פאי לימון כשר לפסח שלא תוכל להפסיק לאכול
פאי לימון כשר לפסח: כשלימונים נפגשים עם מתיקות מדהימה
תארו לכם את הרגע שבו אתם כמו תיירים במדינה חדשה. זו לא מדינה, זו לא עיר, זו מנה של פאי לימון כשר לפסח! השילוב בין החמיצות המדהימה של הלימון לבין המתיקות הגן אגדית של המילוי יוצר חוויה שמפתיעה את החך ומספקת טעמים משגעים שמזכירים לכם איזה יופי זה לקיים חג עם המשפחה. זה הזמן להכניס את המתכון הזה למטבח שלכם! אז קדימה, בואו נכין את אחד העוגות המושלמות ביותר שניתן להציע במהלך חג הפסח!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 8-10 מנות
פאי הלימון הזה הוא לא סתם קינוח. מדובר במנה שמדברת על החג שלנו, חג החירות והמשמעות. אז קחו לכם כמה רגעים ונצלול לתוך הים הסמיך של הזוהר והחמיצות. נתחיל לעבור על המרכיבים המדויקים שצריך למזוג בכל שלב.
הרכיבים הדרושים
- 100 גרם בצק עלים (או 200 גרם אם אתם אוהבים אותו עבה)
- 4 לחלמונים
- 1 כוס סוכר (בינוני, לא מתוק מדי)
- 2/3 כוס מיץ לימון (סחוט טרי בלבד!)
- 1/4 כוס קמח תפו”ח (או קמח קורנפלור לגרסה ללא גלוטן)
- רבע כוס חמאה רכה
- קורט מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל (מוסיפה ניחוח מושלם)
- לימון אחד לסחוט ולזין על הקינוח
- סוכר לפיזור על הקינוח (אופציונלי)
בתהליך הזה, רגע, תקפלו את המידע הזה במשקה לימונדי מרווה, כי זה הולך להיות מדהים. ואם תרצו לנסות גם גרסה טבעונית, הנה רעיון: דווקא את הבצק אפשר להכין מקמח שקדים וחמאת קוקוס. זה יכול ליצור טעם אגדי!
שלבי ההכנה
בואו נתפוס את הרגעים של ההכנה ונתחיל. התהליך קל, מהיר וכמובן מלווה בניחוחות ממכרים של לימון.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.
- דוקרים את הבצק עם מזלג כדי למנוע התפחתות האוויר.
- אופים את הבצק בתנור במשך 10-15 דקות עד שהוא יקבל צבע זהוב ויפה.
- בינתיים, בקערה נפרדת, מקציפים את החלמונים והסוכר יחד.
- מוסיפים את מיץ הלימון, קמח תפו”ח, מלח, חמאה ותמצית וניל ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת על הבצק האפו.
- אופים כ-20 דקות נוספות עד שהתערובת מצטננת גם היא.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפחות שעה.
- קצפת קצפת ומתיקות עם סוכר לפיזור ומקשטים בלימון על הקינוח.
לאחר שהתנור עשה את שלו, מגיע השלב הנפלא של הקישוט. עבדתם קשה, אז אל תהססו להוסיף מרשמלו או פירות כדי למרש את הקינוח שלכם. ותאמינו לנו, בהחלט אפשר ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הפאי הזה הוא כמו הקנבאס של האמן – שולחן לעבוד! האם תרצו לשדרגו? תוכלו להתחיל אם שלל תוספות. פה נתנו כמה רעיונות:
- שוקולד מריר מעל: תוכלו להמיס שוקולד מריר ולמזוג עליו כדור קצפת. יפיק טעם מעלף!
- פירות יער: הוסיפו פירות יער טריים שיצטרפו לרוטב אוורירי.
- מוס לימון קרמי: גביע של מוס לימון קצפת יוסיף עושר מרשים ויפציץ את הטעמים!
- אפקה שקדים: למי שאוהב מרקם קראנצ'י, ניתן להוסיף אגוזי מלך קצוצים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הפאי יום לפני?
ברור! זה לא רק אפשרי, אלא מומלץ. לקראת ההגשה, הוא רק יהפוך לטעים עוד יותר!
אפשר להשתמש בלימון קפוא?
כמובן, אבל זכרו שטריות תמיד מביאה טעמים מדהימים יותר.
מה לעשות אם הבצק נקרע?
אל דאגה! ניתן לתקן אותו על ידי לשוח בידיים רטובות.
האם אפשר לשמור את הפאי במקפיא?
כן, בהחלט! עטפו אותו היטב וניתן לשמור ל-2-3 שבועות.
איך יודעים אם הפאי מוכן?
פשוט, אם התערובת מתייצבת והצבעש משתנה, הוא מוכן!
מה להוסיף אם אין לי חמאה?
אפשר בהחלט להשתמש בשמן קוקוס, זה ייתן טעם דומה ויהיה בריא יותר.
האם מתכון זה מתאים לגרסה ללא גלוטן?
כמובן, רק החליפו את הקמח בקמח תפו”ח או קמח שקדים.
על מה כדאי להקפיד כשמכינים את הקצפת?
ודאו שהשמנת שלכם קרה מאוד וטובה, זה עושה את כל ההבדל!
האם ניתן לקשט עם פירות?
חד משמעי. פירות כמו תות או פרי הדר משתלבים נהדר!
אפשר להמיר את הלימון במרכיבים אחרים?
בהחלט! ליים או תפוזים יכולים להביא טעמים מעניינים.
וכך, חבורת השפים הקטנה שלנו, קיבלתם מתכון מהמם ומלא בטעמים שמשגעים את החיך! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות – אולי תזכו בחשיפה של כל מה שעשיתם! זה הזמן שלכם להקרין את היצירה שלכם על כולם!