עוגת גבינה ללא פחמימות וסוכר שתשנה הכל!
עוגת גבינה ללא פחמימות וסוכר – מתכון מדהים לטבעונים ולבריאים!
בואו נדבר על מתכון שהוא משגע, אגדי וכמובן, הכי טעים שיש. עוגת גבינה ללא פחמימות וסוכר. כן, שמעתם נכון. מדובר בעוגה שתציל אתכם מכל התשוקות למתוק בלי להרגיש שום רגשות אשם. היא נימוחה, אוורירית, ומי שלא יידע שהיא נטולת פחמימות וסוכר, יחשוב שהיא מתכון של סבתא המוכשרת. מתכון זה מתאים לכולם – רגלי דיאטה, חובבי מתוקים או פשוט מי שזה עתה רצה לפנק את עצמו בעוגה מושלמת.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: בין קל לממוצע
- מגישים ל-10 מנות
אז תארו לכם… אתם יושבים על הספה, בוהים בטלוויזיה, ולפתע עולה בכם החשק למשהו מתוק. ובכן, זו ההזדמנות שלכם לאמץ את הכישורים הקולינריים שלכם! הרי כולנו יודעים מה זה אומר כשיש עוגת גבינה בסביבה – ארומה לא מהעולם הזה, טעמים שיתמזגו יחד בצורה מושלמת, וכל זאת בלי להרגיש רע אחרי שמסיימים פרוסה… או שתיים. אז בואו ניגש לשלבי ההכנה.
הרכיבים הדרושים
בשעות האחרונות חיפשנו את המרכיבים המושלמים כדי שהעוגה הזו תהיה מגה מדהימה, ומצאנו את השילובים המנצחים. כך שתראו איך המשיח מגיע גם במטבח:
- 500 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי (כמו פילדלפיה)
- 4 ביצים גדולות
- 200 מ"ל שמנת מתוקה (או שמנת צמחית)
- 1/2 כוס ממתיק סטיביה (או ממתיק אהוב אחר שלכם)
- 1 כוס קקאו איכותי (לגרסה שוקולדית, לא חובה)
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1/4 כפית מלח
עכשיו, אתם בטח שואלים את עצמכם, מה אם אנחנו נצטרך גרסה טבעונית או ללא גלוטן? יש לנו למענכם פתרונות! גבינת שמנת ניתן להמיר בטופו גולמי כמסמיך, שמספיקות לו ביצים קמח שקדים או קמח קוקוס. שימו לב – תתאמו את המצרכים לטעמים שלכם ותשמרו על הגירסה הבריאה.
שלבי ההכנה
וכעת, הגיעה השעה לגלות איך זה קורה בסעיף המרגש של המתכון הזה!
- פותחים את התנור על טמפרטורה של 160 מעלות צלזיוס.
- מניחים את גבינת השמנת בקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים ביצים אחת אחת ומערבבים היטב.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ואת הממתיק.
- מוסיפים את תמצית הוניל ושמים מלח.
- אם רוצים גרסה שוקולדית, מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב.
- שמים את התערובת בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
- אופים במשך 40 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת.
- כשהעוגה מוכנה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור סגור במשך 10 דקות נוספות.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין לפני שהופכים אותה למעברים בצד השני.
עכשיו, כשגמרתם להניח את העוגה בתנור, נשאר לכם זמן למצמץ את השני שמשגעים בינתיים את החיך. מדוע? כיּ בשלב הזה אתם יכולים להתחיל לעלות על תוספות שאתם הכי אוהבים! האם זה קרם קוקוס משוגע? פירות יער טריים? זרעים או אגוזים קלויים? יש לכם הרבה אפשרויות להפוך אותה למושלמת עוד יותר.
תוספות ושדרוגים
יש לכם רעיונות לשדרוגים? אתם כל כך צודקים! ניתן להוסיף הרבה טעמים או מרכיבים שיעלו את העוגה לגבהים חדשים:
- כוס קצפת עם קקאו.
- שוקולד מריר קצוץ מעל.
- שכבה של פירות טריים כמו תותים, קיווי, או מנגו.
- שדירות של אגוזי לוז קצוצים.
- ממרח שקדים או אגוזים כדי להוסיף טיפת קרמיות.
- תוספת של קינמון לשדרוג טעם הביתית.
העוגה הזו מושלמת מסביב לשעון, ואין טעים ממנה. תדמיינו את עצמכם פותחים את המסיבה עם פרוסות מתוקות בסגנון שווארמה – המוזיקה מתנגנת, קוראים לחברים, והעוגה הזו מרכזת את תשומת הלב!
שאלות ותשובות
מהי הסיבה לבחור בגבינת שמנת? גבינת שמנת היא חומר בסיס מצוין שנותן טעם עשיר לעוגת גבינה. היא מקנה רכות ונימוחות.
האם ניתן לשמור את העוגה במקרר? בהחלט! העוגה נשארת טרייה במקרר עד שבוע, והטעמים אפילו משתבחים עם הזמן!
האם ניתן להקפיא את העוגה? כן, אפשר להקפיא אותה. איכסנו אותה בקופסה אטומה, ובשהות במקפיא היא יכולה להחזיק מעמד עד כחודש.
מה עושים אם העוגה לא מתייצבת? לעיתים זה קורה אם תנור לא חם מספיק. מומלץ לאפות עד שהחלק העליון מתייצב.
האם יש אפשרות להכין גרסה טבעונית? כן, יש להמיר את גבינת השמנת בטופו. בדיוק באותו אופן, שמים ביצים חלופיות כמו מקטורן או טחינה.
איך לעצב את העוגה? אתם יכולים לעצב את העוגה כמו שרק תדמיינו. השתמשו בהקצפת קצפת, או שכבות פונדנט מתוק!
האם ניתן להשתמש בשוקולד לחלופה? בהחלט. שוקולד מריר או שוקולד חלב יכולים להוסיף טעם מעולה.
מהי כמות הסוכרים המומלצת? שימוש בממתיק סטיביה מומלץ, אך כל ממתיק אחר יתאים לכם.
האם מדובר בעוגה דלת קלוריות? זו עוגה דלת קלוריות, אבל המומלץ היא לא לאכול את כולה בבת אחת.
באילו פירות ירכיבו את העוגה? המומלצים ביותר הם תותים, אוכמניות ופירות טריים שיש לכם במקרר. הם נותנים טוויסט טעים!
לסיכום, אנו מקווים שנהניתם מהמתכון שלנו. עוגת גבינה ללא פחמימות וסוכר היא לא רק בריאה, אלא גם טעימה בטירוף. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות כדי שגם החברים שלכם ייהנו מהטעם המענג הזה!