עוגיות שקדים ללא קמח שיכבשו את הלב שלכם
עוגיות שקדים ללא קמח קלות להכנה
כשמגיעים הימים החמים של הקיץ, יש משהו שבמים מגיע איתו – הבשורה של עוגיות השקדים שהן קלות להזנה ומדהימות בטעמן. עד כמה הן נמסות בפה? עד כדי כך שאי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות. אם אתם מחפשים מתכון שישאיר אתכם עם חיוך על הפנים ושמאפשר כנפיים לדמיון הקולינרי שלכם, הגעתם למקום הנכון. רוצים להיכנס לממלכת הטעמים והמרקמים? הגעתם בדיוק למנוחה הזו!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מכין כ-20 עוגיות
עוגיות השקדים האלו הן ממכרות. לא סתם הן משגעות את החך ואת כל מי שטועם מהן. כשבני המשפחה יברחו אל הכיור שלכם עם עוד בקשה ל״מישהי צריך עוגיות״, אל תתרגשו. אתם לא לבד. זו האגדה הזו של עוגיות שמצליחות להעלות את מצב הרוח בתוך כמה ביסים. הן מביאות עימן ניחוחות מתוקים שמזכירים את הבית של סבתא. אז בואו נתחיל!
הרכיבים הדרושים
בהכנת העוגיות המושלמות הללו כל רכיב חשוב. כל עוגיה זקוקה לאהבה ולתשומת לב ולדבר הזה שנקרא מרכיבים. כאן תמצאו את הרשימה המיוחדת שלנו:
- 200 גרם שקדים טחונים
- 150 גרם סוכר חום
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית שקדים
- קורט מלח
- אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי)
אם אתם רוצים לגוון, ניתן לשדרג את המתכון: נסו להחליף את השקדים באגוזי לוז או פיסטוקים. זה מוסיף טעם אגדי נוסף!
שלבי ההכנה
כעת כשכולנו ממוקדים, הגיע הזמן להיכנס למלאכת הכנת העוגיות. לדבר הזה קוראים פעולות מדוקדקות שיביאו אותנו לתוצאה המושלמת.
- מניחים את השקדים הטחונים, הסוכר החום והמלח בקערה גדולה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומערבבים עד שהתערובת נעשית אחידה.
- מוסיפים את תמצית השקדים ומערבבים שוב.
- עכשיו מתחילים לגלגל עוגיות קטנות בגודל של כדור פינג פונג ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אם תרצו, מפזרים אבקת סוכר מעל כל עוגיה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ואופים את העוגיות במשך כ-15 דקות או עד שהן מקבלות צבע זהוב.
- מוציאים מהתנור ומתקררים במשך כ-10 דקות לפני הגשתם.
עכשיו, בזמן שהעוגיות נאפות, אתם יכולים להתמקד בשאלה אחת: איך הן יראו כשהן מוכנות? החלום הזה של עוגיות קלות וטעימות שודאי khiến אתכם לא יכולי לחכות!
שדרוגים ותוספות אפשריות
עכשיו, שמא הצלחתם להבין מהעם זה להרגיש את הקסם של עוגיות השקדים, חשבו על אפשרויות לשדרוג. הנה כמה מהן:
- ניתן להוסיף שוקולד מריר קצוץ למתכון כדי להוסיף טעם משגע.
- אוהבים פירות יבשים? תוסיפו צימוקים או תאנים קצוצות לתערובת.
- לטובת החובבים, תוספת של קינמון תיתן טוויסט מיוחד לעוגיות.
- בנוסף, אפשר לשדרג את הקישוט עם שוקולד מומס שישדרג את העוגיות לאגדה של ממש.
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה להכין את העוגיות ללא ביצים?
נכון! אפשר להשתמש בבננה בשלה או בתחליף ביצים ייחודי להרכב שתבחרו. תוצאות יכולות להיות נימוחות ומיוחדות.
האם אפשר להכין את העוגיות עם שקדים קלויים?
כמובן! שקדים קלויים נותנים טעם מדהים. פשוט טחנו אותם לקו המומלץ.
מה אם אני רוצה לשמור את העוגיות יותר זמן?
שמרו את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר. כך תוכלו להנות מהן לאורך זמן.
מה אני יכול לעשות אם אני רוצה עוגיות עבות יותר?
אם תרצו עוגיות גבוהות, הוסיפו מעט יותר חומרי חודר כמו שיבולת שועל או קמח שקדים.
האם ניתן להכין את העוגיות עם אגוזי לוז?
לגמרי! זה מוסיף טעם אגדי ונותן תוצאה לא פחות מדהימה.
כתיבה יוצרת אותי רצון להכין עוגיות נוספות – איך אני יודע שזמני הצלייה מתאים?
בתהליך האפייה, שימו לב לצבע. תוצאה זהובה זה מה שאתם שואפים אליו.
יש חסור בקמח? האם זה משפיע על המרקם?
בעיקרון, עוגיות השקדים טובות بدون קמח, כי השקדים נותנים מרקם נהדר בעצמם.
מה ההבדל בין השקדים הטחונים לשקדים שלמים?
שקדים טחונים יוצרים מרקם עדין וקל להכנה. שלמים ידרשו יותר זמן טחינה.
האם ניתן לשלב אגוזים נוספים?
כמובן, זה יכול להיות פיצוח מרשים עם אגוזי פקאן או קשיו. אל תתביישו!
מה לעשות אם העוגיות יוצאות לי רכות מדי?
אם זה קורה, בדקו אם אפיתם מספיק זמן. עליכם להיות זהירים כדי לא לבזבז את המעט שמצליח לשרוד.
לבסוף, מי שאין לו הכול או שמרגיש שהקסם נפגם, לא בידו. אבל אם מתעורר בלב הפיתוי, זה הזמן להפעיל את הקסם המטפל הזה. שתפו את המתכון עם חברים ובני משפחה שלכם והפתיעו אותם בעוגיות שמגרות את החשק לשוב ולבקש עוד. וברגע שמוכנים, אל תפספסו!