עוגת שוקולד פרווה כשרה לפסח שתכבש את הלבבות
עוגת שוקולד פרווה כשרה לפסח
אם יש משהו שיכול להעלות חיוך על הפנים שלנו במהלך חג הפסח, זו עוגה משגעת, ממכרת ומעלפת של שוקולד. לפני שאתם מדמיינים מפל שוקולד על כפית, אני מיד אחשוף בפניכם את המתכון. התענגו על עוגת שוקולד כשרה לפסח, שמבוססת על רכיבים פשוטים, אבל התוצאה – אגדה. מה שאומר שזה הזמן המושלם להפתיע את בני המשפחה והחברים. עם שוקולד איכותי, שפתיים ללקק ואווירה חגיגית, מדובר במתכון שעושה פלאים!
זמן הכנת המתכון רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 10 מנות
הרכיבים הדרושים
נגלה יחד את הסוד של עוגת השוקולד המושלמת. בעזרת כמה מרכיבים פשוטים תוכלו ליצור קינוח חגיגי ומשגע:
- 1 כוס קקאו איכותי (כדי להבטיח טעם מדהים)
- 1.5 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים רותחים
- 1/2 כוס שמן הזית
- 2.5 כוסות קמח תפו”א (לא לשכוח – מתכון כשר!)
- 1 כף סודה לשתייה
- 1 קף ווניל (טבעי עדיף)
- 1/4 כפית מלח
- לציפוי: אבקת סוכר או שוקולד מריר גרוס
עכשיו, אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, תוכלו להחליף את השמן בשמן קוקוס ולהשתמש במים מזוקקים במקום שתייה. זה חוקי, נכון? שימו לב לא לבלבל את המים עם מים ממקורות פחות מעודנים – היום אנחנו עושים עוגה ברמה שתגרום לכל אחד לרצות ממנה עוד פרוסה!
שלבי ההכנה
ועכשיו, הכנו את עצמנו למיומנות האפייה. תעקבו אחרי השלבים בקפידה, וזה ייצא מדהים. אתם יודעים שלא כמו סבתא, אנחנו כאן נהיה משרדיים ונחסוך לכם זמן, אז בואו נתחיל:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים בקערה גדולה את הסוכר והקקאו. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב.
- מעבירים את הקמח למערבל עם הסודה לשתייה והמלח, ומערבבים שנית.
- מוסיפים את התערובת הרטובה (שמן הזרעים והמים) לתוך היבש. מערבבים עד שהתערובת אחידה למדי – התוצאה כזו קלה, שתמריא!
- משמנים תבנית קוטר 26 ס"מ במעט שמן, ויוצקים פנימה את התערובת המהממת.
- אופים במשך 30 דקות – עד שהעוגה מתייצבת ומבושמת, ועל פניה נוצרת תקרות זהובות.
- מצננים לחלוטין לפני שתקשטו באבקת סוכר או בשוקולד מריר גרוס. שיהיה מצב רוח מעולה!
אגב, אחרי שיצאנו מהתנור, כדאי להרגיש את ארומת השוקולד שמתפשטת ברחבי הבית. זהו בהחלט הזמן לספר את הסיפור של העוגה – כולם אוהבים שוקולד, ואם לא, נו, נמציא להם סיפור שגם הם יתחילו לאהוב!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו אנחנו עולים שלב בעיצוב. תוספות! מה יותר טוב מעוגת שוקולד? עוגת שוקולד עם שדרוגים אחת שווה מאוד!
- שברי אגוזים קלויים – תוספת קראנצ'ית שתשדרג אותנו בכיף!
- קוקוס מגורר או פיסטוקים טחונים – פשוט חמים על הלב.
- רוטב שוקולד חם שיגרום לכל אחד לרצות ללקק את האצבעות.
- פרורי עוגיות שוקולד על גבי העוגה – במיוחד אם אתם חובבי מתיקות.
עם כל השדרוגים, אתם לגמרי בצד המנצח. אז מה אתם מחליטים? זה הזמן להיות חדשניים ולשדרג הכל כדי שהעוגה שלכם תהיה מושלמת!
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה שהעוגה תהיה דלת קלוריות?
אם רוצים להפחית קלוריות, ניתן להשתמש בסוכריות ממתיקות כמו "סטיביה" במקום סוכר, ולהשתמש בשימושים דל קלוריות למרכיבים אחרים.
איך יכול להיות שהעוגה קלה מאוד להכנה?
המתכון נמצא כאן כדי להוכיח שלא צריך להיות שף על מנת להכין קינוח מרהיב – כל אחד ואני כולנו יכולים להצליח עם התשובות הנכונות.
האם אפשר להכין את עוגת השוקולד יום מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין את העוגה יום מראש, וזה גם יטייב את הטעם שלה. השוקולד יתמזג בצורה מעולה.
אי אפשר לשים אגוזים בגלל אלרגיה – מה לעשות?
אולי חדשות טובות: אפשר להשאיר את האגוזים בחוץ או להחליף אותם בשוקולד צ'יפס פרווה. ההנאה תישאר דומה מאוד!
מה לעשות אם העוגה יצאה שטוחה?
ודאו שהשתמשתם בסודה לשתייה ובקמח תפו”א, ואם היא עדיין יוצאת שטוחה, שקלו לפקח עליה יותר בעת האפייה.
האם יש תחליפים לקמח הנדרש?
בעת האפייה, תוכל להשתמש בקמח טפיוקה או קמח שיבולת שועל טחון אם אתם מחפשים פתרונות אחרים.
איך אני יודע שהיא מוכנה?
עשו את מבחן הקיסם. כאשר אתם מצמידים קיסם לעוגה והוא יוצא יבש, העוגה מוכנה!
למה השוקולד כל כך חשוב בעוגה?
כל שוקולד איכותי שהוא נוסחה קלאסית ומקצועית מוסיף טעמים מדהימים ומרקם נימוח.
תמיד יוצא לי לחסל את כל העוגה – איך אני יכול לקבוע כף חמלה?
אם טעם השוקולד מבלבל, אפשר לחלק את העוגה לחתיכות קטנות-כך תוכל להרגיש שעליתם גם לשדרוגים ייחודיים!
מאיזה סוג קקאו כדאי להשתמש?
בחירת קקאו מרהיב תעשה הבדל בטעם; חפשו קקאו של חברה מהימנה ואיכותית (למשל הרדנה) ותראו איך הקסם קורה.
אם נהניתם מהמתכון, אנא שתפו עם חברים ומשפחה ופרסמו ברשתות החברתיות שלכם. העוגה הזו שווה כל רגע ואתם תזכו באהבה מהסובבים אתכם. בתיאבון!