עוגיות תמרים מקמח כוסמין ללא סוכר – מתכון קל ופשוט

עוגיות תמרים מקמח כוסמין ללא סוכר

אם אתם מחפשים מתכון שמשלב בריאות, טעמים עשירים ומעט מתיקות ממרכיבים טבעיים – הגעתם בדיוק למקום הנכון! עוגיות התמרים מקמח כוסמין שתיכף נכין הן מאפה מדהים, ממכר ואפילו אגדי. זהו מתכון שלא רק יעשה לכם טוב על הלב, אלא גם יאפשר לכם להתענג על חוויה קולינרית בלתי נשכחת. ובנוסף – הן מתאימות גם לאנשים שמקפידים על תזונה בריאה, אז אתן בהחלט יכולות לשים את כל הפחדים בצד. בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מגיש ל: 15 עוגיות

הרכיבים הדרושים

לפני שניכנס לעובי הקורה, חשוב להזכיר שהעוגיות האלו מבוססות על קמח כוסמין, שמשדרג את המנה בכמה רמות. אם עדיין לא ניסיתם, זה הזמן. הכנת העוגיות הללו ממש קלה ומהירה, ותשאיר אתכם עם טעם של עוד!

  • 200 גרם קמח כוסמין מלא
  • 150 גרם תמרים ללא עצם
  • 75 מ"ל מים חמים (או חלב צמחי)
  • 50 מ"ל שמן קוקוס או שמן זית
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • אולי קצת אגוזי לוז קצוצים או שקדים (למי שאוהב)

שלבי ההכנה

ועכשיו, אחרי שראינו את מרכיבי המתכון, זה הזמן להתחיל בטעימה הקולינרית!

  1. לחלק את התמרים לקטנים ולהניח בקערה עם המים החמים למשך 10 דקות עד שיתרככו.
  2. בינתיים, בקערה נפרדת, לערבב את קמח הכוסמין עם הסודה לשתייה, קינמון ומלח.
  3. לאחר שהתמרים התרככו, למעוך אותם היטב עם מזלג או עם בלנדר, לקבלת פירה חלק.
  4. להוסיף את השמן לתקבץ הקמח ולערבב היטב.
  5. להוסיף את פירת התמרים לתערובת ולערבב עד שהתערובת אחידה.
  6. ליצור קציצות קטנות מהתערובת ולשטח על תבנית עם נייר אפייה.
  7. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות או עד שהעוגיות זהובות.
  8. להוציא מהתנור ולהשאיר להתקרר על רשת.

נראה פשוט? הדמינו את כל הניחוחות שיתמזגו במטבח שלכם. רק לחשוב על התמרים המתקתקים יחד עם הקמח הכוסמין האיכותי. מושלם להצעת כיבוד בריא או כתוספת לקפה של הבוקר.

חלופות וריאציות למתכון

למי מכם שמתחברים לרעיונות חדשים ומחפשים גירסאות שונות, יש כמה אפשרויות נהדרות:

  • בחלופה למים, ניתן להשתמש בחלב צמחי כמו חלב שקדים או חלב אגוזי לוז.
  • אם תרצו טעמים נוספים, אפשר להוסיף מעט זסט של לימון או תפוז לתערובת.
  • לגרסה טבעונית לחלוטין – פשוט דאגו להשתמש בשמן קוקוס ובחלב צמחי.
  • אם אתם רגישים לגלוטן, ניתן לשים קמח ללא גלוטן (אם אתם יודעים שהאופציה הזו מתאימה לכם).

שדרוגים אפשריים

כמובן שאפשר לשדרג את המתכון הזה בכל כך הרבה אופנים:

  • שימו מעל את העוגיות שבבי שוקולד מריר כשהן יוצאות מהתנור.
  • אי לכך, קשטו את העוגיות באגוזי לוז קצוצים או קוקוס קלוי.
  • תוכלו להגיש את העוגיות הללו עם ריבה טעימה או דבש למי שאוהב מתוק (ותשאירו את הדלוחים לשפתיים).
  • ולסיום, אולי רוטב שוקולד מריר מעל? נשמע טוב, לא?

שאלות ותשובות

מה היתרונות של קמח כוסמין?

קמח כוסמין עשיר בחלבון ובסיבים, ומספק מקורות בריאותיים רבים יותר לעומת קמח חיטה רגילה. הוא ידוע בתור "קמח מזין" ויש לו טעם אגנטי ומיוחד.

האם אפשר לשמור את העוגיות למספר ימים?

בוודאי! העוגיות נשמרות היטב במיכל סגור, והן מאוד עסיסיות גם לאחר כמה ימים. אני ממליצה לאחסן במקרר כדי לשמור על הטריות.

אם אין לי תמרים, מה ניתן לשים במקום?

אפשר להשתמש בצימוקים או בפרי יבש אחר, רק שימו לב שהמתיקות שונה בין הפריטים.

האם אפשר להכין את העוגיות ללא שמן?

לגמרי, אפשר לשים במקום שמן רסק תפוחים או יוגורט טבעי. תוצאות מעולות!

באיזה שעה הכי טוב לאכול את העוגיות?

באופן אישי, אני אוהבת לאכול אותן עם כוס קפה בבוקר, אבל הן מושלמות גם כחטיף קל במהלך היום.

האם כדאי לנסות לקשט את העוגיות?

כמובן! קישוטים עם שוקולד נמס, אגוזים או אבקת סוכר עשויים לשדרג את העוגיות בעשרות! תנסי ותראי.

האם אפשר להכין את העוגיות בסגנון בריא יותר?

בהחלט. שימו חמאת אגוזים במקום שמן, זה יוסיף עוד טעם ושמירה על בריאות.

למה לא כדאי להכניס את העוגיות ליותר מדי זמן בתנור?

מכיוון שעוגיות עשויות להתייבש! כדי לשמור על המרקם האוורירי והנימוח שלהן, יש להוציא אותן ברגע שהן משחימות קלות.

האם אפשר להכין את העוגיות בצורה אחרת (כמו עוגה)?

בוודאי! פשוט לשים את התערובת בתבנית עוגה במקום ליצוק לכדורים. זמן האפייה יכול להשתנות, אז שימו לב.

רוצים לשתף את המתכון הזה עם חברים?

אני בהחלט ממליצה! זה מתכון שישאיר להרבה אנשים טעם של עוד, אז למה לא להפוך את זה לערב של כיף בישול עם חברים?

אז קדימה, אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים! שיהיה בתיאבון!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מאכלים עם הרבה קלוריות שיגרמו לכם להפתעה
```html מאכלים עם הרבה קלוריות: מה אתם חייבים לדעת עליהם? מאכלים עשירים בקלוריות הם נושא שמעסיק רבים...
קרא עוד »
פבר 18, 2025
מה מותר לאכול בסעודה מפסקת תשעה באב? גלו עכשיו!
```html מה מותר לאכול בסעודה מפסקת תשעה באב? תשעה באב הוא יום תצפיות, צום והרהורים. אבל רגע, לפני שנחפוץ...
קרא עוד »
ינו 17, 2025
כמה זמן להשאיר שמן קיק על השיער? גלו עכשיו!
```html כמה זמן להשאיר שמן קיק על השיער: המדריך המלא שמן קיק הפך להיות כוכב צומח בעולם הטיפוח והשיער....
קרא עוד »
פבר 02, 2025