עוגת פרווה הכי טעימה שיש שתשנה לכם את היום
"`html
עוגת פרווה הכי טעימה שיש
אי אפשר לטעות, עוגת פרווה היא אחת מהממתקים המושלמים ביותר שקיימים. לא משנה אם אתם חוגגים מסיבת יום הולדת, מפגש משפחתי או פשוט מתחשק לכם להתפנק, עוגת פרווה יכולה תמיד להתאים. היא לא רק שההכנה שלה קלה, אלא היא גם משגעת, מדהימה וממכרת. כל ביס ממנה נעשה ממש ללקק את האצבעות, וגם אנשים שאינם צמחונים ימצאו את עצמם מוסיפים חתיכה נוספת לצלחת.
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי ומנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתקדם להכנה, חשוב לדעת מה אנחנו צריכים. אספנו עבורכם את המצרכים השווים ביותר שיבטיחו לכם את עוגת הפרווה הכי טעימה שיש.
- 2 כוסות קמח
- 1.5 כוסות סוכר
- 1.5 כוסות מים חמים
- 1 כוס שמן צמחי
- 1/2 כוס קקאו איכותי
- 2 כפיות סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (לטבעונים אפשר להשאיר את זה מחוץ למתכון)
בתהליך ההכנה, אנחנו יכולים גם לחשוב על תחליפים עבור משקאות דמוי חלב או שמנים למי שמעדיף מצרכים בריאים וללא גלוטן, אפשר גם להשתמש בקמח תפו”א למשל.
שלבי ההכנה
ועכשיו, מתקרבים לרגע האמת. רגע שבו נלמד איך להכין את העוגה המדהימה הזו!
- כדי לחצות את המסלול בצלחה, נתחיל בחימום של תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, נשפוך את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, סודה לשתייה ומלח.
- בקערה נפרדת, נערבב את כל החומרים הנוזליים: מים חמים, שמן ותמצית וניל.
- נשפוך את התערובת הנוזלית לתוך היבשה, ונערבב ביסודיות עד שהתערובות יתמזגו בצורה מושלמת.
- אם החלטנו להוסיף אגוזי לוז, זה הזמן לקפל אותם בצורה זהירה לתוך התערובת.
- נקחת תבנית ואותה לשמן, אז נשפוך את התערובת האלוהית פנימה.
- נכניס לתנור ונאפה במשך כ-30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
- נחכה בהתרגשות כשתנור מתרקם עד שהעוגה מתקררת לגמרי, ואז נחתוך ונתפנק – בכל כיס בפה!
לא לשכוח, אם מתחשק לכם לשדרג את העוגה, תוכלו להוסיף פנימה שוקולד צ׳יפס, פירות יבשים או להכין ציפוי שוקולד מעל – זה פשוט יותר מעלף!
שדרוגים אפשריים
עכשיו אחרי שהכנתם את העוגה, הגיע הזמן לתת לה מראה קונצפטואלי של השף הפרטי שלכם! מה דעתכם על הכנות אווריריות לקישוט?
- ציפוי שוקולד מריר מומס.
- פירות יער טריים עם קונפייט סוכר.
- גנאש קוקוס עם קוקוס טחון לאורחים שמתים על קוקוס.
- קצפת פרווה על בסיס חלב סויה עם תמצית וניל.
כל התוספות הנ"ל מוסיפות نגיעה נוספת ואת הטעם המושלם לעוגה, ועושים אותה לייחודית עוד יותר!
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות אם לא מצליחים להוציא את העוגה מהתבנית?
מומלץ לקחת את התבנית ולגמר את הפינות בעזרת סכין. עם קצת סבלנות, העוגה תשתחרר בקלות.
האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
בהחלט! תעטפו אותה טוב בניילון נצמד, ותוכלו לשמור ל-2-3 חודשים.
מה אפשר לשים במקום קקאו?
מומלץ לנסות כונחיה עם אבקת חרובים, זה ייתן לעוגה טעם שמעט מתוק ומיוחד.
מה ניתן לעשות עם שאריות העוגה?
שאריות עוגה מצוינות עבור קינוחי פרפה – פשוט חותכים לחתיכות קטנות, מערבבים עם שמנת או יוגורט, ומקשטים בפרי יער.
כמה קלוריות יש בעוגה הזו?
זה תלוי בכמויות שאתם מכינים, אבל בממוצע עוגת פרווה עם כוס שמן תכיל בסביבות 200 קלוריות לחתיכה.
האם ניתן להפוך את המתכון ללא גלוטן?
כן, בהחלט! פשוט השתמשו בקמח ללא גלוטן במקום קמח רגיל!
כמה זמן צריך להמתין כדי שהעוגה תתקרר?
מספיק להמתין כשלושים דקות לפחות, עד שהיא מתקררת לחלוטין.
האם העוגה מתאימה גם לנטורליסטים?
כמובן! כל אחד יוכל לשדרג אותה לפי טעם אישי.
מאיפה אני יודע שהעוגה מוכנה?
כשהקיסם יוצא יבש זה סימן שהעוגה מוכנה, אל תהססו לבדוק בסביבות חצי שעה.
האם אני צריך לאפות בתבנית מסוימת?
מומלץ לאפות בתבנית מתכות, אך תוכלו גם להשתמש בתבניות סיליקון.
כל מתכון הוא לא רק אוכל, אלא רגעים משותפים, חוויות משפחתיות וזכרונות. נמשיך לשתף ולחגוג את מתכוני הבית המדהימים שלנו. תאלצו לדעת, אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים!
"`