עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך שכבשה את כולם
"`html
עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך – המתכון המושלם לחגיגה קולינרית
יש מתכונים שמצליחים להותיר חותם בלב שלנו. עוגת הגבינה האפויה שלנו היא אחת כזו. עם בסיס הבצק הפריך והגבינה הנימוחה שמעליו, מדובר בהשקה של טעמים ומרקמים שמשגעת את כולם! המפגש הזה בין הפריכות של הבצק לבין הרכות והקרמיות של הגבינה הוא פשוט מושלם. אם אי פעם נתקלתם בעוגת גבינה כזו, אתם יודעים על מה אני מדבר! ומה שהכי מדהים? שגם אם אתם לא קונדיטורים מקצועיים, תצליחו להוציא עוגה אגדי וטעימה שיש להוקיר. אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו נכנס למטבח ונכין לנו את המנה הזאת!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 60 דקות
- סך הכל: 90 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 8-10 מנות
המרכיבים הדרושים
עכשיו, כאשר אנחנו בשיא ההתרגשות, בואו נבין מה אנחנו צריכים כדי ליצור את המשקה המושלם הזה. אני מבטיח, כל רכיב כאן הוא חיוני להצלחת העסק!
- 180 גרם קמח לבן
- 100 גרם חמאה רכה
- 50 גרם סוכר
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כפית מלח
- 500 גרם גבינת מסקרפונה
- 250 גרם גבינת שמנת
- 150 גרם סוכר (למלית)
- 3 ביצים גדולות (למלית)
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות קמח תפו”א (קל) – להקניית בריאות
- קצת רסק לימון (אופציונלי, אבל מוסיף חמיצות משגעת!)
מרכיבים חלופיים
אם יש לכם העדפות שונות, אל חשש! תוכלו לעשות שינויים מדהימים. למשל, ניתן להשתמש בגבינת סויה כחלופה לגבינת השמנת כדי להפוך את המתכון לטבעוני. כמו כן, אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס וליצור גרסה בריאה יותר למי שמעוניינים.
שלבי ההכנה
שלבים קלים להכנה מושלמת
אני יודע שזה נשמע מורכב, אבל זה ממש לא! בואו נצא לדרך!
- מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את החמאה הרכה עם הסוכר בעזרת מקצף עד לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב.
- מניחים את הקמח והמלח ושמים יחד, עד לקבלת בצק אחיד.
- מניחים את הבצק בתבנית בקוטר 22 ס"מ ומניחים עליו נייר אפייה. מהדקים את הבצק לכל התבנית.
- אופים את הבצק במשך 15 דקות או עד שהוא מקבל צבע זהוב.
- בזמן שהבצק בתנור, מכינים את המלית: בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינות עם הסוכר עד שהן חלקות.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך ערבוב מתמיד, ואז את תמצית הווניל וקמח התפו”א.
- אם רוצים, מוסיפים את רסק הלימון ומערבבים היטב.
- יוצקים את תערובת הגבינה על הבצק האפוי.
- אופים כ-45 דקות נוספות או עד שהמלית לא רוטטת.
- כשהעוגה מוכנה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים על מנת שתתקרר.
- מוציאים מהתנור ומעבירים למקרר למספר שעות לפני חיתוך.
תוספות ושדרוגים
כמובן, יש תמיד מקום לשדרוגים! אתם יכולים לשדרג את העוגה עם ציפוי של רוטב פירות יער, קצפת או אפילו אגוזים קצוצים מעל כדי להוסיף מרקם נוסף ועושר טעמים. ואם ממש מתחשק לכם לצאת מהקופסה, ניתן להוסיף לקקאו כדי להפוך אותה לעוגת גבינה שוקולדית.
שאלות ותשובות
מה עושים אם הבצק לא מתאחד?
זה יכול לקרות אם החמאה לא הייתה רכה מספיק. פשוט הוסיפו מעט מים קרים עד שהבצק מתאחד.
איך יודעים אם המלית מוכנה?
תמיד תוכלו לעשות מבחן רוטט – אם המלית לא רוטטת במרכז, היא הספיקה!
למה להשתמש בקמח תפו”א?
הקמח מוסיף רכות לראש הגבינה ומונע ממנה להתייבש.
אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
כן, בהחלט! ויש אפילו כאלו שטוענים שהיא טעימה יותר אחרי הקפאה קצרה.
איך ניתן לשדרג את הטעמים של המלית?
כדי לשדרג את הטעמים, מוסיפים קליפת תפוז מגורדת או לק בצק הקטנים ודומיהם.
האם ניתן להשתמש בשוקולד מריר במקום שהגבינה?
בוודאי! זה יוסיף טעם אגדי וטעים לעוגה.
מה הסוד לעוגת גבינה אפויה מושלמת?
האיטיות ואי הטרוף מחזיקים במרכיבים עד שהתערובות מתמזגות יחד בצורה החלקה ביותר שניתן.
כמה זמן כדאי לאפות את העוגה?
לאפייה ראשונית של הבצק קרוב ל-15 דקות ואחרי זה 45 דקות לבצק הגבינה, מקדחים את הזמן השלם של 60 דקות שקדמו לו.
האם ניתן להכין את העוגה באינגליש?
לגמרי! ניתן להפוך למרקם פודינג גבניות משגע גם למרות שאין לא לגמרי גבינה.
מה אם אני רוצה עוגת גבינה דלת קלוריות?
אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס ולהשתמש בגבינות דלות שומן להצעת דל קלוריות.
אני מקווה שהמתכון הזה עשוי לרצות אתכם כמו שהוא רצה אותי. תשתפו אותו ברשתות החברתיות שלכם, שתפו עם חברים ובני משפחה, ובעיקר – תהנו מהעוגה המדהימה הזו! אל תשכחו ללקק את האצבעות!
"`