עוף בתנור עם בטטה ותפוחי אדמה שיהפוך את הארוחה שלכם
ועוף בתנור עם בטטה ותפוחי אדמה – מתכון מדהים שלא תצליחו להפסיק לאכול!
תיאור מושלם של עוף בתנור, שניחוחותיו המשגעים יגרמו לכל בני המשפחה להתאסף סביב השולחן, מבטיחים לכם חוויה קולינרית אגדה. אין כמו ערב חורפי שבו אתם נכנסים הביתה, והריח הזה ממלא את החלל – כבר לא צריך לחכות לאף תירוץ כדי לחגוג סביב השולחן. מתכון זה הוא שילוב בלתי נשכח של עוף רך, בטטות מתוקות ותפוחי אדמה פריכים, שמכינים בעבודת יד אך ממלאים את הלב באושר. תתכוננו, כי לא תצליחו ללקק את האצבעות, אלא את כל הצלחת!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המעלפת הזו, נצטרך לאסוף ברשימה את כל טובי הרכיבים:
- 1.5 ק"ג עוף (חזה או רגליים)
- 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומרוסקים
- 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 4 שיני שום, קצוצות
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 3 כפות דבש (בערך, כדי למתן את המתיקות)
- 1 לימון, מיץ סחוט
- פקעת רוזמרין (אם יש ברשותכם)
ניתן להשתמש בעוף אורגני אם רוצים, היינו עושים זאת בכל מקרה, כי איכות העוף משפיעה על הטעם הכללי. גם במרכיבים האפשריים, כדי לשדרג את המנה, ניתן להוסיף ירקות כמו גזר או קישואים – זה תלוי עד כמה אתם אוהבים לגוון.
שלבי ההכנה
והנה מגיעים לרגע האמת – הכנת המנה משגעת הזו!
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את העוף בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- בסוד חשוב, אנחנו עושים תערובת של שמן זית, פפריקה, כמון, מלח, פלפל, דבש ומיץ לימון.
- שמים את התערובת על העוף ומשפשפים היטב בתוכה – כן, תרגישו את העוף כמו שהוא מדבר איתכם!
- את השום הקצוץ אנחנו מפזרים על העוף.
- מעבירים את תפוחי האדמה והבטטות לתבנית, ליד העוף.
- מפזרים עוד קצת מלח ופלפל אם רוצים, ובעיקר משרים את הכל בתערובת שמן הזית שמסביב.
- בוחרים בפקת רוזמרין שמוסיפה מורכבות לטעמים – מואדרים בהכנה.
- אופים בתנור במשך 60 דקות, רואים את העוף משחים – האווירה נפלאה!
- בשלב הסופי, אנו מניחים למנה לנוח כחמש דקות לפני ההגשה.
בתהליך הזה, אתם תרגישו את הריחות מתפשטים ברחבי הבית, כמו שצריך, ויתכן שתהיה התמודדות עם הילדים שיתחילו להיכנס למטבח מתוך סקרנות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אין גבול לשדרוגים! תוכלו להוסיף:
- ירקות נוספים כמו קישואים, קישואים, חצילים או אפילו פטריות.
- למנוע את השום ולהוסיף בצל קצוץ – התוצאה תהפוך את המנה עוד יותר מרגישה כמו בבית של סבתא.
- לגרסה בריאה יותר – אפשר להקטין את כמות השמן ולהשתמש באפייה של חצי שעה נוספת על ירקות כמו פול או ברוקולי.
כל התוספות האלה יגרמו למנה להיות מעט מגוונת וגם יפהפייה מבחינה ויזואלית.
שאלות ותשובות
איך לשמור על העוף רך ומלא טעמים? אל תשכחו למרוח את התערובת על העוף לפני ההכנה, זה יעשה את ההבדל!
אפשר להכין את המתכון עם עוף קפוא? בהחלט, כל מה שצריך זה להפשיר אותו היטב קודם.
מה לעשות אם נשארו שאריות? ניתן לאחסן במקרר בכלי סגור למשך 2-3 ימים.
האם ניתן להקפיא את המנה? כן, זה מצוין בתנאי שמניחים אותו בכלי סגור.
האם המנה מתאימה למי שמקפיד על תזונה בריאה? בהחלט, זו מנה מלאה בויטמינים ומינרלים, במיוחד אם תוסיפו עוד ירקות.
מה אפשר להגיש לצד המנה? סלט ירקות או חומוס יכולים להשלים את הארוחה.
האם זה בסדר לבחור עוף אורגני? אני ממליץ, זה בריא יותר והשפעותיו על הטעם משמעותיות.
כמה זמן ניתן לאחסן את הבטטות? הם נהדרים בחוץ אבל עדיף לשמור במקרר על מנת לשמור על تازותם.
אילו תוספות מומלצות? לגרסה מחממת – אפשר להוסיף תיבולים כמו קינמון או כמון.
האם ניתן להכין את העוף בתבנית חרס? definitely, תוספת חרס מאריכה את הטעמים בצורה טובה.
בתור חובב בישול, אני מקווה שאתם נהנים מהמתכון הזה, ומוכנים לשתף אותו עם כולם! אל תשכחו ללקק את האצבעות ובטח אוכלים בריא ומכינים דברים מדהימים.