עוגת שוקולד במיקרוגל שלא תאמינו איך מכינים!
"`html
עוגת שוקולד במיקרוגל הכי מפתיעה שיש
לאחר יום ארוך בעבודה או לימודים, כולנו צריכים רגעים של מתוק. אבל מה אם אני אגלה לכם שיש אפשרות להכין עוגת שוקולד מדהימה, ממכרה, במיקרוגל שמוכנה תוך דקות ספורות? בדיוק כך, בלי לסחוב אתכם למנוע של אפייה ארוכת טווח. בעוגה הזו, כל ביס מלא בטעמים משגעים, ונמס בפה כמו שלא ניסיתם קודם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 5 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספיק ל: 2-3 מנות
אז מה יש לנו כאן? עוגת שוקולד בריאה יחסית, שניתן להכין בקלות במיקרוגל, מבלי לצאת מהבית. היא בשילוב של כמה רכיבים פשוטים, וההכנה שלה היא תהליך מהיר ומרשים. בסוף תצליחו להפתיע את האורחים שלכם ואולי אפילו את עצמכם.
הרכיבים הדרושים
- 4 כפות קמח
- 4 כפות סוכר
- 2 כפות קקאו איכותי
- 3 כפות שמן צמחי
- 3 כפות מים
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- קמצוץ של מלח
- שוקולד מריר קצוץ (אופציונלי, אבל מומלץ)
עוגת השוקולד הזו מתאימה גם לגרסה טבעונית. ניתן להשתמש בקמח שקדים במקום קמח חיטה ולהחליף את השמן בשמן קוקוס. לבחירת האפשרויות היותר בריאות, שימו לב לבחור קקאו דל סוכר. כל פרט מקטין את הקסמים של המנה, אבל אל דאגה – המיוחדות לא תיגמר!
שלבי ההכנה
- בקערה בינונית, נערבב היטב את הקמח, הסוכר, הקקאו, סודה לשתייה והמלח.
- נוסיף את השמן והמיים ונערבב שוב עד שהתערובת אחידה.
- אם רוצים, נוסיף את השוקולד הקצוץ ונערבב בעדינות.
- נשפוך את התערובת לתוך קופסה או קערה מתאימה למיקרוגל, ופעם נוספת נמלא אותה בצורה אחידה.
- נכניס למיקרוגל ונבשל במשך 1.5 עד 2.5 דקות, בהתאם להספק של המכשיר.
- נוציא את העוגה בזהירות, היא תהיה חמה מאוד! ניתן להניח לה להתקרר לכמה דקות.
- נחכה עוד קצת, ונחיה את האווירה עם אבקת סוכר או פרוסות חמות של בננה מעל.
תזכרו, עוגה זו מספקת חוויה מהירה ופשוטה, שיכולה להתאים למגוון פעמים: ארוחת הבוקר, פינוק אחרי יום קשה או סתם רצון לרגע מתוק. זה הזמן להרגיש שאתם סופר-שף במטבח!
תוספות ושדרוגים אפשריים
איך אפשר לשדרג את המתכון? יש לכם אפשרויות מדהימות!
- להוסיף אגוזים קצוצים להוספת פריכות.
- למלא את עוגת השוקולד ברוטב שוקולד חם.
- לקשט עם פירות יער או סורבה פירותי.
- להשתמש כסופלה שוקולד על ידי הוספת תוסף ביצה למתכון.
אם אתם במצ Stimmung זוהרת, כדאי לשדרג ולהכין קצפת עם טעמים נוספים כמו טיפות וניל, קינמון או אפילו קצת רום. תופתעו למצוא עד כמה האופציות עשירות!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגה הזאת ללא סוכר? אפשר לבקש להשתמש בסוכר קבוע הטבעי או לחלופין להקטין את הכמות עם דחיסות מאובקת בעזרת תחליף סוכר דל קלוריות. זה יהיה מדהים!
מה לעשות אם העוגה יוצאת רטובה מידי? ייתכן ונדרשת בהפעלה הארוכה יותר במיקרוגל. אני ממליץ להתחיל ב-1.5 דקות ולבדוק את התוצאה. זה משגע לשחק עם זמן הבישול.
האם אפשר להכין את העוגה בתבנית? בהחלט, אך המיקרוגל חסכוני הרבה יותר בזמן והתוצאה עלולה להפתיע עם יציאה של עוגה גבוהה ואוורירית!
איזה קקאו כדאי להשתמש? קקאו איכותי מבית מסודר חשוב פה – מחפשים את הכזה שנעשה בעבודת יד, הוא תמיד יעניק לכם טעם מעולה.
מה לעשות אם אין לי קמח לבן? ניתן להמיר בקמח תפו”ח או קמח כוסמין – העוגה תצא משגעת במידה!
כמה זמן ניתן לשמור עוגת שוקולד? מומלץ למקם בעמק תירס קריר. אם העוגה נשמרה כהלכה, ניתן להשאיר עד שלושה ימים!
האם אני יכול להוסיף טעמים שונים? כמובן, מערבבים דקות טעם קוקוס, שקדים טחונים, או אפילו קצת ברנדי לטאץ' מעניין!
האם זה מתכון בריא? בהחלט, כפי שהוספנו אפשרויות בריאות אחרות, ניתן למנוע פחמימות מיותרות על ידי שימוש בקמח שונים.
אפשר להכין עוגה במיקרוגל אבל בגרסה טבעונית? בהחלט, זה פשוט – משתמשים בכל מה שמחשב בשביל להחליף מרכיב ביצה או חלב כמו שמן צמחי או חלב קוקוס.
מה אם אני רוצה להכין עוגה בעוגות חורף? תהפכו עוגה זו לדאל, הוסיפו חמרים כמו קינמון, גינגר, מוסיפים מרענן לחורף!
השתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם ותנו להם לגלות את האגדי! אנחנו בטוחים שברגע שתשמעו את הברכות, תרגישו לפחות כמו משפחת המלוכה.
"`