עוף שלם בנינג'ה: המתכון שיהפוך את ערביכם למיוחדים
"`html
עוף שלם בנינג'ה – מתכון אגדי שלא תשכחו לעולם
מישהו פעם אמר שזו לא ארוחת ערב אם לא יש עוף שלם על השולחן. אז אם אתם רוצים להרגיש כמו שפים מקצועיים במטבח שלכם, יש לי את המתכון המדהים הזה להכנת עוף שלם במכשיר נינג'ה. זהו מתכון שבא עם נשמה, הרבה אהבה, והמון טעמים שמתחברים באופן מושלם. כל ביס הוא מסע של טעמים ואוסטה נימוחה שמשאירה את כולם מתמוגגים…
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
נתחיל עם רכיבים שהם לא רק מגוונים אלא גם נותנים לכל מנה את הטוויסט המושלם שלה. העוף יוצא טעים, עסיסי ומעלף, בעזרת המרינדה המיוחדת שלנו. כדאי לכם לצייד את עצמכם בכל מה שצריך כדי להיכנס לשלב ההכנה!
- 1 עוף שלם במשקל כ-1.5 ק"ג, שלם ונפלא
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 3 שיני שום קצוצות
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות דבש או סירופ אגבה (לגרסה טבעונית)
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תבלינים נוספים לפי טעם אישי (כגון טימין, רוזמרין או אורגנו)
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לגוון, תמיד אפשר לשדרג את המתכון עם רכיבים אחרים. אפשר להמיר את הגרגרי הלימון בתפוז, להשתמש במייקרול או קרם קוקוס למרינג הסופר עסיסי ולצמצם סוכר עם טחינה במקום דבש. כל שדרוג הוא משגע!
שלבי ההכנה
עכשיו לשלב המעניין! להתחיל להפעיל את העיניים והפה, ולהתחיל להריח את כל הטעמים הנפלאים שמשתלבים. אז בואו נתחיל!
- לחמם שמן זית במיקסר ולחסל בניחוחות של שום קצוץ.
- להגיש את העוף בפרוסות ואף לחרוץ עליו בעדינות כדי שהטעמים ייכנסו לתוך הבשר. המידה הנכונה היא זאת שתשאיר אתכם מתיוגים שזהו עוף ויש לכם כבוד גם ליבי!
- למרוח את המעטפת עם המרינדה – לשים טעמים מבפנים ומבחוץ.
- ללחוץ על כפתור ההפעלה לפאזה של טיגון חם. לקבוע את הזמן לפי ההנחיות במכשיר.
- בזמן שהעוף מתבשל, אפשר להכין סלט מרענן ליד או תפוחי אדמה בתיבול טעים.
- לאחר ביצוע וודאו שהעוף מוכן, והעור זהוב ונחמד.
- להניח לעוף לנוח כמה דקות לפני החיתוך. זה מונע בריחת נוזלים.
- לחתוך ולאכול! ללקק את האצבעות אחרי כל ביס, זה חשוב.
שדרוגים ותוספות אפשריות
עכשיו, כשהעוף כבר על השולחן, אפשר לחשוב על שדרוגים. לדוגמה, אתם יכולים להוסיף ירקות שורש כמו גזר ותפוחי אדמה מסביב לעוף כדי להוסיף טעמים נוספים. כל ירק שיספגו את אנרגיות העוף ייצא טעים במיוחד. אני גם ממליץ להוסיף כוסברה קצוצה או פטרוזיליה לפני ההגשה. הם מוסיפים צבע ורעננות למנה ומשדרגים את החוויה
שאלות ותשובות
כמה זמן לוקח לעוף להתבשל בנינג'ה? זמן הבישול תלוי במשקל העוף, בממוצע מדובר על 40 דקות עד שעה, בהתאם לעוצמת החום של המכונה.
אפשר להכין את המתכון בלי נינג'ה? בהחלט! אפשר להשתמש בתנור רגיל. יש כמובן להנמיך את החום מעט ולוודא שהעוף מתבשל טוב.
מה כדאי לוודא לפני שמניחים את העוף בנינג'ה? חשוב לבדוק שהוא מתובל היטב ושיש ברירה של תבלינים לטעימה אישית. להבטיח שהעוף לא תקוע עם שום דבר ושיש מקום לנוזלים.
איך יודעים שהעוף מוכן? יש לבדוק בכמה מקומות בעוף. כשהנוזלים יוצאים צלולים ולא צבועים, זה אומר שהעוף מוכן.
האם אפשר להכין את המתכון עם עוף כך קטן? בהחלט! אפשר להוריד את הכמות או אפילו להשתמש בחלקי עוף אחרים.
כיצד ניתן להפוך את המתכון לדל פחמימות? פשוט נטפלים עם ירקות במקום עם תוספות פחמימות.
אילו תבלינים נוספים אפשר להוסיף למרינדה? טימין, רוזמרין, ואפילו פפריקה חריפה יכולים לייצר טעמים מדהימים.
איך שומרים על העוף לאחר הבישול? תנו לו להתקרר ולהעביר למיכל סגור במקרר. אפשר לשמור אותו עד 3-4 ימים.
מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את העוף? חתוך את העוף לנתחים, ושימו אותו ביניהם ירקות ומעט רוטב. כזה שלא תשכחו.
אפשר להשתמש בארוחה גם לקורנר מתוק לקינוח? בהחלט! בסיום שמציעים פירות עונה מטופלים ברוטב דבש, מגיעים לקטע ממכר כמו העוף!
אם נהניתם מהמתכון, שתפו אותו עם החברים שלכם באינטרנט ותנו להם לגלות את התענוג הנדיר הזה. תענוג זה לחלוק אהבה דרך האוכל!
"`