עוגת שמנת חמוצה ללא אפיה שתכבוש את הלבבות
מתכון לעוגת שמנת חמוצה ללא אפייה – חווית טעמים משגעת
דמיינו לכם עוגה שמרעננת את הקיץ, קלילה ונימוחה, שתשאיר אתכם עם רצון לעוד ביס. עוגת שמנת חמוצה ללא אפייה היא יצירת אמנות מתוקה שמצליחה לשלב בין שימושיות למתיקות מרגשת. היא לא רק על הקונספט של העוגה, היא על החוויה, על התחושה, על הריח שעוטף את הבית, על החיבור שבין מתוק לחמוץ, ועל השמחה שבשיתוף עם חברים ובני משפחה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
בכדי להכין את העוגה המדהימה הזו, אנו נצטרך כמות של רכיבים פשוטים אך עשויים לשדרג כל ארוחה. החומרים שתצטרכו הם:
- 2 כוסות שמנת חמוצה (הכי טעימה שיש)
- 1 כוס סוכר
- 1 פקט קראם פרש (או גבינת מסקרפונה)
- 250 גרם ביסקוויטים (פתי בר או כל ביסקוויט אחר שאוהבים)
- 1/2 כוס חמאה מומסת
- סוחט ממהתפוזים (להוספת טעם אגדי)
- שוקולד מריר קצוץ (אופציה למי שאוהב שוקולד)
- פרי עונתי לקישוט (למשל תותים, דובדבנים או קיווי)
אז קשרו את הסינר, כי אנחנו הולכים לחוות רגעים מעלפים של הכנה שתיתן לנו עוגה מדהימה!
שלבי ההכנה
לפני שנגיע לשלבים המרתקים, נזכיר מה הניסיון שלי מלמד – העוגה הזו דורשת סבלנות, אבל הסבלנות משתלמת! עכשיו, בואו נצלול לתוך השלבים שלך:
- שמים את הביסקוויטים במעבד מזון וטוחנים עד שהם מתפוררים היטב.
- מעבירים את הביסקוויטים המפוררים לקערה ומערבבים עם החמאה המומסת עד שהתערובת מתאחדת.
- מרפדים תבנית בגובה 20 ס"מ בנייר אפייה, ומניחים את התערובת בבסיס התבנית. דוחסים היטב עם כף לצורך יציבות.
- בקערה נפרדת, מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר עד שהתערובת הופכת חלקה ומוצקה.
- מוסיפים את הקראם פרש (או גבינת המסקרפונה) ומערבבים שוב עד שהתערובת מתאחדת.
- אם רוצים, סוחטים פנימה מיץ תפוזים ומערבבים בשוב.
- שופכים את התערובת על הבסיס שמניחים בתבנית, ומניחים במקפיא לשעתיים לפחות, או עד שהכל יציב.
- לקישוט, מפזרים שוקולד קצוץ ו/או פרי עונתי לפני ההגשה.
- חיתוך העוגה הוא שלב מרגש – חתכו לחתיכות והגישו עם חיוך ורצון ללקק את האצבעות.
החלפת רכיבים
יש לכם אורחים טבעוניים? או שהאורחים הקולינריים שלכם על הקו? אל דאגה! את השמנת החמוצה אפשר להחליף בשמנת צמחית טהורה, וכן את הקראם פרש ניתן להמיר באגזות קוקוס לשדרוג בריאותי בנעימים. בנוסף לכך, ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן לחבר את כולם לשולחן המתוק.
תוספות ושידרוגים אפשריים
עכשיו ניתן לדבר על שדרוגים. האם אתם אוהבים תוספות? אין בעיה! ניתן להוסיף תמצית וניל לתערובת השמנת החמוצה כדי להעצים את הטעמים. אם אתם בעניין של שוקולדים, הוסיפו שוקולד חלב או חלב מריר לתערובת למעט נגיעות של פינוק נוסף. יש גם את העניין של קישוטים – רטבים של שוקולד לניחוח מדהים או דובדבנים מסוכרים לפינוקים!
שאלות ותשובות
אפשר להכין את העוגה יום מראש?
כן, בהחלט! העוגה נשמרת היטב במקפיא ואם מכינים אותה יום קודם, היא תתייצב בצורה מושלמת.
מה לעשות אם אין לי תבנית בגובה 20 ס"מ?
ניתן להשתמש בתבנית עגולה אחרת או אפילו בתבנית מרובעת, רק יש לשים לב לזמן שהעוגה תהיה במקפיא.
איך השמנת החמוצה משפיעה על הטעם?
השמנת החמוצה מעניקה לעוגה טעם חמוץ-מתוק מדהים, שעושה ממש חשק לעוד ביס!
אפשר להחליף את הביסקוויטים?
כן! ניתן להשתמש בביסקוויטים אחרים כמו פתי בר או אפילו גרנולה.
האם העוגה מתאימה לדיאטה?
למרות שהעוגה מדהימה, כדאי לזכור שהיא מתוקה, אך אפשר להקטין את כמות הסוכר במתכון.
מה ניתן לשים במקום חצי כוס חמאה?
אופציה מצוינת היא להשתמש בשמן קוקוס כדי לשמור על טעם מעולה ובריא.
האם ניתן לקשט את העוגה בכמה פירות?
באופן חד משמעי! פירות מתוקים מרעננים את העוגה והופכים אותה לעזובה!
איך לדעת מתי העוגה מוכנה?
אחרי שהמקרר הקפיא אותה במשך שעתיים, בדקו שהיא יציבה עם חורים על פני השטח.
איך לשמור על העוגה לזמן ממושך?
ניתן להקפיא אותה, אבל שימו לב לעטוף בהרבה ניילון נצמד כדי לשמור על טענה מושלמת.
מה ניתן לשתות לצד העוגה?
מומלץ לשתות תה קר צונן או קפה קליל ניקח את הטעמים לשיאים חדשים!
אם אהבתם את המתכון והעונג בנפילה על העוגה המדוברת, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות. מדובר באהבה שמחפשת שותפים למסע, ולכל עוגה מגיעה הכרה! לא תפסיקו ללקק את האצבעות!