עוגיות שקדים ללא סוכר וללא קמח שכבשו את כולם
עוגיות שקדים ללא סוכר וללא קמח: טעמים מדהימים שלא תצליחו לעמוד בפניהם!
באיזו נגיעה של קסם אנחנו יכולים להעניק לעצמנו את המתוק, הבריא והמענג? דמיינו עוגיות שקדים מענגות, שמותירות טעם של עוד בפה, כאשר כל ביס הוא התפעלות ורוגע. מתכון זה לא מבטיח לכם רק עוגיות דלות פחמימות, אלא גם בריאות ואיכות חיים. מתכון שמשלב שקדים איכותיים, אולי מתוק עם סוכר קוקוס או ממתיקים טבעיים אחרים, ייצור עוגיות שקל להתמכר אליהן! כדי להתחיל את ההכנה, נצא למסע שיביא אותנו לתוצאה המושלמת, שלא תשאיר אף אחד אדיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות:
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את העוגיות האגדייות הללו? הנוכחיות מקפיצות את מצב הרוח שלנו וגורמות לנו להרגיש בריאים ומרעננים. הרשימה שלפניכם שואבת השראה ממסורות בישול עתיקות, ובתוכה מרכיבים שקל להשיג, שיענגו את כל בני המשפחה:
- 250 גרם שקדים טחונים (שקדים גרוסים)
- 4 ביצים לא גדולות
- 50 גרם סוכר קוקוס (או ממתיק אחר שאתם אוהבים)
- 1 כפית קינמון – כי בלי קינמון זה לא מתקבל!
- חצי כפית מלח
- תמצית וניל – המרכיב הסודי שיהפוך את העוגיות למעלפות!
מרכיבים חלופיים
בואו נפרט כאן על כמה אפשרויות שכדאי לשקול. אם אתם טבעוניים, אפשר להחליף את הביצים ב-120 גרם רסק תפוחים או ב-4 כפות של תחליף ביצים יבש. אל תהססו לשדרג את הטעמים עם פירות יבשים קצוצים כמו משמש או דובדבן. גם שוקולד מריר קצוץ יכול להתברר כתוספת משגעת, במיוחד אם אתם אוהבים מתוק.
שלבי ההכנה
וכעת, בואו ניכנס לדבר האמיתי! אם אתם מוכנים, אנחנו עולים על מסלול ההכנה לעוגיות שהן מהשמים!
- מחממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, טורפים היטב את הביצים עם הסוכר קוקוס עד שהן מתחילות להקציף.
- מוסיפים לתערובת את קינמון, מלח ותמצית הווניל וטורפים שוב עד שהכל מתאחד.
- תיאמו את שקדי הטחונים לתוך התערובת בהדרגה וערבבו עד לקבלת בצק אחיד.
- מניחים תבנית עם ספר נייר אפייה, ועם כף לוקחים כמות מהבצק ויוצרים עיגולים בגודל סבתא שדואגת שהכול יהיה על השולחן.
- מעבירים את העוגיות לתנור ואופים 12-15 דקות עד שהן מקבלות צבע זהוב.
- כשהעוגיות מוכנות, אתם יכולים לחכות קצת להן, או שתחליטו לאכול אותן חמות – הבחירה שלכם!
שדרוגים ותוספות
לא נשכח! האפשרויות לשדרוג העוגיות האלו הן אינסופיות! אם יש לכם אהבה לצבעוניות, הוספת אגוזי מלך קצוצים, קוקוס או אפילו שבבי שוקולד מריר יכולה לשדרג את המנה ולעשות כל עוגיה למופע של טעמים. בצד – תוכלו להגיש אותן עם ריבה או דחיסות טבעיים, שנשארו על השולחן, ולראות איך כולם ללקק את האצבעות!
שאלות ותשובות
האם אפשר להחליף את השקדים במשהו אחר?
כן, אפשר להשתמש בקמח שקדים או להחליפם בקמחים אחרים, אך זה עשוי לשנות את המליחות והמרקם.
מה אם אין לי סוכר קוקוס?
אפשר להחליף בממתיקים אחרים כמו מייפל או דחיסות אחרות, ולדאוג לכוון את הכמויות כדי שהתערובת לא תהיה רטובה מדי.
האם העוגיות צריכות להיות שמנות?
לא, יש להקפיד שהן יישארו דקיקות ועדיין שומרות על המרקם היפה שלהן.
האם יש אפשרות להכין אותן מראש?
בהחלט! אפשר להכין מראש ולשמור במקרר או במקפיא – גן עדן ללא סוכר בכל זמן!
האם אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
בהחלט! רסק תפוחים יכול להיות תחליף מצוין לביצים והעוגיות ייצאו מעלפות!
כמה זמן אפשר לשמור את העוגיות?
לרוב ניתן לשמור אותן עד שבוע, במידה והן נשמרות במיכל אטום.
האם אפשר גם לאפות בתבנית סיליקון?
בוודאי! אך חשוב לשים לב לזמן האפייה כדי למנוע חריכה!
איך לדעת אם העוגיות מוכנות?
חפשו צבע זהוב על פני העוגיות, אחרי 12 דקות כדאי לבדוק מה קורה.
האם ניתן להכין את העוגיות עם חמאת שקדים?
כן, זה יכול לייצר מרקם שונה, אבל גם עשוי להיות טעים מדהים!
מה לעשות אם עמות התערובת רטובה מדי?
יש להוסיף עוד מעט שקדים טחונים או קמח קוקוס עד שהמרקם יתאים.
אז אחרי כל זה, אתם מוזמנים לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולגרום לחברים שלכם להתמכר גם כן! העוגיות האלה הן לא רק טעימות אלא גם בריאות וקלות להכנה – ומי לא אוהב את זה?!