עוגת בחושה עם שמנת חמוצה – מתכון מנצח שכולם יאהבו!
עוגת בחושה עם שמנת חמוצה – קינוח שמותיר טעם של עוד
מדובר כאן על עוגת בחושה עם שמנת חמוצה שהיא באמת מעלף! כל Bite יחשוף בפניכם את השכבות האווריריות והנימוחות שלה, שיפנקו את החיך שלכם ויעזבו בכם טעם מדהים ונעים. השילוב של השמנת החמוצה נותן לעוגה סוד שיחד עם כל התוספות אפשר לשדרג אותה לסקאלה של ממש – כן, ממש עד לרמה אגדה על פיה כל אחד ירצה ללקק את האצבעות לאורך כל הדרך! אז תסמכו עלינו כאשר אנחנו אומרים – זו העוגה הכי טעימה שיש, שתשדר לכם וייבים של נחת בשבת או בערב משפחתי.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, כשכולנו מוכנים עם החשק ההולך ומתרקם לעוגה הזאת, הגיע הזמן לגלות מה צריך על מנת שהיא תצא מושלמת, נימוחה וגבוהה כמו שצריך. המשימה היא קלה, אז שימו לב!
- 2 קוס כוסות קמח (240 גרם)
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 1/2 כוס שמן (120 מ"ל)
- 1/2 כוס שמנת חמוצה (120 גרם)
- 3 ביצים גדולות
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית וניל מומלץ
- 1/2 כפית מלח
שלבי ההכנה
עכשיו שאנחנו יודעים מה אנחנו צריכים ולא מעט עושים, הגיע הזמן להתעסק בשלבי ההכנה של העוגה המושלמת. זו הרגע שבו קסם קורה!
- חממים את התנור ל- 180 מעלות צלזיוס (או 360 מעלות פרנהייט).
- מניחים בצד קופסה של ביצים, כדי שהן יהפכו לאווריריות – רוצים לדעת? הביצים צריכות להיות בטמפרטורת החדר.
- בקערה גדולה מערבבים את הסוכר והביצים עד שהן הופכות לבלילה חלקה.
- מוסיפים את השמן והשמנת החמוצה ומערבבים שוב.
- בקערה נוספת, נערבב את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, וניל והמלח.
- לאט לאט מקפלים את החומרים היבשים לתוך הבלילה הלחה.
- מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ-40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להתקרר קצת לפני שחותכים ומניחים על צלחת.
מרכיבים חלופיים
למי מכם שחושבים על גרסה ללא גלוטן, ישנה אפשרות נהדרת להשתמש בקמח שקדים במקום קמח חיטה. כמו כן, אם אתם רוצים לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים ב-1/4 כוס של מחית בננה או רסק תפוחים! זה יכול הרבה להפתיע אתכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כל ביס מהעוגה הזאת מציע עולם שלם של אפשרויות. אפשר לשדרג את העוגה הזאת עם שוקולד צ׳יפס או אגוזים קצוצים, אשר יוסיפו לא רק טעם אלא גם עסיסיות. עוד רעיון מעניין זה לזלף על העוגה רוטב שוקולד או קרם פירות יער ולהקרין עליה נצנצים של קקאו! תנו לדמיון להמריא!
שאלות ותשובות
איך לשמור על העוגה טרייה?
נכון, כל אחד מהקינוחים שווה ללקק את האצבעות לאחר ההכנה. עם זאת, כדי לשמור על העוגה טרייה, כדאי להניח אותה במארז או עטופה בניילון נצמד במקרר.
אילו טעמים אפשר להוסיף לעוגה?
שימוש בעשבי תיבול כמו רוזמרין או לואיזה יכול להוסיף לעוגה ניחוח משוגע! אפשר גם לשלב גרגרי פירות כמו פטל, שאותם ניתן יפה לערבב בתערובת.
מה ניתן לעשות אם העוגה פורסת לא בסדר?
אם העוגה לא יוצאת בצורה אידיאלית בגלל השפעת החום או הבלילה הדלילה, אפשר להגיש אותה כקינוח מעניין של פריזאי עם קצפת.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בהחלט! העוגה נשמרת מצוין במקפיא. אפשר להכין אותה מראש ועדיין ללקק את האצבעות כשחוזרים הביתה אחרי יום אינטנסיבי.
איזה משקה מתאים עם העוגה?
מומלץ לשתות לצד העוגה הזו קפה קר או תה לימוני. זה משדרג מאוד את חוויית הקינוח.
למה להשתמש בשמנת חמוצה?
שמנת חמוצה מביאה את הרטיבות שהופכת את העוגה למרקם קל ונימוח, החשוב בכזה מתכון.
אפשר להשתמש בקקאו באבקה?
כמובן! נוסיף מעט קקאו באבקה כדי להחדים את טעמי השוקולד, וליהנות מקינוח שוקולדי במיוחד!
מה יקרה אם לא אשתמש באבקת סודה לשתייה?
עוגת החלווה לא תהיה גבוהה ואוורירית. מומלץ לדבוק במתכון.
האם הכנת את העוגה עם חומרים אורגניים?
בהחלט! אנחנו ממליצים בחום על חומרי גלם אורגניים שיביאו טעמים מעולים.
כמה זמן ניתן לשמור על העוגה?
עוגה הזו יכולה להחזיק מעמד עד שבוע במקרר. כמה טוב לדעת שאתם יכולים לקצור את ההנאה לאורך ימים!
לסיום, אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף את האהבה ברשתות החברתיות, ליידע את החברים ולהתענג על עוגת בחושה שאין כמותה! תיהנו ואל תשכחו ללקק את האצבעות – זה הכי נכון שיש!