עלי גפן ממולאים דרוזי – מתכון מסורתי שלא תרצו לפספס

עלי גפן ממולאים דרוזי – המתכון המופלא שמשגע את כולם!

שום דבר לא משווה לרגע שבו אנחנו פותחים את המקרר ומוצאים את המנה הזו: עלי גפן ממולאים, איך הם נראים משגע? הארoma של התבלינים המיוחדים, השימור המדוייק על ידי התיבול הנכון, וכמובן – המילוי הנימוח בפנים. זו לא סתם מנה, זו חגיגה של טעמים, מסורת ואהבה. אל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם לוקחים עוד אחד ועוד אחד! מתכון זה בהחלט מדהים ויכול להתאים לכל חגיגה, פינוק ביתי או סתם סיבה לשבת עם המשפחה ולהתענג על ארוחה מסורתית בריאה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

אלה הם המרכיבים שיביאו את המנה המופלאה הזו לחיים. כל רכיב שחשוב להקפיד עליו כדי ליצור את התוצאה המושלמת.

  • 1 ק"ג עלי גפן משומרים או טריים
  • 500 גרם אורז בסמטי
  • 250 גרם בשר טחון (חסר שומן)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 2 כפות עמבה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ו pepper לטעם
  • תיבול: שורש כמון, קימל, זעפרן

כמובן שאפשר לשדרג את המתכון. מי שרוצה גרסה טבעונית יכול להחליף את הבשר בטופו מתובל ואוורירי. גם האורז אפשר לשנות לאורז חום או קינואה, שיהיה בריא יותר!

שלבי ההכנה

זה הזמן להיכנס למטבח ולהתפנק על התהליך. המנה כזו משגעת שימנע מכם לשים טלוויזיה בזמן הבישול – אתם תתמקדו רק במתכון!

  • משרים את עלי הגפן במים חמים לכמה דקות כדי לרכך אותם.
  • מסננים את האורז ומפגישים אותו בסיר עם מים רותחים למשך 10 דקות.
  • מטגנים בצל בשמן זית עד שהוא שקוף.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהוא משנה צבעו.
  • מעבירים את האורז המבושל לתערובת הבשר ומערבבים עם התבלינים.
  • מניחים קצת מהתערובת על עלה גפן ומקפלים אותו לצורת רול.
  • מניחים את העלים הממולאים בסיר, מכסים במים ומוסיפים מיץ לימון.
  • מבשלים במשך 40 דקות על חום נמוך.

לא להרגיש לחץ, כל שלב כאן הוא הזדמנות ליהנות מהתהליך ולהתמקד בטעמים שיתמזגו יחד.

יש לכם אפשרויות עבור תוספות או שדרוגים?

כמובן! ניתן להוסיף לתערובת המילוי קוביות קטנות של ירקות כמו גזר, קישואים או גם אגוזי מלך קצוצים. כל תוספת כזו תורמת לטקסטורה ולטעמים. ואם אתם רוצים לשדרגו – הוסיפו רוטב טחינה בצד, ואז עלי הגפן יהפכו למושלמים לגמרי. וגם גבינת פטה מעל המנה בסוף הבישול יכולה להוסיף טוויסט מעניין!

שאלות ותשובות

איפה ניתן למצוא עלי גפן טריים?
בשווקים המקומיים, בסופרמרקטים או בחנויות המתמחות במטבחי העולם.

מה אני עושה אם אין לי פטרוזיליה?
אפשר להשתמש בבזיליקום או בשום כבוש כדי לשדרג את הטעמים.

האם זה בסדר להשתמש באורז מלא?
בהחלט! זה יכול להוסיף שכבת בריאות לאורז ולטעמים.

כמה זמן הם מחזיקים במקרר?
בדרך כלל, הם מחזיקים עד 3-4 ימים כאשר הם מכוסים כראוי במקרר.

האם אפשר להקפיא את עלי הגפן הממולאים?
כן, אפשר להקפיא אותם. יש להקפיס אותם לפני הבישול.

האם יש דרך להכין את המילוי בלי בשר?
בוודאי! עצמנו טופו ממולא בתבלינים שונים יכול להיות מצוין.

איזה סופר אפרי זו המנה הזו?
מנה זו יכולה להתאים לכל סוגי הארוחות – ממתכוני ערב קלילים ועד לארוחות חגיגיות.

האם עלי הגפן מתאימים לילדים?
בהחלט! המילוי יכול להיות מופחת תיבול כך שהטעמים יהיו עדינים יותר.

כמה זמן מבשלים את עלי הגפן בסיר?
בערך 40 דקות על חום נמוך. חשוב לא לפתוח את הסיר בזמן הבישול!

האם ניתן להשתמש בכמין במקום כמון?
כן, זה יכול להביא לטעם עז ומעניין יותר.

אז מה אתם מחכים? היכנסו למטבח, הכינו את המנה המופלאה הזו, ותהנו מכל ביס וביס! השיתוף חשוב, אל תשכחו להפיץ את המתכון ברשתות החברתיות כדי שחבריכם יהנו גם הם.

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מתכון מנצח לסלט חסה ותותים שיעשה לכם את הקיץ
סלט חסה ותותים – מחדש ומרגש בכל ביס! דמיינו רגע: אתם יושבים בחוץ, השמש מאירה את הפנים שלכם, והרוח...
קרא עוד »
מרץ 13, 2025
כל מה שצריך לדעת על סיבים מסיסים ולא מסיסים
סיבים מסיסים ולא מסיסים: מה כדאי לדעת על התפרצות טעמים ומזון? סיבים תזונתיים הם חלק מרכזי מהתזונה...
קרא עוד »
אוק 22, 2024
הסוד לסלט סלק חי מרוקאי מושלם!
סלט סלק חי מרוקאי - מתכון מהפנט ומרענן מי היה מאמין שסלט סלק יכול להיות כל כך מדהים וממכר? במתכון הזה...
קרא עוד »
ינו 01, 2025