עוגת שוקולית פרווה של קרין גורן שתשגע אתכם
עוגת שוקולית פרווה של קרין גורן: המתכון המושלם שיגרום לכם ללקק את האצבעות
לא כל יום אנחנו נתקלים במתכון כה מדהים כמו עוגת השוקולית הפרווה של קרין גורן. מדובר בעוגה שמתעלה על כל מה שאנחנו מכירים, ומביאה לנו טעמים משגעים שילוו אותנו בכל ביס. לא ניתן להתעלם מאיך שהשוקולד הנמס מתמזג עם התבלינים והרכיבים האחרים לכדי יצירת מופת קונדיטורית. וזה לא נגמר כאן – המדובר בעוגה פרווה, כך שגם מי שמקפיד על תזונה כשרה או מתחשב ברגישויות יכול להנות ממנה ללא חשש. כל פרט במתכון הזה נחשב, כל טעם מתבל את השיחה והחוויה, וההנאה מובטחת.
זמן הכנת המתכון
- 90 דקות (כולל זמן הכנה ואפייה)
- רמת קושי: קל
- מכין: 12 מנות
הרכיבים הדרושים
המוצרים שמהם נבנה השוקולד המתמזג עם הטעמים השונים הם לא פחות מאגדה. להכנת העוגה נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 1/2 כוס שמן (אפשר להשתמש בשמן קוקוס לתוצאה מיוחדת)
- 1 כוס סוכר (סוכר חום נותן טעם עמוק יותר)
- 1/2 כוס קקאו מולקאי (לשוקולד שמיימי)
- 1/2 כוס מים רותחים (שיעזור לשחרר את כל הטעמים)
- 2 כוסות קמח (רצוי מסוג חיטה מלאה או ללא גלוטן)
- 1 כוס אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (תוספת אגוזית שמייקרת את הטעמים)
- 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ (לעניק קראנץ' מענג בכל ביס)
- 1/2 כפית תמצית וניל (לטוויסט מתוק)
עכשיו, כשאספנו את הרכיבים לשוקולית המדהימה הזו, הגיע הזמן לעבור להוראות ההכנה. אנחנו ממליצים להוסיף את כל הלב ולבצע את כל השלבים במדויק, כדי לקבל את התוצאה הקסומה באמת.
שלבי ההכנה
שלבי ההכנה המופלאים של עוגת השוקולית פרווה
- לחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את השמן עם הסוכר עד שהתערובת הופכת קרמית.
- מוסיפים את הקקאו ומערבבים לשילוב טוב.
- מוסיפים את מים הרותחים ומערבבים.
- מניחים לתערובת להתקרר מעט.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, סודה לשתייה והמלח.
- איטלקים את תערובת הקמח לתוך תערובת השוקולד בהדרגה.
- מוסיפים את אגוזי הלוז הקצוצים והשוקולד המריר.
- מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים הכל לצפיפות אחידה.
- יוצרים רפוי עם נייר אפייה בתבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ ופשוט שופכים את התערובת פנימה.
- אופים במשך 40-45 דקות עד שהעוגה נראית גבוהה, קפיצית ונשארת לחה בפנים.
- מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שמחלקים אותה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהעוגה הזו מגיעה אליכם הביתה, ניתן לשדרג אותה בכמה דרכים מעניינות שיגרמו לכולם להתרגש!
- אפשר למרוח עליה מעט רוטב שוקולד נוזלי ללוק אגדי.
- נוסף קוקוס קלוי לפינוק מתוק.
- קישוטים של פירות יער יכולים לתת נגיעה מרעננת.
- לגרסה חלבית, הוסיפו נוטלה במקום שוקולד מריר.
עכשיו, כשהעוגה מוכנה כהלכה, אתם מוזמנים לחלוק אותה עם החברים שלכם. אין ספק שהטעמים הממכרים שלה יעשו שמח גם בבתים אחרים. נשאלת השאלה – מה צריך לדעת לפני שמתכוננים לטעום אותה? ובכן, זה הזמן לעבור לחלק המעניין שנוגע לשאלות ותשובות!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את העוגה ללא גלוטן?
כמובן! ניתן להחליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח ללא גלוטן מוכנים.
מה מומלץ להגיש עם העוגה?
אפשר להגיש אותה עם כדור גלידת קוקוס או קצפת פרווה.
האם העוגה מתאימה לילדים?
בהחלט! הם ייהנו מהעוגה הנימוחה והטעמים המתוקים שלה.
כמה זמן העוגה יכולה להחזיק במקרר?
אם ישאר ממנה משהו, היא תוכל להחזיק שבוע במקרר.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בוודאי! ניתן להקפיא אותה למשך חודש ולפני ההגשה לחמם מעט בתנור.
האם אפשר לשלב פירות בעוגה?
כן! פירות יבשים או פירות טריים גזורים יכולים להעניק לה טוויסט מעניין.
האם יש ליורש של המתכון?
ניתן לשנות חלק מהמרכיבים בהתאם לטעמים שלכם.
כמה זמן לוקחת הכנת העוגה?
בסביבות 90 דקות, תלוי במהירותכם במטבח.
האם אפשר להחליף את שמן הקוקוס?
עבור עוגה חלבית, אפשר להשתמש בבת טיפוח, ולאחר מכן ניתן לשים כל שמן מתאים.
האם יש צורך לערבב הכל ידנית?
לא בהכרח. ניתן להשתמש במערבל חשמלי לשני המרכיבים הראשונים.
אם אהבתם את המתכון הזה, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם ולהפיץ את הבשורה לחברים! העוגה הזו מדהימה, לא פחות ממושלמת, אתם תודו לי מאוחר יותר!