עוגת סולת בחושה שתכבוש את הלב והחיך שלך
עוגת סולת בחושה מדהימה – מתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
אחת העוגות הקלאסיות, אשר תמיד מצליחה להפתיע ולענג, היא עוגת הסולת החישוקה. זה אפילו הצליח לנו בבית לאן בסיום ארוחה, תוך התלהבות והתמוגגות! מה יש בה שעושה אותה כל כך אגדי? אולי זו התשתית הנימוחה שלה, אולי השילוב המושלם של טעמים או העובדה שהיא פשוט תמיד מצליחה לשמח את כל מי שטועם ממנה. שלא נדבר על האופן שבו היא נמסה בפה, משאירה אותנו עם טעם מתוק על השפתיים ואירוניה שלפעמים ברור שנוכל לאכול עוד חתיכה. 🍰
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מותאם ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול אל תוך המתכון, נשמח להזכיר שהכל מתחיל ברכיבים. אז נשמע מה צריכים בכדי להכין את העוגה המהממת הזו:
- 1 כוס סולת (160 גרם)
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 1 כוס שמן (240 מ"ל)
- 1 כוס יוגורט (250 גרם)
- 3 ביצים
- 1 כוס אגוזים קצוצים (אופציונלי)
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה (8 גרם)
- 1 כפית וניל סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס שטוחה של תמצית תמרים או דיבוק (אופציונלי)
ואם אתם בעניין של שינוי, אפשר לצורך הצעת גרסה טבעונית, להחליף את הביצים עם 1/4 כוס של מחית תפוחי אדמה או 1/4 כוס של טחינה.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להתחיל במלאכה! הסוד כאן הוא לפעול שלב אחר שלב, להרגיש את הגבולות והכיף שבדיוק במרכיבים אל הדלקים היחודיים אלו.
- נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, ננוע את הסולת, הסוכר, הסודה לשתייה, מלח ווניל יחד.
- בקערה נפרדת, נכה את הביצים ונוסיף את השמן והיוגורט. נטריף עם מטרפה עד שהתערובת חלקה.
- נוסיף את התערובת הרטובה לתערובת היבשה. נערבב בעדינות עד שהתערובות מתאחדות אך לא נמעיץ.
- למי שאוהב אגוזים, נוסיף את האגוזים הקצוצים לתערובת.
- מעבירים לתבנית אפייה (רצוי בגובה נמוך) ומשטחים.
- נאפה במשך 30 דקות או עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב כהה.
- נסיר מהתנור ונניח להתקרר לפני החיתוך לנתחים.
עכשיו, כשיש לנו את העוגה המושלמת, אפשר להתחיל לשדרג! חשבתם על תוספות? יש כאן כמה רעיונות מדליקים שיכולים לקחת את העוגה הזו לרמה חדשה:
- בננות פרוסות לפני האפייה.
- שוקולד מריר קצוץ להפתעה נהדרת.
- קוקוס קלוי מפוזר על התחתית, יוצר טעם טרופי משוגע!
- קמצוץ קינמון, למי שאוהב טעם מחמם.
- סיומת עם קצפת או גלידה בצד.
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
בטוח! עוגת הסולת בהחלט יכולה להיכנס למקפיא. רק נעטוף אותה היטב בניילון נצמד על מנת למנוע קיבוץ ריחות.
כמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקרר?
העוגה תישאר רעננה במקרר עד שלושה ימים. רק אל תשכחו! ככל שמתרחקים מהמועד ההכנה, היא עלולה לאבד מעט מהאווריריות שלה.
האם יש אפשרות להכין את העוגה ללא סוכר?
בהחלט! ניתן להחליף את הסוכר בדחיסה של תמרים או ממתיקים טבעיים אחרים, כמו ממתיק כשר.
איזה סוג אגוזים הכי טובים לעוגה?
אנו ממליצים על אגוזי פקאן או אגוזי מלך, אך גם שקדים או לוז יכולים להוסיף טעם נוסף.
האם אני יכול לשדרג את העוגה עם רטבים?
לחלוטין! רוטב שוקולד או רוטב תמרים יכולים לקחת את העוגה לרמה חדשה.
האם כדאי להוסיף שוקולד מריר?
בהחלט, שוקולד מריר קצוץ זה תוספת משגעת! הוא ייתן טוויסט למתיקות ויעשה את העוגה הכי טעימה שיש.
האם ניתן להכין עוגה קטנה יותר?
בהחלט! אפשר להפחית את הכמויות בהתאם ולשמן תבנית קטנה יותר.
באיזה תהליך של הכנה יש טיפים מיוחדים?
החשוב כאן הוא להקפיד לא לערבב יותר מדי, לתת לסולת להספיג את הנוזלים.
למה הסולת היא החומר הסודי של המתכון הזה?
הסולת יוצרת טקסטורה מאוד מיוחדת, יש לה תכונה מרקמת שהיא מאוד מאתגרת להצליח להכין עוגות אחרות.
איך אני יודע שהעוגה מוכנה?
בדקו בעזרת קיסם עץ; אם יוצא יבש, העוגה מוכנה! אם לא – נכנס לעוד כמה דקות.
אז זהו, עכשיו כשאתם יודעים את כל הסודות, רק נשאר לכם לנסות להכין את העוגה המדהימה הזו, למשגע את בני המשפחה והחברים עם טעמים וניחוחות שלא יוכלו להשיג בשום מקום אחר. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם, כדי שגם אחרים יכולים לטעום!