עוגת תפוזים גבוהה ללא הפרדת ביצים שתפעים אתכם
עוגת תפוזים גבוהה ללא הפרדת ביצים
אם אתם מחפשים את העוגה המושלמת שתכבוש את לבבות כולם ותמלא את הבית בניחוחות שמאפיינים את הים התיכון, הגעתם למקום הנכון! עוגת תפוזים גבוהה ללא הפרדת ביצים היא המתכון המדהים שיגרום לכם ללקק את האצבעות ולחזור שוב ושוב למטבח. מדובר בעוגה נימוחה, גבוהה ואורירית שמספקת ממש חווית טעם שמעלפת את כל החושים. מי שמוותר עליה, פשוט לא יודע מה הוא מפסיד!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מנת הגשה: 10-12 פרוסות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשגירינו לכם את התיאבון, הגיע הזמן לדבר על המרכיבים שצריך לאסוף. הם משגעים, פשוטים לאריגה, ויחד הם יוצרים את הקסם של העוגה הזו.
- 2 תפוזים בינוניים, סוחטים ומקצצים דק
- 3 ביצים גדולות
- 200 גרם סוכר
- 250 מ"ל שמן קנולה
- 300 גרם קמח חיטה
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה (כ-10 גרם)
- 1/2 שקית אבקת קינמון (על פי טעם אישי)
- קליפת תפוז מגורדת (מתפוזים אורגניים אם אפשר)
- 1/2 כפית מלח
- 100 מ"ל מיץ תפוזים
מרכיבים חלופיים
למי שצריך גרסה טבעונית או ללא גלוטן, ניתן להחליף את הביצים ב- 1/4 כוס פתיתי זרעי פשתן עם 1/2 כוס מים. אם אתם רוצים לגרסה ללא גלוטן, התחלף בקמח שקדים או קמח אורז, ובדקו את הפרופורציות.
שלבי ההכנה
עכשיו נגיע לרגע הנכסף – שלבי ההכנה של העוגה המדהימה הזו. תאמינו לי, זה פשוט!
- חמים את תנור האפייה ל-180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים את הסוכר עם הביצים בקערה גדולה עד שהתערובת מלכותית ורכה.
- מתקדמים עם השמן לתוך התערובת ולאחר מכן מוסיפים את מיץ התפוזים ודגימות הקליפה המגורדת.
- מערבבים את כל החומרים היטב עד שהקמח נעלם.
- מניחים בקערה נפרדת את הקמח, מלח, אבקת סודה לשתייה ואבקת קינמון, ואז מוסיפים בהדרגה לתערובת הרטובה.
- מוסיפים את התפוזים הקצוצים ולטש אותם לפיסות קטנות.
- שמים את התערובת בתבנית נאפה בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומקמח.
- מוסיפים את התערובת לתנור ואופים במשך 40 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להתקרר לפני ההגשה.
תוספות או שדרוגים אפשריים
עוגת תפוזים הזו היא מושלמת כפי שהיא, אבל אם רוצים להוסיף לה עוד נופך אגדי, ישנן כמה שדרוגים שאפשר לבצע. ניתן לשקול להוסיף ציפוי של שוקולד מריר מומס מעל או פשוט לפזר אבקת סוכר, שייתן לעוגה יתרון נוסף!
גם אגוזי לוז קצוצים או שקדים קלויים יכולים לשדרג את המנה, ולכלול במילוי ריבת תפוזים למי שאוהב מתוק-מתוק!
שאלות ותשובות
מהי הסיבה לכך שהעוגה ללא הפרדת ביצים?
בעבודה עם ביצים שלמות, מתאפשרת השגת מרקם אוורירי שלא נופל בעשייה קלאסית של עוגות. טכניקת הביצים המלאות משגעת בפשטות שלה.
האם אפשר להכין את העוגה בתבנית קלה?
כן, בהחלט! אם יש לכם תבנית סיליקון, אתם בדרך למלוכה. היא לא נדבקת, והעוגה תצא גבוהה ואוורירית.
מה עדיף – קמח חיטה או קמח תפו”א?
קמח חיטה מבטיח טעם מושלם עם מרקם נעים, אך אם אתם מחפשים אפשרות ללא גלוטן, קמח תפו”א אמנם ידרוש שינויים במרכיבים, אבל התקבלות מושלמת!
האם אפשר לשים פחות סוכר?
בהחלט! אתם יכולים להוריד את כמות הסוכר ב-20%-30% מבלי לשנות את התרכובות של העוגה.
כמה זמן ניתן לשמור את העוגה?
העוגה נשמרת עד 5 ימים בקירור, ואפשר גם להקפיא אותה לשימוש מאוחר יותר.
האם אפשר להכין את העוגה עם תפוזים קפואים?
לא מומלץ, כיוון שהטעם לא יהיה אותו טעם טרי ונפלא של תפוזים חיוניים.
על מה להתמקד באפייה של העוגה?
חשוב להתעקש על טמפרטורה מדויקת של תנור ולא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה כדי שהעוגה תתפוס גובה.
האם אפשר לשדרג את העוגה עם פירות אחרים?
בהחלט! פרי טרי כמו לימון או מנגו יכול לשדרג את המתכון הנוכחי.
מה אם אני רוצה להכין עוגה ללא סוכר?
אפשר להשתמש ברסק תפוחים או דולבים נמוכים בסוכר כדי להחליף את הסוכר, תבדקו את הכמויות הנדרשות.
האם יש מגבלות על התבלינים?
כמובן! אתם מוזמנים להוסיף טעמים שונים כמו ג'ינג'ר, וניל או אפילו תמציות של עיסקי כדי לתת לשדרוג למראה המיוחד.
אז למה אתם מחכים? רוצו למטבח, תיישמו את המתכוןנות המשגע הזה ושתפו את התוצאות עם החברים והמשפחה. אל תשכחו לחלוק את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ את הטעמים המדהימים שיצרתם!