עוגת תפוחים לפסח מתכונים בעשר דקות שלא תרצו להחמיץ
עוגת תפוחים לפסח: מתכון מהיר ועשיר בטעמים
עוגת תפוחים לפסח היא אחד מהמאכלים שמלאים בזיכרונות מתוקים ומשגעים. כל ביס מעוגה זו מזכיר את החגים שעברו, את האווירה הביתית, והריחות המשגעים שמתפשטים במטבח. תארו לעצמכם איך החמימות של העוגה יוצאת מהתנור, וחוגגת עם כל נפש במשפחה. נשמע מדהים, נכון? היום, אנחנו נלמד להכין עוגת תפוחים לחג, כל כך פשוטה שתקחו אותה לשולחן החג ותגרמו לכולם להרגיש כמו בבית של סבתא. וכשאני אומר "כמו בבית של סבתא", אני מתכוון לכך שזו עוגה ממכרת, מלאה באהבה ובתשוקה, שתשאיר אתכם עם טעם של עוד!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 10 דקות בלבד!
- רמת קושי: קל מאוד
- מותאם ל-8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה בדיוק נדרש כדי להכין את העוגה המופלאה הזו? להלן רשימת המרכיבים, וכפי שתראו, מדובר ברכיבים פשוטים ונמצאים בדרך כלל בכל בית:
- 3 תפוחים בינוניים (מומלץ להשתמש בתפוחים חמוצים כגון גרני סמית)
- 200 גרם קמח לבן
- 150 גרם סוכר
- 100 מ"ל שמן נייטרלי (כמו שמן קנולה)
- 3 ביצים
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון (לא חובה, אבל מוסיף טעמים מפתיעים)
- 1/2 כפית מלח
- תמצית וניל (לפי הטעם, אני תמיד מוסיף קצת יותר)
- קצת אגוזי מלך קצוצים – לא חובה, אבל מוסיף טעם אגדי
- אבקת סוכר לקישוט (לפי הצורך)
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את הביצים במוסי רסק תפוחים או טחינת שקדים. טכניקות רבות עושות פלאים לעוגות כמו שלנו.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן לבשל את העוגה! תוציאו את כל מה שאתם צריכים, ותתחילו לעבוד על המתכון הקל והקצר הזה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מדליקים את המיקסר – מתבלים את הביצים והסוכר עד שהתערובת מתבהרת.
- מוסיפים שמן ותמצית וניל ומערבבים היטב.
- מניחים את הקמח, סודה לשתייה, מלח וקינמון ומערבבים עד שהתערובת מתמזגת.
- חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומוסיפים לתערובת, אך שימו לב לא למשוך את התערובת יותר מדי.
- אם החלטתם להוסיף אגוזים, זה הזמן לשים אותם בתערובת.
- מעבירים את התערובת לתבנית (מומלץ מרופדת בנייר אפייה).
- אופים במשך 30-40 דקות עד שהיא מזהיבה ותצא מלהפתיע. השימו קיסם, ואם הוא יוצא יבש, היא מוכנה!
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר.
- מפזרים אבקת סוכר על פני השטח בעדינות, ואם אתם רוצים, תוכלו גם לעצב עם פרוסות תפוח על העוגה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
ברצוננו לשדרג את העוגה שלכם? אתם יכולים להוסיף לה חתיכות שוקולד מריר או שוקולד חלב לחוויה עוד יותר עשירה. קמצוץ של קקאו בתערובת יהפוך את העוגה לאמרלד במשקל – רק תחשבו על זה. אתם רוצים אפקט עוגת יום הולדת? הוסיפו קצפת או גלידה לצידה, ותבינו מדוע זה מושלם!
שאלות ותשובות
האם אפשר להחליף את התפוחים בפירות אחרים?
בהחלט! אתם יכולים לנסות עם פירות כמו אפרסמון, אגסים או אפילו משמשים – השמיים הם הגבול!
מה עלי לעשות אם העוגה שלי יצאה דחוסה?
זה קרה לי פעם, תנסו לא לערבב את התערובת יותר מדי. מעבר למידה הנכונה יגרום לה להיות נמוכה ואולי דחוסה.
האם אני יכול להכין את העוגה מראש ולשמור אותה?
בוודאי! העוגה מחזיקה יומיים-שלושה במקרר. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.
אפשר לעשות את העוגה ללא סוכר?
בהחלט, אתם יכולים להחליף את הסוכר בסוכר קנים או בסוכר תחליפי בריאים – תוצאות מרהיבות!
מה אם אין לי תבנית עגולה?
אל דאגה! כל תבנית שהיברת מתאימה. גם תבנית מרובעת תעשה את העבודה נפלא!
האם ניתן להכין את העוגה בעבודה?
אם יש לכם אפשרות למיקסר או פלטפורמת עבודה נוחה, בהחלט כן! העוגה קלה ומהירה גם במשרד.
מה אורך החיים של העוגה?
אם שתשמרו אותה במקרר ותעטפו היטב, העוגה תחזיק מעמד חמישה ימים!
האם ניתן להשתמש בקמח חצי חצי?
כן, קמח חצי חצי עם קמח חיטה קל לא רק יוסיף טעמים אלא גם תכונה מקורית.
איך הכי טוב לאכול את העוגה הזאת?
הכי טוב עם כוס תה חם או קפה, או שיהיו גם חברים קרובים סביב שולחן החג!
אז, מהיום, כשאתם נעשים מוכנים לחג, אל תשכחו להוסיף את המתכון של עוגת התפוחים שלכם! תרגישו חופשיים לשתף עם חברים ברשתות החברתיות, כי מי לא רוצה לטעום את העוגה המרעננת והמדהימה הזו שנכנסת ישר ללב! בהצלחה, ולכו ללקק את האצבעות!