עוגת טחינה 10 דקות שתענג את כל המשפחה

עוגת טחינה מושלמת ב-10 דקות

אם יש משהו שמסוגל לשדרג את כל פינה במטבח שלנו בריח משגע ושיר געגועים לראשית המאה ה-21, זה בהחלט עוגת טחינה. כן, כן, במשך שנות רבות מתברר, זו לא רק טחינה שמכינה לנו סלטים הממרחים על פיתה – מדובר כאן בשוקולד של עוגות. העוגה הזו מתהדרת בטעמים עדינים ובמרקם אוורירי, כאשר כל ביס ממנה גורם לכם לרצות ללקק את האצבעות ולחזור לעוד. במתכון הזה, אנחנו הולכים להציג לכם מתכון מדהים של עוגת טחינה שתוכלו להכין בפחות מעשר דקות, שתשאיר את האורחים שלכם פעורי פה. בנוסף, זו אפשרות נהדרת למי שמחפש קינוח בריא, דל פחמימיות, ואפילו טבעוני!

זמן הכנת המתכון: 10 דקות

  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך המושג 'עוגת טחינה', חשוב שתכירו את המרכיבים שיהפכו את היצירה שלכם לאגדה. כל אחד מהם נבחר בקפידה כדי להביא את הטעמים המושלמים.

  • 1 כוס טחינה גולמית (מדהים, נכון?)
  • 3/4 כוס סוכר חום (לא סוכר לבן – כאן אנחנו במצב מוצר טבעי)
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס קקאו איכותי (אין חוסכים על הקקאו, כי זה מה שעושה את כל ההבדל)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח (כי כל עוגה צריכה את הטאצ' הזה)
  • 1 כפית תמצית וניל (אם רוצים לנסוע בטעמים)
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים (לשדרוג המושלם)
  • שמן או ספריי שמן לשימון התבנית

חלופות למרכיבים

אז אם אתם טבעוניים, אתם יכולים להשתמש בסוכר תמרים במקום סוכר חום, ולטחינה עצמה יש גם סוגים טבעוניים לחלוטין. כל שינוי בסוכר גם ישפיע על המתיקות, אז מומלץ לנסות ולשחק עם הטעמים. ואם לא תמצאו קקאו איכותי באיכות גבוהה, אתם עלולים לפספס את הקסם.

שלבי ההכנה

כאן מגיע הקטע המוצלח! כאשר נתחיל, תהיו מופתעים כמה זה קל ומהיר להכין את העוגה העדינה הזו.

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. שמים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה – סוכר, קקאו, מלח, סודה לשתייה.
  3. מוסיפים את הטחינה, המים ותמצית הווניל. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  4. מעבירים לתבנית משומנת (למנוע הפתעות לא נעימות אחרי האפייה) באורך 20 ס"מ.
  5. תוקעים את התבנית לתנור ומבשלים כ-20-25 דקות.
  6. בודקים בעזרת קיסם או שמץ של מקל אם העוגה מוכנה (אם קיסם יוצא יבש – היא מוכנה, אם לא – תנו לה עוד כמה דקות).
  7. מוציאים, נותנים לעוגה להתCool למספר דקות.
  8. חותכים לפרוסות ומקשטים באגוזים קצוצים מעל. נעים להגיש עם מעט סוכר אבקה – ולא, אין צורך להרגיש רע!

שדרוגים אפשריים

נשתף אתכם בכמה רעיונות לשדרוגים קלילים שתוכלו להוסיף לעוגה ולהפוך אותה למושלמת גם עבור האורחים היותר בררנים. אפשר להוסיף שוקולד צ׳יפס, מיני מקרונים, או אפילו קוביות פירות יער למי שאוהב הפתעות. אפשרות נוספת היא להכין גבינה על בסיס טופו עם סוכר וניל ולהוסיף שכבת גבינה על העוגה – זה יוסיף נפח והפתעה.

