עוף עם זיתים 10 דקות שיגרום לכם להתמכר
עוף עם זיתים – מתכון מושלם ומדליק
שום דבר לא משווה למנה שמצליחה לשלב בין טעמים פשוטים ומוכרים, לבין חוויית טעם שזוכרים במשך שנים. ובכן, עוף עם זיתים הוא בדיוק המנה הזו. אני זוכר את הפעם הראשונה שנחשפתי למנה המדהימה הזאת אצל סבתא שלי. היא הכינה אותה עם כל כך הרבה אהבה, עד שלא יכולתי להפסיק לאכול. ולא, לא עזר לי שהעוף היה ממולא בזיתים שדיברו אלי מהצלחת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
עכשיו, כשאתם יודעים מה הזמן שאתם צריכים להשקיע, תנו לי להסביר קצת יותר על מה עושה את המנה הזו כל כך אגדי. שילוב של עוף עסיסי וטעים עם זיתים שחורים ונפלאים שנמסים בפה, שמתבלים את המנה עם טעמים של לימון ושום, מביאות אותנו למקום שלא תרצו לעזוב – יש כאן רעש של ליקוק אצבעות!
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המדהימה הזו, כל מה שאתם צריכים הוא:
- 4 חזה עוף בינוניים (מומלץ לשטוף ולייבש היטב)
- 1/2 כוס זיתים שחורים (כדאי להשתמש בזיתים שלמים)
- 4 שיניים של שום (כתושות)
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מלימון אחד (כאן האופי מתחיל לזרום)
- תיבול: מלח, פלפל ו/או עשבי תיבול שאוהבים (כמו רוזמרין או טימין)
ולא לשכוח, אם מישהו שואל אתכם מאיפה רכשתם את הזיתים המיוחדים האלה, תענו לו שזה סוד! אני לא בטוח שזה יפעיל אותם, אבל זה בהחלט מסקרן.
מרכיבים חלופיים
עושים דיאטה? אין בעיה! אתם יכולים להמיר את חזה העוף בחזה הודו. זה לא רק בריא יותר, אלא גם דל פחמימיות, כך שאתם יכולים ליהנות ללא חשש.
שלבי ההכנה
כעת, בואו נצלול לתוך שלב ההכנה של המנה המעלפת הזו:
- שמים מחבת על הלהבה הגבוהה ומחממים את שמן הזית.
- מסננים את הזיתים ומחממים אותם יחד עם השום עד שהם מתחילים להשחים. זהו הרגע בו עולה הארומה הממכרת.
- חוצים את חזה העוף והופכים אותו לצדדים לבישול אחיד.
- מתבלים בעשבי תיבול, מלח ופלפל.
- בוחרים את סגנון ההגשה – יכול להיות שהמנה תהיה בעשייה מהירה או שתקשטו אותה בזיתים וחתיכות לימון.
- מוסיפים את מיץ הלימון על הכל ומערבבים היטב. הרגע הזה, חברים, הוא הרגע המושלם.
- נערים את הכבודה והעוף יחד עם הזיתים לשלב אחרון של בישול.
- מגישים עם סלט מרענן או אורז מלווה. כאן מדובר בניצחון של ממש.
אל תשכחו, האכזבה היא לא אופציה כאן. זה פשוט כל כך טעים, שמדובר במנה שמריחים אותה בכל הרחוב!
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לשדרג את המנה, כדאי לשקול להוסיף פטריות ₪שנתיות או ירקות כמו קישואים וראשי ברוקולי. זה יכול להוסיף מרקם טעים ומעניין.
כמו כן, טחינה או יוגורט עם תיבול נוסף יכולים לקשט את הצלחת בצורה מיוחדת ולהקפיץ את הטעמים לרמות שלא כל כך הכרתם.
שאלות ותשובות
איך מכינים את העוף כך שיצא עסיסי?
כדי שהעוף יצא עסיסי, כדאי לא לבשל אותו יותר מדי. יש לדאוג שהוא לא יתייבש במחבת. איזה טיפ מצוין!
מה עושים אם אין לי זיתים?
אם אין לכם זיתים – אל דאגה! אפשר להחליף אותם בחצילים קלויים או קוביות עגבנייה. זה יהיה טעים לא פחות!
מה המחיר של המנה הזו?
העלות של המנה תלויה במרכיבים שתבחרו, אך בגדול, כל מנה לא תעלה יותר מ-500 ש"ח.
למה דווקא זיתים שחורים?
זיתים שחורים מספקים טעם עשיר ומעורבב, שמוסיף לעוף רמת עומק שלא תמצאו עם זיתים ירוקים.
האם אפשר להכין את המתכון בטוסטר אובן?
בהחלט! טוסטר אובן יכול להכין את העוף בצורה סופר טעים ומגניבה. פשוט שימו את העוף והזיתים בתבנית והכניסו לאובן!
כמה זמן לוקח להשרות את העוף לפני הבישול?
אם אתם רוצים להקפיץ את הטעמים ולתת לעוף את הזמן ליותר שולפים, כדאי להשרות אותו במשך 30 דקות.
איך ניתן לדעת שהעוף מוכן בדיוק?
בעיקרון, כשניסים את העוף עם מזלג והבשר נפרד מ"עצמות", אפשר לקבל תחושה שהכל מוכן והעוף עסיסי.
האם זו מנה שמתאימה ל"דיאטת הקטו"?
בהחלט! אם תשתמשו בעוף, הרבה ירקות וזיתים – תקבלו מנה בריאה, דלת פחמימות.
מה אפשר להגיש בצד?
מומלץ להגיש בצד סלט ירוק טרי או אורז של קונגרס – זה קלאסי יחד עם עוף!
אם נשאר עוף, מה עושים?
אם נשאר לכם עוף, אתם יכולים לחמם אותו ולשים אותו בסלט, או כריכונים מרהיבים עם טחינה על לחם חם!
אם גם אתם מתרגשים מהמנה המשגעת הזו, אל תשכחו לשתף אותה ברשתות החברתיות עם חברים ומשפחה. שתפו את האהבה שאתם מרגישים למטבח וביחד נגרום לכולם לנסות!