עוגת נס קפה עם אגוזים וקוקוס שתשגע אתכם
עוגת נס קפה עם אגוזים וקוקוס
נראה כי לכל אחד מאיתנו יש את המתכון המיוחד שמביאה אמא, אחת ששום עוגה אינה מתחרה בה. זה הזמן לחשוף אותו – עוגת נס קפה עם אגוזים וקוקוס. מדובר במנה עילאית, כזו שתשאיר אתכם עם טעם מתוק ומדהים, שכולם יישארו בהלם מהטעם הממכר שלה. לא מדובר סתם בעוגה, אלא במשהו שקצף השמנת והקפה יברו אתכם מייד לאורח החיים הרגוע של סבתא, בין כוס קפה לעוגה על השולחן. אז בואו נתחיל לפצח את המתכון המושלם הזה, שנעשה בקלות רבה. אם אתם חובבי קפה וממתקים, תשמרו את המתכון הזה בכל לב.
זמן הכנת המתכון: 45 דקות, רמת קושי: בינונית, מספיק ל-12 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 12 מנות
הרכיבים הדרושים
לחיים המושלמים של עוגת נס קפה עם אגוזים וקוקוס, אנחנו זקוקים לכל המרכיבים האדירים הללו שיביאו את הטעמים המעלפים הללו לחיים:
- 150 גרם חמאה רכה
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 2 כוסות קמח חיטה
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כוס קפה מוכן (יכול להיות גם נס קפה)
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (כל אגוז שתבחרו, אגוזי מלך או פקאן נהדרים)
- 1/2 כוס קוקוס טחון
- 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ (אופציה לשדרוג)
עכשיו, לגבי רכיבים חלופיים – אין בעיה! עוגה זו יכולה להיות טבעונית על ידי שימוש בחמאה צמחית וביצים חילופיות כמו טחינה או פשתן כתחליף. אם אתם רגישים לגלוטן, תוכלו להשתמש בקמח שקדים במקום קמח החיטה. כך תיהנו ממרקם אוורירי שאי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות.
שלבי ההכנה
לאחר שהתאספנו עם כל המרכיבים הנהדרים, הגיע הזמן להתחיל את ההכנה. מדובר בשיטות פשוטות שיביאו את התוצאה המושלמת:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים בקערה את החמאה הרכה והסוכר ומקציפים עד קבלת תערובת קלה ולבנה.
- מוסיפים לתערובת את הביצים אחת אחרי השנייה, מקציפים היטב לאחר כל הוספה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח ואבקת הסודה לשתייה.
- מוסיפים לתערובת הקמח את התערובת עם הקפה והחלב, ולבסוף את האגוזים והקוקוס.
- יוצקים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור 30-35 דקות, עד שהעוגה מושלמת וזהובה על פני השטח.
- מוציאים ממנה ומניחים לה להתקרר מעט לפני ההגשה.
במהלך זמן האפייה, הבית יתמלא בניחוחות מעלפים שיגרמו לכולם ללקק את האצבעות. דמיינו את האגוזים והקוקוס נמסים בפה. פשוט משגע!
שדרוגים אפשריים
בשדרוגים אפשריים, אין גבולות! אתם יכולים להוסיף שוקולד מריר לקערת התערובת, לערבב עם תפוחים קצוצים דק או אפילו להכין את העוגה עם תמצית וניל לשדרוג טעם אהוב נוסף. וגם, יכול להיות סופגנייה עם שכבת קפה עליונה, כמו קצפת של נס קפה. כמו שאומרים – מה שיצא מהמקל, אהוב על הלב.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את העוגה הזו ללא סוכר?
על פי הניסיון שלי, ניתן! נסו להשתמש בסוכר קוקוס או דחוסי תמרים – הם יביאו את המתיקות הנדרשת וגם יוסיפו ערכים תזונתיים.
ומה עם הגלוטן, יש אופציה?
בהחלט! ניתן להכין את העוגה עם קמח שקדים או קמח כוסמין, ואז היא תהפוך לעוגה בריאה יותר ולא פחות טעימה.
האם אני יכול לשמור את העוגה במקרר?
כן, העוגה יכולה להישמר במקרר יומיים שלושה, אבל אני ממליץ לאכול אותה טריה – אחרת, מישהו עלול לעלות על השולחן ולקחת אותה.
תוך כמה זמן אפשר לצפות את העוגה עם שוקולד?
לאחר שהעוגה התקררה, תוכלו להמיס שוקולד מריר או חלב ולצפות אותה עוטפת בניחוח המשגע שלה.
אם אין לי קוקוס, מה אפשר לשים במקום?
כמובן! אפשר לשים שומשום או אכל לשדרוג טעמים. שימו לב, שהקוקוס מוסיף גם רכות.
האם ניתן להכין את העוגה הזו בצורה טבעונית לחלוטין?
בהחלט! תוכלו להמיר כל רכיב בעזרת תחליפים טבעוניים מתאימים כגון חלב שקדים, חמאה צמחית וביצת פשתן.
אפשר לשמור את העוגה הזו בהקפאה?
כן, עוגת נס קפה יכולה להישמר בהקפאה במשך חודשיים. רק יש לוודא לעטוף אותה היטב בניילון נצמד.
מה אם אני רוצה לעטר את העוגה? האם לא יראו את הקפה?
לא יקרה כלום! תוכלו לעטר עם ציפוי של קצפת מקפה, ובכך להראות את הצבע מהקפה.
האם העוגה מתאימה לאירוח?
בהחלט! עוגת נס קפה עם אגוזים וקוקוס היא מושלמת לאירוח – כל אחד יכול לקחת חתיכה ונשאר עם טעם אגדי בפה.
האם יש דרך לשדרג את המתכון הזה לעוגיות?
בוודאי! הכל תלוי בגודל המנה שתרצו להכין. עיצבו כדורים קטנים והכניסו לתנור באותו אופן. cada של שיהיה ממש מגניב!
בסופו של דבר, העוגה הזו היא פשוט מדהימה – מושלמת לכל ארוחה, כמטעם עם קפה בבוקר, או כקינוח מפנק. כאן, אוכל ותרבות מסייעים ליצירת זיכרונות מתוקים של סבתא ואמא. לא לשכוח לשתף את המתכון המעלף הזה עם החברים והמשפחה, פשוט לעצב את הרגעים שלכם ברגעים מיוחדים!