עוף בתנור עם סילאן ובצל – מתכון מנצח בקלות!
עוף בתנור עם סילאן ובצל – טעם מהפכני
תארו לכם את הרגע שבו אתם פותחים את דלת התנור ומריחים את הניחוחות של עוף עסיסי, מבריק וזוהר, ששוחה בסילאן מתוק ובצל שזה עתה התבשל. ככה מתחילות רבות מהסיפורים המשגעים של המטבח שלנו. המתכון הזה, שנראה פשוט אך מלא בניחוחות ובטעמים, הוא בהחלט אגדי. מבטיחים לכם שגם הפעם, כמו בכל הערבויות שלנו, אחרי שתכינו את המנה הזאת, אין סיכוי שתצליחו להפסיק ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: שעה
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את היצירה המוצלחת הזו, ממש בעבודת יד, חשוב שנבחר מרכיבים איכותיים. ככל שנשקיע בחומרי הגלם, כך נזכה בתוצאה מדהימה ומפתיעה, שהילדים, ההורים, והחברים לא יפסיקו לדבר עליה. ככה מתממש חלום כל עקרת בית – מנה שעושה את העבודה!
- 1 עוף שלם, חתוך לרבעים (או מותאם לפי העדפה)
- 4 בצל גדול, פרוס דק
- 1/2 כוס סילאן איכותי
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות דבש (לא חובה, אבל מאוד מומלץ)
- 2 כפות רוזמרין קצוץ (או תבלין לפי ההעדפה)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כמון (למי שאוהב)
- 2 שיני שום, קצוצות (אפשר גם לטחון)
מרכיבים חלופיים
אם אחד מהרכיבים לא זמין, לא נורא! יש לנו פתרונות. אפשר להשתמש בעוף טחון, הכנה רגועה יותר לשעת ערב. סילאן ניתן להחליף בסוכר חום או דחיסות פרי, לדוגמא רסק תפוחים או עלי זית קצוצות. במקרה של דיאטה, יכולים פשוט להשמיט את השמן או להשתמש בשמן קוקוס.
שלבי ההכנה
ואחרי שבחרנו את החומרים שמרכיבים את המנה המשגעת הזו, הגיע הזמן להתחיל את ההכנות. תאמינו לי, התוצאה הסופית תראה והתוצאה תמריא אתכם למעלה! אז בואו נתחיל עם הכנה עובדתית.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את רבעי העוף בקערה גדולה ומוסיפים את השום הקצוץ, רוזמרין, מלח, פלפל ושמן זית.
- מערבבים היטב כדי שכל נתח עוף יהיה מצופה בניליחויות.
- דל את התוספת האגדית שלנו: מוסיפים את הסילאן והדבש ומערבבים שוב.
- במקביל, חותכים את הבצלים לפרוסות דקיקות.
- במחבת גדולה, מטגנים את הבצלים על חום גבוה עד להשחמה קלה (בעדינות, לא לשרוף).
- מניחים את הבצלים בתבנית אפייה מרופדת ברדיד אלומיניום.
- מניחים את רבעי העוף מעל הבצלים בתבנית.
- יוצקים את שארית התערובת המופלאה מהקערה מעל הכל.
- מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור במשך 45 דקות.
- לאחר מכן, מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד 15-20 דקות עד שהעוף משחים ועסיסי.
- מגישים לצד אורז, ירקות מוקפצים או פשוט עם פיתה חמה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, מי לא אוהב לשדרג? עם מדובר על מתכון שכזה, האפשרויות הן אינסופיות. מכיוון שהכל כל כך נעים ונחמד, ניתן להוסיף ירקות שורש שונים כמו גזר, תפוחי אדמה או דלועים. גם קוביות פטה מעל העוף תתנו קפיצה בטעמים ויוסיפו מרקם נעים.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם העוף מוכן?
מספיק פשוט לדקור את החלק הכי עבה של הגלוס, אם יוצא מיצים צלולים, הוא מוכן.
האם אפשר להשאיר את העוף למחרת?
בהחלט! חום התנור מהשילוב עם הסילאן שומר על טעמי העוף כשלם ימים, רק אל תשכחו לחמם אותו מחדש.
האם אפשר להמיר את הסילאן בציפוי אחר?
אפשר! דבש, רסק פרי, או סוכר חום יתנו תוצאה מעניינת.
מה קורה אם יש לי אורחים קצרי הוראות?
יש למערבב את התיבול מראש ולהניח את הכל בתבנית מרופדת כדי שיהיה מוכן בזמן.
האם יש מתכון דומה צמחוני?
בוודאי! ניתן להמיר את העוף בטופו קלוי או ירקות שורש. היא גוססת עם טעמים מצוינים.
באיזה ימים עדיף להשתמש את העוף?
כל עוף טרי ייתן לכם טעמים מרעננים, אבל כדאי להימנע מקניית עוף קפוא.
האם אני יכול לשים את העוף בתנור בתהליך האפייה?
כן, זהו חלק מהיופי שבמתכון הזה. העוף משתף את הטעמים עם הבצלים.
למה לשים את העוף בתבנית עם בצל?
הבצל מוסיף ניחוחות ייחודיים ובכוחו להמיס חלק מהשמן בעוף לאיזון טוב של טעם.
האם יש לשמור את העוף בעולם הקפוא?
לא, לאחר הכנה, עדיף לאכול אותו תוך 24 שעות ואחרים להכין פרוסות דקות.
לקוחותיים, אנחנו כאן על מנת לעודד אתכם לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות חברתיות ולהפיץ לחברים, כי באמת מדובר באוכל הפשוט והטעים שיש! מי מבטיח בתוצאה? קבלו בסיומם, תורידו לנו מתכון של סבתא או מתכון אחר שלא תשכחו! תותחים!