עוגת קרמבו 10 דקות שתשגע את החושים שלך

עוגת קרמבו מדהימה ב-10 דקות

ברגעים בהם עולים על שולחן המתוקים כאלו שתמיד מצליחים לשבות את הלבבות, עוגת הקרמבו פשוט חייבת להיכלל ברשימה. יש משהו קסום במרקם שלה, במתיקות המושלמת ובשלב הפשוט שכולל במתכון כל כך הרבה הנאה והגשמת פנטזיות של טעמים. ולא, זה לא מתכון סודי של סבתא, אלא מתכון מהיר שנכון לכל אחד ואחת, גם למי שאין לו הרבה ניסיון בקונדיטוריה.

והאמת היא, שצריך רק 10 דקות (בהנחה שהחומרים כבר מוכנים) כדי להרגיש את האושר הזה שהעוגה הזו יכולה לספק. אז מה, אף אחד לא יכול לעמוד בפני קרמבו? לא על המילוי הקצפי והמרקם הנימוח, ובטח לא על השוקולד הממוקם מלמעלה. זה הזמן לשנן את המתכון הזה, כי הוא באמת מהמם, מושלם, עד כדי כך שאי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מספיק עבור: 8-10 מנות

המרכיבים הדרושים

כעת, כשכולנו מתרגשים מהפתיחה המדהימה הזו, בואו נסתכל על המרכיבים שיביאו אותנו לגאולה המתוקה:

  • 200 גרם ביסקוויטים (כמו דני או קינוח קל)
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות קקאו איכותי
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 50 מ"ל חלב (או מים לאידוי המוקדם)

אם אתם רוצים לגוון את טעם העוגה או שזוהי הגרסה הבריאותית שיש לגשת אליה, אתם יכולים להחליף את הביסקוויטים בביסקוויטים ללא סוכר או ממתיקים טבעיים, או לדלל את השמנת עם יוגורט ביו רזה.

שלבי ההכנה

ועכשיו, זה הזמן להתמקד במה שחשוב – את השלבים להכנת העוגה!

  1. מכניסים את הביסקוויטים לק عملکرد ואורכים אותם עד שהם נמעכים לא crumb.
  2. מעבירים את הביסקוויטים המועכים לקערה ומערבבים עם החמאה המומסת עד שהכל מתאחד.
  3. לוחצים את התערובת בתבנית שטוחה עד שהבסיס אחיד.
  4. מניחים בצד את התבנית ועוברים לשלב הבאה.
  5. בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד שהיא מתחילה להקציף ותשיג מרקם נעים.
  6. מוסיפים את הקקאו ומערבבים לתוך השמנת.
  7. מניחים את תערובת השמנת על הביסקוויטים בתבנית ומשטחים בצורה אחידה.
  8. לאחר מכן, ממיסים את השוקולד עם החלב ומוזגים אותו בעדינות מעל השמנת.
  9. מקררים במקרר למשך 30 דקות לפחות כדי שהעוגה תתייצב.
  10. חותכים לקוביות ומגישים עם רוטב שוקולד נוסף אם רוצים!

עכשיו, כשיש לנו את כל השלבים ההכרחיים, נחשוב לרגע על אפשרויות שדרוג. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים לשכבת השוקולד למי שאוהב טעמים מרקמים, או לקשט עם פירות יער טריים מעל השמנת כדי להביא את כל הקיץ גם איתנו!

שאלות ותשובות

איך שומרים את העוגה לאחר ההכנה?
שומרים במקרר בתוך קופסה סגורה. כך שומרים על הטריות.

אפשר להכין את העוגה הזו יום לפני?
כמובן! זו אחת מהעוגות שהממיצה מחר או יום נוסף לפניה.

האם ניתן להחליף שמנת מתוקה בשמנת צמחית?
בהחלט. יש להשתמש בשמנת צמחית עם 30% שומן לפחות כדי להשיג את המרקם הנכון.

איך שראוי לחמם את השוקולד המומס?
זה הכי טוב לחמם את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות ולהקפיץ כל פעם.

האם ניתן להוסיף פירות לעוגה?
בהחלט! יותר מעניין. פירות כגון בננות או תותים מתאימים מאוד.

האם אפשר להכין את העוגה ללא גלוטן?
אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן, כך שהביסקוויטים יהיו מתאימים לאנשים רגישים לגלוטן.

כיצד ידוע יותר על המתכון?
כשהתערובת מתייצבת, טעמים מתאגדים יחד והם טעים יותר בכל יום.

יכול להוסיף נגיעות של טעמים נוספים לעוגה?
בהחלט! תמציות כמו וניל או ריבת חלב יהיו מצוינות.

האם ניתן להFreeze את העוגה?
כן, אבל חשוב לחתוך לפני ולהקפיא קוביות עטופות היטב.

מהם טעויות נפוצות להכנה?
כדאי להקפיץ את השוקולד לא יותר מדי. שוקולד שרוף יכול להרוס את העוגה.

מתכון זה מייצג את ההנאה שבאפייה ומזוכר אותנו ברגעי האושר שעוגת קרמבו יכולה לספק. בואו נזכיר לחברים, כי מדובר בעוגה שמשגעת את כל מי שטוען. שתפו אותו ברשתות החברתיות שלכם ותראו כמה אהבה это!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
איך להכין קרם בשמל מושלם תוך 15 דקות
הכנת קרם בשמל מצוין וטעים שום דבר לא משתווה לטעמו המדהים של קרם בשמל רך ונימוח על פני פשטידה, לזניה או...
קרא עוד »
מרץ 17, 2025
עוגת גבינה עם אוכמניות של קרין גורן שתשגע אותך
עוגת גבינה עם אוכמניות משגעת אם אתם מחפשים את המתכון המושלם לעוגת גבינה, הגעתם למקום הנכון! עוגת...
קרא עוד »
ינו 18, 2025
אוסובוקו בתנור מתכון שיעיף אתכם לשמיים
אוסובוקו בתנור - המתכון המושלם מנה צבעונית, מלאה בניחוחות ובטעמים מרגשים יכולה לשדרג כל ערב משפחתי....
קרא עוד »
מרץ 11, 2025
נגישות