עוגת תפוזים עם אינסטנט פודינג שתכבוש את הלב

עוגת תפוזים מדהימה עם אינסטנט פודינג

דמיינו לעצמכם את הבוקר המושלם; השמש זורחת, עוגת תפוזים טרייה אפויה ומריחה ברקע, ואתם מתיישבים לשולחן עם כוס קפה. כל ביס מתוך העוגה הזאת, העשויה מתפוזים מתוקים ובעלי עסיסיות, מתמזג במדויק עם המרקם האוורירי והקצת נימוח של האינסטנט פודינג. מדהים! זו לא סתם עוגה, זו חוויה קולינרית שמזכירה לנו את המתכונים של סבתא, כמו לשוב הביתה אחרי יום ארוך ואתם מתמוססים לתוך חיבוק חם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

עוגת תפוזים הזאת היא לא סתם עוגה, היא מושלמת וכוללת רכיבים שמביאים לתוצאה אגדית. כל רכיב מביא את הניחוח המיוחד והחריף, והדבר המיוחד בעוגה הזו הוא השילוב של אינסטנט פודינג שמעניק לה את המרקם נימוח ומדויק. אז הנה מה שצריך:

  • 2 תפוזים (סחוטים, מיץ בלבד)
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 150 מ"ל שמן צמחי
  • 1 פודינג טעם תפוזים (אינסטנט)
  • 1 קופסה (200 גרם) יוגורט בטעם תפוזים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפת תפוז מגוררת

אם תרצו לחדש את העוגה או לשדרגה, אפשר בהחלט להוסיף שוקולד מריר קצוץ קטן או אגוזים קצוצים, שיקנו לה טוויסט משוגע.

מרכיבים חלופיים

יש כמה אפשרויות מעניינות – עבור גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים בטחינה או במעבדית של תמרים. גם שימוש ביוגורט צמחי יכול לשדרג את העוגה. עבור גרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח שקדים או בקמח תפו”א. כל שינוי ימשוך את העוגה למקום חדש ומרענן.

שלבי ההכנה

כעת, זה הזמן לארגן את כל מה שצריך ולעבור לשלבי ההכנה. תיכנסו למטבח שלכם ותכינו את העוגה המעלפת הזאת!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. טורפים את הביצים עם הסוכר עד שהן מעורבות היטב והופכות לקצפת בהירה.
  3. מוסיפים את השמן וטורפים שוב.
  4. מעבירים את מיץ התפוזים ואת היוגורט לתערובת וטורפים היטב.
  5. מוסיפים את ה-pudding של התפוזים ואת תמצית הווניל.
  6. במיכל נפרד, מערבבים את הקמח, סודה לשתייה וקליפת התפוז.
  7. מאחדים את שני התערובות ומערבבים עד שהקמח נעלם בתערובת.
  8. יוצקים לתבנית עוגה משומנת של 24 ס”מ.
  9. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות.
  10. בודקים בעזרת קיסם, אם הקיסם יוצא יבש – העוגה מוכנה!
  11. מניחים לעוגה להתקרר לפני הגשה.

עכשיו כשסיימנו להכין את העוגה המנחמת והיותר ממכרת, אין צורך לחכות יותר מדי. פרוסה אחת פשוט לא תספיק!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כבר סיימנו עם העוגה הפשוטה והטעימה, אבל למה לא להוסיף עוד? ניתן לרסס קצת אבקת סוכר מעל, להוסיף קצפת ולסדר כמה פרוסות תפוז על גבי העוגה. אגדי! למי שאוהב שוקולד, ניתן להכין רוטב שוקולד חם ובתוספת של פירות יער, לשדרג בעדינות.

שאלות ותשובות

באילו מקרים העוגה לא מצליחה?
ניסיון שלי מראה שהעוגה לא מצליחה כאשר שתי מסגרות: שימו לב לא לטפול תערובת יתר, וגם תוודאו שהתנור חם מספיק לפני האפייה.

אפשר לשים פחות סוכר?
בוודאי! אפשר לשים חצי כוס סוכר וכך לשמור על הטעם הטעים עם צבע חיוור פחות.

אם אין לי אינסטנט פודינג, מה לעשות?
אפשר להחליף עם קמח תפו”א בכמות שווה, אבל זה יוסיף טעם פחות עשיר.

העוגה יכולה להיות קפואה?
כן! היא קפואה מצוין, ואפשר להקפיא ולפרוס אחר כך כשיש מזג אוויר חם.

האם אפשר לשלב אגוזים בעוגה?
לגמרי! אגוזי לוז קצוצים יוסיפו טעם מרהיב ומגון טעמים.

כמה זמן יכולות להחזיק עוגות כאלה?
לפי הניסיון שלי, בעגה אטומה, העוגה יכולה להחזיק בין 5-7 ימים, אבל היא בדרך כלל נגמרת הרבה קודם.

אפשר להשתמש בתפוזים קפואים לעוגה?
לא ממליץ על תפוזים קפואים מכיוון שהם לא ישמרו על הטעם כל כך.

איך לדעת מתי העוגה מוכנה?
הקיסם יעזור – כשמכניסים קיסם לעוגה והוא יוצא יבש, העוגה מוכנה!

האם אפשר להוסיף לתערובת תפוחים?
מאוד אפשרי! זה מוסיף טעם נוסף ומייצר מרקם ייחודי.

האם אפשר להכין עוגה בחצי ממולד?
אפשר כמובן, אורך האפייה יכול להשתנות. שימו לב לכך.

עוגת התפוזים הזו היא לא רק מתכון, היא חוויה שמשמחת את הלב ואת הקיבה. אל תשכחו לשתף לחברים ולפזר את העונג הזה ברשתות החברתיות!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
פילה מדומה בתנור מתכון שכולם ידברו עליו
פילה מדומה בתנור – מתכון מהמם וממכר אף אחד לא מדבר על זה, אבל מי לא אוהב פילה מדומה בתנור? זהו מתכון...
קרא עוד »
מרץ 22, 2025
מכולה לפינוי פסולת – באיזו מכולה מדובר?
מכולה לפינוי פסולת היא חלק בלתי נפרד ממערכת הניהול של פסולת מוצרי צריכה בחברה המודרנית. ברחבי העולם,...
קרא עוד »
ספט 27, 2023
גלה את סודן של ספר עוגיות מרוקאיות של אמא
```html ספר עוגיות מרוקאיות של אמא - מתוק להתרגש מהו הריח העוטף את הבית כשאתם נכנסים? עוגיות מרוקאיות...
קרא עוד »
ינו 15, 2025
נגישות