר לשמור את הפאי במקרר?
אחרי שאתם מצליחים להתאפק ולא לאכול את כל הפאי ביום הראשון, תוכלו לשמור אותו במקרר למשך 3-4 ימים.
אפשר להקפיא את הפאי?
בהחלט! רק תגידו לי מתי, ותוכלו להקפיא אותו לעד שלושה חודשים.
האם אפשר להשתמש בתפוחים אחרים?
הכי טוב להשתמש בתפוחי עץ מתוקים, אבל אם אין, תפוחי פוג’י או גרני סמית יכולים גם להתאים.
מה עושים אם הבצק קשה מדי?
אם הבצק חורג מהמרקם הרצוי, הוסיפו מעט מים קרים עד שהוא יפוך לאוורירי ונעים לעבודה.
אפשר להפוך את הפאי הזה לגרסה דלת פחמימות?
כמובן! ישנם קמחים כמו קמח שקדים שיכולים להוות תחליף טוב ולמקר אלה מעניקים טעם מעולה.
איך אני יודע מתי הפאי מוכן?
אם הפאי מזהיב מעליו וריח נהדר מפיץ את עצמו ברקע, אז כנראה שהוא מוכן.
מה אם אני רוצה טעם שוקולדי?
כמובן! הוסיפו קוביות של שוקולד מריר לתוך התפוחים או מעליהם, זה מדהים.
למה צריך להמתין שהפאי יתקרר?
כשהפאי מתקרר תוכלו לחתוך אותו בצורה מדויקת יותר, וגם הטעמים יתייצבו.
מה אם אני רוצה להוסיף תוספות אחרות?
תוספות כמו פקאנים מקנים לפאי טעמים נהדרים. אל תחששו להיות יצירתיים!
אז למי שלא יכול לחכות לנסות את המתכון הזה, התחילו מיד! הפאי הזה הוא לא רק טעים, אלא גם משגע וממכר. זה הזמן לשתף את המתכון הזה עם החברים הקרובים שלכם, להפיץ אהבה, ולסחוף את כולם לטעמים מדהימים!