עוגת גבינה אפויה פשוטה ללא בסיס – המתכון המנצח!
עוגת גבינה אפויה פשוטה ללא בסיס
יש משהו כל כך מושלם בעוגת גבינה אפויה, ממש כמו שנעשה בבית של סבתא, שנותנת לנו תחושת חום וביתיות. המילה "פשוטה" לא אומרת "פשוטה" במובן של לא טעימה, אלא להיפך – מדובר בעוגה מדהימה, ממכרת ואגדי. הפקה שלה היא כל כך מהנה, כמו משחק ילדים, והתוצאה? גבוה, נימוח ונמס בפה. כשאוכלים חתיכה, אי אפשר להפסיק. אפילו אחד או שניים? לא, כאן מדובר באכילה של הרבה יותר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 50 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהגחלת של הרצון להכין את העוגה האדירה הזו בוערת, הגיע הזמן לגלות מהם הרכיבים שנצטרך. העוגה הזו מתהדרת בחומרים פשוטים, מצרכים שקל למצוא בכל מטבח, אבל השילוב ביניהם יוצר קסם שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו.
- 600 גרם גבינת מסקרה (או גבינת שמנת)
- 200 גרם סוכר
- 2 ביצים
- שקית וניל (או תמצית וניל)
- 200 מ"ל שמנת מתוקה (או שמנת להקצפה)
- לימון (למיץ ולגרידה)
- קורט מלח
שלבי ההכנה
וכך נתחיל את מסע ההכנה שלנו לעוגה המדהימה! כשכל החומרים מוכנים, נשתדל להרגיש כמו שפים, גם אם בבית. תהליך ההכנה קל, מהיר ולא ידרוש מכם לשהות במטבח שעות ארוכות.
- עורכים את התנור על טמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס (אוויר חם).
- בקערה גדולה, מערבבים את גבינת המסקרה עם הסוכר עד שהתערובת חלקה ואחידה.
- מוסיפים את הביצים, אחת אחת, וממשיכים לערבב.
- מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים.
- פולטים את השמנת המתוקה ובוחשים עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את מיץ הלימון ואת גרידת הלימון ורבע כפית מלח.
- מעבירים לתבנית אפייה משומנת ומוסיפים לתנור לשעה של אפייה.
- כאשר משך האפייה הסתיים, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור שסוגר על עצמו כ-30 דקות נוספות.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומשרים אותה להתקרר במקרר לפחות 4 שעות (ואם אתם מתאפקים, אז גם לילה שלם).
- כשמחכים ברקע, כדאי לחשוב על תוספות והגשת העוגה: ריבה, פירות טריים או קצפת על גבי העוגה יוסיפו לה טעמים משגעים!
מרכיבים חלופיים
אז מה אם אתם צמחוניים או טבעוניים? אפשר להשתמש בגבינת אגוזים טבעונית או לגרסה קלה יותר עם טופו! פשוט הנה טוויסט שאתם יכולים להוסיף. הדילמה כאן היא פשוטה – אהבה לאומנות האפייה לא מתה, אלא שואפת להיות מגוונת.
שדרוגים ותוספות אפשריות
זו ה-עוגת גבינה המושלמת אבל אם תרצו להפתיע ולהתחדש, יש לכם אינספור אפשרויות!
– שדרגו עם פרוסות תפוחים מקורמלות – פשוט מדהים
– הוסיפו לתערובת פרוסות של שוקולד מריר איכותי שקולף – תוספת משגעת
– למי שאוהב מתקף חמצמץ, תפוזים או קיווי יוסיפו טוויסט מעניין
– זרקו לחצי שעה מקפאת יוונית/שקדים קצוצים להצלבה בצלחת – הכי טעים שיש!
– עדיף להגשה עם קצפת טרייה או סורבה, ממש נמס בפה
שאלות ותשובות
כמה זמן ניתן לשמור את עוגת הגבינה במקרר?
העוגה שומרת על טריותה במקרר עד שבוע, אבל אתם תראו שהיא תיעלם הרבה קודם.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט! ניתן להקפיא את העוגה ל-3 חודשים. רק ודאו שהעוגה מכוסה היטב.
מאיזה גבינות אפשר להחליף את הגבינת מסקרה?
אפשר להשתמש בגבינת שמנת, גבינת ריקוטה, או גבינת קוטג'. כל אחד מהם ייתן לעוגה ויביא טעמים משגעים.
למה חשוב להניח לעוגה להתקרר במקרר?
הקירור מאפשר לעוגה להתייצב ולהתיישב, ובכך המסה שלה תהיה נעימה יותר כשמגיע הזמן להגיש אותה.
האם אפשר להכין את העוגה ללא ביצים?
כן! אפשר להשתמש בבננה מוכנה או קמח תפו”ח לערבוב נכון של המרקם.
כמה פירות אפשר לשים בעוגה?
שימוש בפירות בהחלט אפשרי! אוכמניות, פירות יער אפילו פרוסות בננה. השמיים הם הגבול!
מה עושים אם העוגה לא התייצבה?
אם העוגה לא התייצבה, אולי נשארה בתנור זמן קצר מדי, התוצאה היא פחות מוצקה.
האם ניתן לשים צימוקים בעוגה?
למה לא? צימוקים יוסיפו מתיקות ובריאות.
מה קורה אם נמשוך את זמן האפייה?
העוגה תהפוך לאי לכך שהיא לא תהיה אוורירית, אלא יותר כמו פודינג.
האם אפשר לשדרג את הטעמים לפי העדפה האישית?
בהחלט! ניתן להוסיף מעט קקאו, אגוזי לוז, או אפילו תמצית שקדים להעצמת הטעם.
כשהתוצאה והחוויה הם בבחינת מגה חוויה בבת אחת, אתם מוזמנים לשתף את המתכון המיוחד הזה עם חברים או ברשתות החברתיות. תנו להם גם להרגיש את כל הטעמים שמזמינים אותם לחזור עוד פעם ועוד פעם!