שאלות ותשובות

רציתי להשאיר את העוגה יותר זמן בתנור, אבל אני פוחד שהיא תתייבש. כמה זמן אפשר להשאיר?
מהנסיון שלי, רוב העוגות מתייבשות קשות אם משאירים אותן יותר מדי זמן. הקפידו לבדוק עם קיסם אחרי 20 דקות. אם הוא יוצא יבש – סימן שהיא מוכנה!

האם אפשר להשתמש בטחינה עם טעמים כמו שוקולד?
בהחלט! זה ישדרג את הטעם לממדי על ואפשר יהיה לטעום את הטחינה בכל לקיחה.

האם אפשר להשתמש בקמח במקום טחינה?
רק אם אתם שולים את המתכון המסורתי, אך קחו בחשבון שהמרקם יהיה שונה לחלוטין.

נשארה לי עוגת טחינה. איך אני שומר את הטריות שלה?
שימו את העוגה בקופסה אטומה במקום קריר. עוגת טחינה נשמרת היטב לקראת שבוע, אבל אני בספק אם תצליחו להחזיק מעמד כך הרבה זמן.

האם אפשר להחליף את האגוזים באגוזי לוז?
בהחלט! זה ממש יוסיף ניחוח אגדי ליצירה שלכם. אפשר גם לשדרג לפקאנים או אפילו קוקוס טחון.

האם ניתן להקפיא את העוגה?
כמובן. הקפיאו בקופסה אטומה ואפילו אחרי כמה שבועות, היא עדיין תצא פשוט משגעת.

האם אפשר לחתוך את העוגה לחתיכות קטנות במהלך האפייה?
לא מומלץ. החתיכות עשויות להתקשות כשהן נופלות. המתן לסיום הבישול.

איך זה שונה מעוגות רגילות?
לדעתי, בשיטה הזו ישמה את עקרון החיבור בין האוכל למרכיבים הטבעיים שלו, ומסיבה זו זה ייחודי ועוד לא הצליחו לערער את הכנת לחם ועוגות שמדמות את הטובות ביותר בסביבה.

יש סיבה להיות מודאג אם העוגה לא תופסת גובה?
כשהעוגה מתייצבת, היא עלולה לא לתפוס גובה כמו עוגות אחרות – אל תדאגו! השוקולד ייתן לרפפות את היכולת הזו.

מה כדאי לשרת עם העוגה?
אולי גלידה שמנמנה או קצפת על בסיס קוקוס. אך השכבה העליונה של אגוזים קצוצים תעשה פלאים!

עוגת טחינה הזו היא חוויית טעמים מקסימה ומושלמת לכל מצב רוח או אירוע. אם אתם חושבים להפתיע את החבר'ה עם קינוח מהנה, אין ספק שזה מה שאתם צריכים! אז רוצו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, תמצאו את עצמכם ללקק את האצבעות, והילדים שלכם יזכרו אתכם לדורות הבאים על העוגה המושלמת הזו!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
סרטן שלפוחית השתן אחוזי נכות: מה חייבים לדעת?
```html סרטן שלפוחית השתן ואחוזי נכות: כל מה שצריך לדעת סרטן שלפוחית השתן הוא אחד מסוגי הסרטן הנפוצים...
קרא עוד »
דצמ 24, 2024
מה אסור לאכול אחרי כריתת כיס מרה? גלה עכשיו!
```html מה אסור לאכול אחרי כריתת כיס מרה? כשמדובר על חיים לאחר כריתת כיס מרה, השולחן שלנו משתנה לגמרי....
קרא עוד »
נוב 26, 2024
כמה תינוק בן יומיים צריך לאכול: המדריך המלא
```html כמה תינוק בן יומיים צריך לאכול? כשהתינוק שלך נולד, אחד מהשאלות הראשונות שעולות - כמה הוא צריך...
קרא עוד »
דצמ 31, 2024
נגישות